Přejít na obsah

Ronda 515 (výměna)


ad-k

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

chtěl bych se zeptat na opravu či výměnu quartz strojku "Ronda 515" z důvodu poškozené cívky. Vyplatí se vyměnit celý strojek, nebo jen jeho část? A máte tip na nějakého prodejce (český či zahraniční), kde se dají strojky Ronda sehnat za dobré peníze (vč. poštovného)?

Díky moc za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taková vzpomínka, KDO SE BOJÍŠ NEČTI DÁLE


Je tomu již mnoho let (tak 35 odhaduju) kdy se mi kamarád svěřil, že mu při výměně baterie sklouzl šroubováček a potrhal na té cívce pár drátků.
Co teď, zhoršit už to nešlo, že. Tak jsem uvažoval - je to elektromotor a musí mít výkonovou rezervu. Když zkratuju část vedení, tak tím poteče o cosi větší proud, 
ale ručkama by o pohnout mělo. Tak jsem natvrdo tu poškozenou část odmastil a (s krajné opatrností) propájel. Aby těmi nepoškozenými závty proud procházel.

Vložil jsem tam primární článek (v obecné mluvě "baterku") a vida - hodinky se rozešly.

Měl jsem ohromně dobrý pocit ;o) a taky ohromné štěstí

Ale i výměna strojku je dobrá hra, jedněm hodinkám se mi podařilo zlomit ručku a na to sádra nepomáhá, i kdybv  se vlezla pod sklíčko

 

 

 

 

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem kupoval Rondu 515 a následně 715 v Mavexu s poštovným. Jinak pokud je to atyp, např ručky s tritiem, tak tu běžně neseženeš, bo má delší hřídele kvůli výšce ruček. Odkud jsi? V Brně a okolí bych dokázal pomoct. Když tak SZ, ať to tady neplevelíme. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...