Přejít na obsah

Rada kuchyně - spotřebiče


Doporučené příspěvky

Zdar přátelé, už nějakou chvíli dumám nad variantou, značkou a způsobem zapracování spotřebičů do kuchyně, tak sem si říkal, že využiju kolektivní moudro zdejších odborníků.

Na začátek uvedu, že už sem nějaký baráky postavil a nějaký zrekonstruoval, takže základní věci netřeba diskutovat, jde mi spíš o osobní zkušenosti, ze kterých bych extrapoloval do vlastního úsudku PRO / PROTI jednotlivých variant.

Tedy k věci:
Kuchyně je divná nudle, v létě budu celý patro otevírat a bude to vypadat jinak, takže všechno co tam aktuálně narvu musí následně fungovat v jinym layoutu - proto se kloním k vestavkám a to včetně desky.

Varná deska na plyn (aktuálně je vedle toho dřez a dokud nevysekám jiný kohouty, i to tak zůstane), takže se mi tam 5ti hořák nevejde (bohužel). Tedy 4 hořák, ale jakej? Značka, styl, uchycení - jestli napevno, nebo kvůli čištění na pantu, jakou mřížku, jakej materiál, atd. Líbí se mi černá / antracitová litina, resp ten zvláštní litinovej kompozit, ale jak je to dobrý / špatný  na údržbu netušim. ?

Trouba - parní? Docela peču, tak pokukuju po těch vyšších řadách Boshe. Někdo zkušenost / doporučení / zrazení? Jiná značka?
Naprosto reálně uvažuju o tý americký široký svini pod desku, nicméně pokud vim, tak se nedělá vestavka, ale jen ta poloprofi a profi samostojná verze. Věděl by někdo, jestli ty dvojitý trouby pro "home segment" stojí za něco?

Myčka - aktuálně se mi pod hořáky vleze asi full rozměr - osobní zkušenost mám s několika Boshema, AEG, Bekem. Ocenil bych něco variabilnějšího, než 2 drátěný koše (např tác na příbory je skvělej) - co vy na to?

Drtič odpadu - má smysl to řešit? Míval jsem to ve státech, ale tam je to standard každý kuchyně, tak nad tim člověk nepřemejšlí, tady sem to neměl nikdy a taky žiju, ani jsem nekoukal jestli to někdo dělá, na kolik to u nás přijde, apod. Ocením reálný zkušenosti. :)

Nábytek si udělám na míru a jelikož mě to baví, tak si to asi do značný míry budu vyrábět sám, takže se fantazii meze nekladou, ale přecejen vznesu dotaz na:

Obklady (backsplash) - reliéfní lámanej šutr sice vypadá luxusně, ale nedá se to udržovat, takže uvažuju buďto tvrdý dříví s několika vrstvama polyuretanu, nebo nějakou velkoformátovou dlažku - co myslíte?

Desku - plánoval sem ošetřenej beton, nicéně sem zrazován ze všech stran, že si mám pořídit mramor nebo podobně tvrdej neporézní šutr. Tady taky ocenim zkušenosti, zejména kuchtíků. Jak se to zasírá, jestli kyselina žere, nežere povrch, jak se to kamarádí s různejma olejema, horkym kastrolem / pekáčem, atd atd. Třeba ten mramor nechci předevšim z důvodu osobní zkušenosti prasklý desky po odložení vařicího pekáče.

Zatim asi takhle, určitě se další témata otevřou v diskusi, tak nechci psát román, už tagle je to dlouhý jak tejden před vejplatou.

Moc děkuju předem za všechny názory, náměty, zkušenosti, myšlenky a úvahy, nebojte se střílet cokoliv, tady fakt čím víc tím líp. :)

Díííík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kuchyň jsem zrovna nedávno řešil.

Sporák indukce, takže s plynem neporadím.

Trouba - já osobně jsem vybral Siemens. I když Bosch, Siemens vyjde asi nastejno. Spíš než páru bych zvážil pyrolýzu. Kombinaci parní / pyro jsem nenašel. Parní troubu uděláš z jakýkoliv když tam dáš hrnek vody :-).

Myčka určitě Miele - maj nejlépe vychytaný systém sušení. Určitě lépe než Siemens a ten jejich Zeolith. U většiny modelů si můžeš vybral buď koš nebo zásuvku na příbory. Pokud budeš mít pracovní desku dostatečně vysoko, doporučuju XXL verzi.

Drtič odpadu bacha na místní regulace. Né všude je povoleno. Já si to do kucyhně nedal.

Obklady bych taky nebral, buď sklo, nebo kamen, nebo stěrku. Zbavíš se spár a vypadá to čistěji.

Pracovní desku doporučuju Technistone nebo ekvivalent. Máme ji i v druém bytě a něměnil bych. Jen u Technistone mají relativně malý rozměr. Já kvůli tomu abych se vyhnul spáře (tmelí se to a skoro to není vidět) vybral Silestone.

