Přejít na obsah

Tissot T-Touch Connect solar


MPD

Doporučené příspěvky

Je tu nějaký majitel těchto hodinek představených v roce 2020? Bohužel v našich končinách nejsou momentálně sehnatelné. Ani největší hodinářství neplánuji momentální prodej, což nějak nechápu. 90c2c4595f0462dad89c541b62e3454e.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 159
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

MPD: moje mely prijit dnes, ale DHL to nestihlo, takze az v pondeli. Objednaval jsem typ T121.420.47.051.03 na uhrinstinkt.de v listopadu za zavadeci cenu a kvuli velkemu zajmu jsem se dockal az ted.

Pro CZ trh maji byt dostupne cca v polovine 2021 - info od dovozce Tissot. Uhrinstinkt.de je ted v nabidce nema (nejsou AD), u AD Tissot jsou skladem za cca 1 000 €.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera po víc jak dvou měsících od objednání dorazila dlouho očekávaná novinka od T-Touch Connect Solar. Původně avizovány na březen 2020, nakonec šly do prodeje až v listopadu a to jen pro vybrané země (v ČR mají být dostupné až v polovině 2021).

V krabici jsou hodinky, záruční karta (potvrzená AD, uhrinstinkt.de není oficiální prodejce Tissotu), návod na rychlé použití, knížečka se zár. podmínkami a nabíjecí stojánek s USB C kabelem, adaptér není.

Mám doma i předchozí model T-Touch Expert Solar II (aktuálně zde na prodej), tak mám možnost srovnání. Velikost v obou případech stejná 47 mm, Connect mají díky jiné konstrukci větší průměr ciferníku a nemá tak vystouplé hrany na pouzdře. Koncepce je stejná: dotykové sklo, ve spodní třetině displej, dvě tlačítka Start/Back a korunka. Ciferník už nemá strukturu solárního panelu, je hladký a hodinky celkově působí elegantněji. Vadí mi pouze trnová spona řemenu, více mi vyhovuje překlápěcí jako mají Experty. Časem mám v plánu koupit červenou gumu (někde jsem zahlédnul za 70 €) jako mám na Expertech.

První spuštění vyžaduje aplikaci Tissot Connect, vytvoření účtu a pak propojení hodinek s apkou, resp. telefonem. Je to celkem snadná záležitost, čas se nastaví automaticky, další nastavení hodinek lze udělat přes aplikaci (budíky, další časové pásmo, jednotky, vibrace, zvuk apod.). Pokud se s telefonem vzdálíte, hodinky se od něho odpojí (nejdou pak notifikace a zobrazení příchozího hovoru).

Connect se nabíjí sítě nebo přes solární panel, někde jsem se dočetl o výdrži bez nabití až půl roku. Což je výrazný rozdíl oproti mým bývalým Tag Heuer Connected Modular 45, kde byla výdrž max. 2 dny a výrobce ani neumožňoval budoucí výměnu baterky. 

Upřímně jsem zvědavý na cenu v ČR, v DE se nyní pohybují 1 000 - 1 050 €.

 

20210119_104509_resized.jpg

20210119_104545_resized.jpg

20210119_104824_resized.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak jak jsi na tom s používáním a celkové pocity.? Naše obchody, už pomalu budou prodávat, ale cena je 27000 Kc a přes 30000 s kovovým řemenem. Náhodou GPS ještě není spuštěná?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky mám už 3 měsíce, kvůli homeoffice je skoro nenosím, max. 2 týdně. Baterka klesla o jednu čárku (tuším ze 6 nebo 7), takže ta deklarovaná výdrž přes půl roku by mohla sedět. V dubnu vyšla nová aktualizace mob. aplikace, což se na hodinkách projevilo přidáním ikon (slunce, mrak atd). u předpovědi počasí, je upravená stabilita propojení hodinky - mobil (prodloužená vzdálenost připojení, tzn. když se vzdálíš od telefonu, už se hodinky tak často neodpojují).
Funkce GPS by měla být někdy během 2021.

Cena v ČR vychází na 1 150€ (ref. T121.420.47.051.03) - kupoval jsem za 850€ vč. dopravy, v DE teď stojí 1 020€. Českou cenotvorbu tedy nechápu a na tvém místě bych koupil v DE. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ahoj, prosím mohl by jsi mi zjistit, zda jde spustit samostatně zahájení třeba chůze a pak když dojet do cíle, zase to vypnout, abych věděl, kolik jsem při procházce ušel kilometrů. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

MPD: nic takového jsem nezkoušel. V aplikaci je graf den/týden/měsíc a jdou v něm vidět časy chůze nebo křivka. Na každý sloupec jde kliknout a ukáže se délka aktivity, kolik kroků, délka v km a kalorie.

Možná to přijde s nějakou další aktualizací...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Jinjo: za me urcite. Od prvniho nabiti baterka porad 100 % diky solarnimu dobijeni. Asi pred 3 tydny novy update, pridany nove funkce (treba oblibeny NBA tym, hodinky pak ukazuji zapasy atd - uplne na h.ovno 🙂 ).

 

TG Connected Modular 45 mi vydrzely doma 3 mesice a sly do sveta. Tissoty bych nedal, jsou perfektni.

Jen me udivuje obchodni politika, prodej v CR posunuli na konec 2021, vic jak rok po uvedeni do prodeje... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už jsou také doma, resp. na zápěstí. Jen nevím zda na to nemohu přijít, nebo to opravdu nejde a já si to vsugeroval.  Mám pocit, že po zapnutí a spárování displej nic neukazoval. Jde displej úplně vypnout? Tj. aby ručičky ukazovali, ale displej byl stejný jako když jsou hodinky uspané.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem přes chrono24.cz od Orologi & Dintorni Srl v Itálii, varianta s titanovým tahem. Celé i s dopravou to vyšlo na 904 Eur, a byli tady třetí den po obědě od zaplacení. 

V návodu jsem to také nenašel, ale existují fotky, kde je ten displej černý. Tak nevím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Radek124 napsal:

A proč by se měl ten displej vypínat, když nepodsvícený MIP LCD skoro nic nežere?

Jen mě to zajímalo, mám pocit, že po prvním zapnutí byl vypnutý. Tak buď jsem si to vsugeroval, nebo to je vlastnost do prvního stisknutí klávesy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...