Přejít na obsah

Omega Moonwatch Moonphase


feltharg

Doporučené příspěvky

před 4 hodinami, malda napsal:

Že jedno tlačítko stopek trčí víc jak druhé? Já to mám na jedněch (ze dvou) taky. Jinak poměrně často nosím tyhle a takhle:

20210118_130217.jpg

sem se hned vydesil a bezel do hodinkovnice to prekontrolovat. Tlacitka by rozhodne mely bejt soumerny, neni to zadnej valjoux 72! I kdyz teda dobre, tam to neni o vytrceni, ale o vyoseni... Dela to perspektiva, ted jsem to dukladne prohlidl a je to ok. Jestli jedno tlacitko trci vic, tak bude nekde nejaka chyba... myslim ze stary hujerky na to trpely (klasickej sticky button syndrom), ale tady u tech youngtimeru by to snad jeste hrozit nemelo.

3576.50.00 moc pekny - co to je za tah? Mi to pripomina tudor tiger tah

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, Harwey napsal:

Nejdu na sekundu rovnako, a na moonphase mas minutovku za indexom aj ked este neni cela minuta:)

tak je pravda, ze na vterinu jsem je neserizoval a ze ten cas mel byt symbolicky, 20:21 (zamysleny na PFko, ale asi moc slozitej konstrukt :D)

kazdopadne hejbnout s minutovkou tak, aby to souhlasilo na vteriny neni problem... to to fakt nikdo nevidite? :D boha ja uz to nemuzu vydrzet.

Harwey je s rucickama blizko. jedna se ale o obe, minutovku i hodinovku... uz?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Harwey napsal:

Ich dlzka

bingo.

jj, jsou o HODNE kratsi. davam to na vrub klasicke designerske poucce ze "tmave na svetlem" vypada vzdy vetsi, nez svetle na tmavem a taky asi snaze, aby ty rucky tak nezaclanely na te mesicni fazi/datumu? napada nekoho neco dalsiho? bohuzel ted nedisponuju makro objektivem abych mohl udelat nejaky obstojny fotky, ale ta chrono vterinovka bez vyplne ma taky svoje kouzlo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 59 minutami, malda napsal:

K tomu tahu. Je to tah značky Holzer vyráběný od konce 60. do cca poloviny 80. let v Mexiku pro americký trh. Tady jej mám na svých druhých moonech:

20200615_132753.jpg.06bd07f5edeae0a00a992f61545b00f7.jpg

jo o holzrech uz jsem zaslech. vypada to rozhodne neotrele :) ja se porad tak nejak presvedcuju, jestli jit do 1450 nebo nedejboze zacit shanet 1447 :D ale na kuzi jim je stejne nejlip.

kdyz tak nad tim premejslim, zadny moony uz jsem nemel tak dva roky na NATO strapu. a to jsem byl driv uplnej nato fanatik :) 

druhy moony chvalim, klobouk dolu. zboznuju tritium ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem říkal, vybádal jsem dvě věci. Tady je ta druhá, tentokrát nebudu napínat a rovnou srovnání. 

Vruce jsem je sice neměl, ale při kochání nad fotkama jsem si všiml, že ciferníky nejsou stejný. Při podrobném zkoumání ručiček jsem si najednou uvědomil, že aplikované indexy na celozlatých 3689 jsou kratší. Nevím proč, ale jsou. Na 3575 mi přijde, že délka odpovídá klasickým moonům a tak se mi to i líbí. Tady srovnání ofiko fotek z webu Omega.

Další zajímavost, nevím proč, ale na ofiko fotce má vteřinovka chronografu lumi výplň, která tam v reálu ale není! Ha. A taky mi přijde, že moondisc má zlatý měsíček a hvězdičky. V reálu jsem takové taky žádné neviděl (ale ten žlutý akcent by mně bavil...), novodobý disk je stejný, stříbrný...

omega-speedmaster-36893031-l.png

omega-speedmaster-35753000-l.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Jaro se pomalu hlásilo o slovo, ale víkendový sníh mu dal rázně přes prsty. To je dobře, ještě není ten správný čas. A navíc, těmhle hodinkám to sice na sluníčku sekne parádně, ale na zasněženém bílém outdooru je to největší porno.

Musím říct, že několikaměsíční (pun intended) nadšení jsem z hodinek dlouho nezažil. V podstatě jsem neměl pořádně od novýho roku na ruce jiný hodinky. Jeden den suby, jeden den Dynamicy (ale jen kvůli Davidovi, aby je okouk) a včera při stěhování dvou regálů jsem si vzal sprostě Sinn 104.

Moonphase moony bežely nepřetržitě až do konce února, ale vzhledem k tomu, že jsem furt doma a není kam chodit, jeden den se po několikadenní neaktivitě a nenatažení prostě zastavily. Jinak asi drží rekord. Teď mne to trošku mrzí, protože jsem měl v plánu sledovat přesnost tý měsíčí fáze (hne se teoreticky o jeden den za tři roky, to je těch 59 zubů na dva cykly vs fáze 29dní 12h a 44m).

Vrátila se mi ze zámoří moje ztracená Moonwatch only bichle tak jsem v ní hned po dlouhé době zalistoval a musím opravit jeden předešlý blud.

Strojek - psal jsem, že vychází z původního 866 a z lemanie bla bla. Filosofie strojku sice ano, ale prakticky tento 1866 strojek začíná ve fabrice jako vysoce dekorovaný 1863 strojek (ze sandwichů) s 18 kameny, perláží na základně a g stripes na můstkách, brzda není z plastu a dílky mají leštěné hrany. Celkově ten stroj vypadá prostě nádherně. No a k němu jen na lícovou stranu přidají modul s komplikací date/moonphase.

A dále jsem si v knize všiml rozdílu v lunetě oproti klasickým moonům. Nikdy jsem to neřešil, ale na "bílých" lunetách chybí pětistovka :) tedy varianta Tachymetre base 1000____ 300 ... Tak to jenom taková zajímavost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...