Jinak určitě doporučuju dřez se spodní montáží a lakovaný MDF korpusy. Žádný lamino nebo fólie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z vlastni zkusenosti muzu doporucit:

1) obklady - sklenene panely/desky. Delaji se vsech moznych barvech i s potiskem. Na uklid je to naprosta parada.

2) pracovni deska - keramicka. jedne z tech drazsich variant, ale das na to klidne rozpaleny pekac, panev. Manzelka rika, ze je to i perfektni na valeni testa, nepotrebuje zadnou podlozku. Mame ji ve vzoru "beton" a vypada to fajn

IMG_9690.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky kluci. To pyro prostuduju.

[mention]AdaMoss [/mention]Ten drez proc se spodni montazi?
Co myslis mistni regulaci pro drtic?

[mention]Pjurcik [/mention]Kde sis to nechal delat tu desku prosimte? Beton dekor v keramice by byl asi reseni, pokud tedy krehkost toho blendu nebude znamenat, ze se na to nemuzu blbe podivat aby to neprasklo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám varnou desku na plyn, v černé matné, údržba v pohodě..postrikam sajrajtem, utřu kuchyňskou uterkou a je to jak nový.

Myčka Miele je jasná volba.

Troubu mám Siemens a spokojenost..má to takový ty programy na všechno a odpovídá to a funguje.

Vestavěná lednice zlo - drahý, špatný..zrušil jsem a koupil volně stojící Miele a super.

Drtič nemám, znám jen z amerických filmů.

Deska - dřív jsem měl šutr a super, teď mám masiv dřevo a taky moc fajn..dvakrát do roka napustim olejem a vypadá skvěle. Obojí, šutr i dřevo, jde po čase stáhnout a obnovit do stavu nový. 
 

Za linku jsem měl dřív betonovou stěrku, vypadá fajn..ale za sporák to chce aspoň skleněnou desku. Teď mám takový retro italský obkladačky a taky bezva..je to asi jen o vkusu a náladě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky



Diky kluci. To pyro prostuduju.


Pyrolýza je úplně nejvíc nejlepší věc na světě. Trouba, která vypadá na vyhození je po pyrolýze jako nová a to prakticky bez práce. Už žádná pára (která je stejně na hovno), žádné chemikálie. Pyro forever.

Kdybych se nestyděl, tak přiložím fotky před a po pyro. Ale ta před pyro je fakt drsná.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, JoyStick napsal:

Diky kluci. To pyro prostuduju.

[mention]AdaMoss [/mention]Ten drez proc se spodni montazi?
Co myslis mistni regulaci pro drtic?

[mention]Pjurcik [/mention]Kde sis to nechal delat tu desku prosimte? Beton dekor v keramice by byl asi reseni, pokud tedy krehkost toho blendu nebude znamenat, ze se na to nemuzu blbe podivat aby to neprasklo

Ahoj,

celou kuchyni nam delal Hanak. Na tu desku byl nejaky jejich subdodavatel, ale pochopitelne nam nerekli kdo. Mame ji skoro 5 let, manzelka vari jak diva a cela kuchyn vypada jako v den kdy ji smontovali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[mention]dawe009 [/mention] Jakej mas model / znacku toho plynaku? Mas horaky na pantu? Posli foto / odkaz pls.
Stejne tak tu Miele mycku. Taky bys sel do XXL?

Lednici vestavnou taky nechcu, to je zlo. Ted mam ameriku od Boshe, ta pude o patro niz a poridim nakej frenchdoor, az teda nekdo zacne delat tu kombinaci kterou chci, nebo to nebude stat 150k

Ten barak je kombinace zameckyho stylu s rustikalem, zaroven je to neviditelne prospikovany modernima technologiema, takze je dost vorech to zkombinovat, ale da se. Jakej si mel ten sutr na lince a jak moc na tom bylo videt vareni?

Digestor bude vyklapeci v desce (sani z boku varnyho telesa), snazim se to namyslet vsecko dopredu, ale jak se znam, tak si stejne po montazi neco dalsiho vymyslim, takze hraje roli i narocnost dalsich zmen.

[mention]filo-boxer [/mention] Posli, nestyd se, dybys videl moji troubu v Pze po roce intenzivniho peceni, drhnul sem to 3 dny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zeptam se, v cem je lepsi umely kamen oproti prirodnimu?

Mam uz 15 let prirodni kamen a je neznicitelnej, nevadi mu horke, skvele na praci s testem...sice jsem dostal nejakou vodicku na uzavreni spar, ale to jsem pouzil 2x na zacatku a pak uz ne. A hlavne  ma ten kamen krasny detail a porad mne pohled na nej nenudi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z mýho pohledu je přírodní šutr moc porézní a víc to likvidujou různý oleje a kyseliny. Ale pokud máš 15 letou zkušenost, sem s ní! Co to je, kdo to dělal, na co to vyšlo, atd atd. Detail zkrátka. Jsem zastáncem přírodních materiálů a šutr, dřevo, ocel, sklo jsou pro mě topky, takže rozhodně bych dal přednost přírodnímu kameni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...