Přejít na obsah

Orient Kamasu RA-AA0004E zelená Barakuda


Doporučené příspěvky

Dnes se v rychlosti pochlubím kouskem, který mi dělá radost pár hodin, ale který mě naprosto nadchnul již od prvního otevření krabičky. Jedná se o hodinky Orient Kamasu s krásným označením RA-AA0004E. Kamasu dle překladače znamená barakuda a odkazuje údajně na tvar ručiček. Každopádně na netu se dá najít označení jako Mako III.

Impulsem k nákupu byla původně touha vlastnit zelené hodinky a oním nekalým živlem, který má na mě špatný vliv byl opět @siwi a jeho epesně zelenkavé Orienty. Tuto značku jsem úspěšně ignoroval, neb název mi připomíná bonboniéru a logo zase cigarety. Ó všemocné předivo osudu, jak jsem se mýlil. Nakonec roční odměny byly vyšší, než jsem čekal, a tak jsem se rozhodl vybírat z hodinek v cenové hladině kolem 6 000 Kč. Poprvé za dobu mého působení zde, jsem se o výběru radil s chronomagem. Výsledkem bylo pořízení zelených rybích příšer.

No dnes dorazily a jako jedny z mála hodinek mě naprosto uchvátily. Většinou potřebuji najít si k nové věci cestu, protože  zkoumání videí a obrázku na internetu je oproti realitě naprosto jiné. V tomto případě jsem hodinkám naprosto propadl a po celoodpoledním nošení a rychlofocení v bojových podmínkách jim propadám stále více. Perfektní proporce, uhrančivý ciferník, který neustále mění podobu od černé, přes různé odstíny zelené až po tmavě modrou a skvělá lumi, která si nezadá s tou na želvách. Nebudu zde psát recenzi, protože na tu je příliš brzy. Zahltím to zatím jen pár fotkama, které jsou si kompozičně navzájem třeba hodně podobné, ale díky osvětlení je krásně vidět hravost ciferníku. Fotky vznikaly v hodně bojových podmínkách, ale vzhledem k okolnostem jsem s nimi spokojen. Nuže zde je má nová zelená kráska s názvem mořské příšery.

PnSIoNo.jpg

1rWh6Cw.jpg

ohw4bsH.jpg

xoe3orC.jpg

B7z7Ad2.jpg

F6McRkV.jpg

NJ0K1Ez.jpg

NnPJC69.jpg

rxt8SNr.jpg

AfhT9e7.jpg

8CntQQG.jpg

xBLd111.jpg

8D0vMq4.jpg

azwrK7A.jpg

wCGlD7O.jpg

qwtoWum.jpg

tgOxBhD.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadají moc pěkně. Ta zelená je hodně zajímavá a vysoké plastické indexy jim přidávají na hodnotném vzhledu. Tohle za ty peníze dostaneš málokde. Gratuluju a přeju, ať ti radost z nich vydrží hodně dlouho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové děkuji za slova chvály. Zatím jsou na ruce prakticky furt a za den udělaly necelé 4 vteřiny do plusu, což je velice fajn, nedělám si iluze, že v hodinkovnici se to samozřejmě nezhorší. Dnes jsem se při venčení ratolesti na dvorku pokusil o pár záběrů na denním světle, ale já to prostě neumím a z ruky už vůbec 😄 

sKSYU1V.jpg

Hse5L5n.jpg

Rlc0Sog.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové předem se omlouvám, že tady zase sypu ty stejné hodinky za zlomek ceny jiných značek, ale mě tyhle Orienty opravdu uhranuly a prvotní zamilovanost mě neopouští. Naopak mě nutí experimentovat s focením, jak už dlouho žádné hodinky. Opravdu jsou skvělé!

TVvbVlZ.jpg

jzIptUr.jpg

CQm9uvp.jpg

v485E3f.jpg

OxSOGNy.jpg

pk9CsQD.jpg

E8A4tvm.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásné hodinky, super fotky a vše pěkně popsáno  🙂

Ať slouží, Aloha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové jsem rád, že se líbí. Já jsem spokojen velice!

@BoroBorotah nemá plné koncovky tahu a tak krásně chrastí, zbylé dílky jsou plné, spona je lisovaná, ale zase má 4 dírky na mikroregulaci. Žádná hitparáda to není, ale ani propadák. Strapcode dle všeho dělá i aftermarket tahy v různých designech a provedení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty hodinky jsou TAK KRÁSNÝ. 

Mám je doma, tak to vím, a ty tvoje fotky jsou mnohem lepší než moje. 

 

Strašně lituju, že jsou tak velký. Tobě to samozřejmě nepřijde a z tvého pohledu to je OK, ale na ženskou ruku jsou mohutný. Dost se to zlepšilo, když jsem sundala tah a nasadila NATO, jsou tím pádem lehčí, ale vysoké a široké jsou pořád stejně. Občas zvažuju, že je prodám a koupím SKX013. Jenže kdo by kupoval SKX s plochým ciferníkem, když může mít zelený Kamasu? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, KatkaB napsal:

Ty hodinky jsou TAK KRÁSNÝ. 

Mám je doma, tak to vím, a ty tvoje fotky jsou mnohem lepší než moje. 

 

Strašně lituju, že jsou tak velký. Tobě to asi nepřijde, ale na ženskou ruku jsou mohutný. Dost se to zlepšilo, když jsem sundala tah a nasadila NATO, jsou tím pádem lehčí, ale vysoké a široké jsou pořád stejně. Občas zvažuju, že je prodám a koupím SKX013. Jenže kdo by kupoval SKX s plochým ciferníkem, když může mít zelený Kamasu? 

Ahoj.

Pozri toto: https://www.longislandwatch.com/Islander_Watches_s/2006.htm

Je to microbrand,ale v podstate Seiko take ako ho Seiko malo vyrabat originalne. Maju tam aj 38 mm kusky s telom SKX.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KatkaB: díky, krásné jsou moc a na mou, ne moc velkou pracku, tak akorát. Právě ty celkové rozměry a proporce se mi líbí moc a tyhle hodinky jsou opravdu neuvěřitelně fotogenické.

Pár dalších vodních fotek

t4NDyMZ.jpg

AOSGtHK.jpg

A tahle speciální, která vznikla díky hecování ve vlákně nightshots - voda, vlnky a lumi

cRqN3Oa.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...