Přejít na obsah

Japonské potápky kolem 6 000 Kč


Citizen vs Orient  

12 hlasů

  1. 1. Pro které byste se rozhodli vy

    • Promaster NY0085
    • Kamasu RA-AA0003R19B
    • Jiný návrh na něco epesního

Tato anketa je uzavřena novému hlasování

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zdar a sílu chronobundu.

Jelikož roční odměny byly o něco štědřejší, než jsem čekal, chtěl bych extra groše utratit za nějaké hodinky - pochopitelně. Rozpočet jsem si stanovil kolem těch 6 000 Kč (mám i dražší koníček a ještě budu muset brzy pořešit auto, takže je to tak akorát). No a teď k jádru výstavního společenského plemene.

Nedávno jsem obdivoval za výlohou zavřeného obchodu ISO potápky Citizen a na netu objevil moc pěkný kus Promaster NY0085 viz. https://www.helveti.cz/citizen-promaster-automatic-diver-ny0085-86ee?gclid=CjwKCAiAuoqABhAsEiwAdSkVVCkeSsIqU6URrp_f6QtxwOg6_nzPY-NDKCZxBEmDMcUNNaIqM7nK1BoC0pgQAvD_BwE 

Druhou volbou, která mě zaujala, jsou Orient Kamasu RA-AA0003R s parádním červeným ciferníkem https://www.helveti.cz/orient-kamasu-ra-aa0003r?gclid=CjwKCAiAuoqABhAsEiwAdSkVVIIf_OBkJLUWtZGtv1iWNafsaYMgagcf7FHS_ReMBP7N7vghYVr0_hoCU-gQAvD_BwE

K Citizenům mě táhne jendak to, že jsem je viděl naživo a fakt mě zaujaly. Tah (ikdyž žádná sláva, ale proti překládanému plechu výhrady nemám) s rychlonastavitelnou extenzí a nakonec i malinká podobnost s SKX007, které mám moc rád, ale Citizeny jisté detaily dotahují do správného konce. Výhodou je i cena, jelikož se dají sehnat lehce nad 5 000 Kč.

Orienty jednak nemám ve sbírce a disponují pokročilejším strojkem (mají navíc hacking). Dále pak safírovým sklem (popravdě proti minerálu nic nemám a má osobní krvavá zkušenost říká, že je odolnější vůči nárazům) a pravděpodobně i lepším tahem, který ale nemá rychloregulaci. No a červený ciferník je pro mě naprosto fantastická záležitost. Bohužel mi ale opravdu připomínají před měsícem pořízené Citizeny BN0100 (rovné indexy, trojúhelník na 12, podobné ručky) a nakonec dle mě nemají ISO certifikaci, což je věc užitečná nejen z pohledu potapěče teoretika.

Hodinky bych chtěl jako takové lepší mechaniky/potápky na parádu, proto raději něco na tahu. Na gumě toho mám víc a i na horší robotu již kusy mám, soláry/quarty prosím nedoporučovat (snad jen nějaké (pseudo)Tuňáky za daný obnos by mé rozhodování dokázaly zvrátit).

Čemu byste dali přednost a proč? Máte nějaký jiný a lepší nápad?

Děkuji za reakce a předem upozorňuji, že jsem hlava paličatá a tak rozhodne pravděpodobně nějaký aktuální impuls.

en-citizen-ny0085-86ee.jpg

orient_mako_iii_kamasu_automatic_200m_me

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové děkuji za nápady.

Mikrobrandy mě vůbec nenapadly, ale znám prakticky jen Spinnaker, kde se mi modely líbí, ale jsou přes limit. 

Seiko Monster snad už jen z druhé ruky a to bych nerad (dodnes si rvu vlasy, že jsem nekoupil oranžády nebo drákuly 2. generace za cca 220 dolarů...)

Deep Blue, o té značce jsem už slyšel (obzvláště jako kopírky SKX), ale vůbec by mě nenapadla, jdu zkoumat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem tady nedávno taky potápky a chci Citizen, akorát pepsi a na gumě. Takže jsem hlasoval pro Citizen.

K logu Orient mám odpor, když si ho odmyslím a hodnotím ty druhé hodinky na pohled, tak ta červená a k tomu ty  indexy mi přijdou dost kolotocarske a když si tam ještě vrátím to logo, tak jsou do cirkusu jak dělané. Ano mají safír a tak, ale mě by šlo hlavně o vzhled.

Ale každý máme jiný vkus😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové pětky ne, to je předražený vykastrovaný derivát SKX.

Každopádně mě má mysl momentálně táhne spíše k těm Kamasu, ale aby to nebylo tak jednoduché, tak k zelené variantě 😄 Holt není nad to, když se člověk umí rozhodnou.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

papun: díky za názor. Jako raději bych něco civilnějšího, protože sportovněji založené potápky už mám - SKX007, SRP777 a ty Ecodrive Citizen BN0100. U těch zelených se mi líbí, že se tváří skoro černé a zelená (zelenomodrá) se objeví v ostřejším světle + i luneta má barevný nádech. A popravdě celá anabáze začala tím, že jsem obdivoval siwiho zelené Orienty, ale nakonec díky většímu rozpočtu koukám po co nejvíce muziky za dané groše a s potápkama je trochu větší sranda a nebudou mi fušovat do revíru SARX035 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Orientu bych raději než Kamasu zvolil Kano (Mako III), zdají se mi ještě designově čistší a jednodušší, což jim přidává na eleganci, ale zároveň neubírá na praktičnosti. Škoda minerálního sklíčka, ale v téhle cenové skupině je jich se safírem opravdu málo.

https://www.timeoutlet.cz/panske-hodinky-orient/hodinky-orient-ra-aa0914e19b/

Ale mým favoritem jsou jednoznačně King Diver ve stylu superkompresorů

https://www.timeoutlet.cz/panske-hodinky-orient/hodinky-orient-ra-aa0d03e1hb/

Hodinky Orient RA-AA0D03E1HB

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tombas: díky za tipy! Ty první bohužel mají lunetu po 5 minutách a chybějící lumi bod + podivně ohraničené datové okénko. Rozhodně jsou fajn, ale ty Kamasu se mi pozdávají více. King Divery vypadají perfektně, ale asi to není můj šálek kávy. Každopádně klenuté sklo je za mě plus a ta hodinová ručka je famózní!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

peter_s: díky za tip, tyhle znám a dokonce jsem je viděl i naživo. Trošku mě zklamala barva titanu. Jinak mě zaujala i modrá varianta. Každopádně mají pár procent šanci, i když jsou už dost přes limit.

3122309-11894-citizen-horloge-ny0100-50m

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, volil bych kamasu, jsou parádní. já je teda pustil, protože mi ohledně designu ciferníku více vyhovují mako (ručky, indexy), ale kamasu jsou v téhle cenové relaci bomba a skoro level výš. cifr je u nich úplně uhrančivej, jsou to takový civilní skoroleštěnky.. citizeny jsou víc tooly, ale to je asi dle osobních preferencí, nicméně tam dávají, pokud se nepletu, furt starou miyotu bez hackingu a s jednostranným nátahem (kdyžtak mě opravte..).  jo a navíc - s orientími kalibry mám lepší zkušenosti než třeba se seikem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...