Přejít na obsah

Potřebuju poradit - pojištění domácnosti/odpovědnosti


Doporučené příspěvky

Vážení, dostal jsem od rodičů v důchodovém věku za úkol zjistit, jaká pojišťovna by pro ně měla vhodný produkt.

Událost, která je inspirovala k pídění po pojistce: Rodiče bydlí v nájmu činžáku kousek od centra ValMezu. Vchodové dveře jsou sice opatřené branem a kulou zvenčí, ale chronicky nedovírají, takže jsou v podstatě neustále otevřené. Po Vánocích do baráku v noci vlezli nějací šmejdi a na chodbě před bytem rodičů - hrozná prdel, haha - zapálili svíčky na adventním věnci, který tam táta měl na stolku jako součást výzdoby. Svíčky samozřejmě dohořely a vzňala se od nich okolní výzdoba. Za celé roky, co to takhle dělá (výzdobu, věnec tam nebývá každý rok) se nikdy nic podobného nestalo. Rozhodně by to nenapadlo zapálit nikoho z baráku. Naštěstí to objevila sousedka, která to briskně pořešila kýblem vody, takže škoda je v podstatě jen na stolku našich, nic jiného neutrpělo.

Leč přimělo to naše k zamyšlení. Už mají, pravda, svoje roky a smysly už nejsou, co bývaly. Táta blbě slyší, máma blbě čichá, atp. Blíží se tedy doba, kdy může dojít k situacím ve stylu neslyšíme téct vodu z prasklého roháčku, necítíme pálící se oběd na plotně. Naši by se tedy chtěli pozichrovat na dvou frontách.

Předně by rádi pojistku kryjící případné škody třetím stranám. Pod nimi je kšeft, ne sousedi, ale stejně. Prostě nechtějí řešit, že něco vytopí, vyčudí a budou to muset celé zatáhnout.

Dál by se jim líbila pojistka řešící taky případné škody na vlastním majetku - náhrada odvařené kuchyně, apod.

Orientujete se v tom někdo? Nasměrujete mě stručně, ať nemusím trávit půl dne gůglením?

Předem díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám u Generali Česká pojištění občanské odpovědnosti, nevím přesný název. V základu plnění 2mio, škoda na sousedy 400k. Poptej. Tu kuchyň nevím. Platí v celé EU. (Rozbitá věc v hotelu na dovolené).

Kamarád v tom má i psa(do 10 let věku). Pes vlitl pod auto, auto se vyhýbalo a trefilo kandelábr. Šlo to z ní také. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...