Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zdar Pítris,

tobě je těžko radit, vždyť skoro všecky hodinky v této kategorii znáš :)

Když jsem si přečetl tvé zadání, tak mne jako první napadly Fortis B-42 Marinemaster (na kovovém tahu) nebo B-42 Official Cosmonauts, ale ty už jsi měl, že?

Jednou ses zmínil o Seiko Sumo, ty tě už pustily?

A co tyhle Sinn? ...i když ten tah vypadá divně ;)

Nevím co říkáš třeba na Orisy. Jedny se zde prodávají.

Nebudeš tomu věřit, ale mne pořád drží Monstra...pro mne ideální na denní nošení. Střídám na nich kov, kůži i silikon dle nálady. Akorát jim chybí ten safír.

Tak hodně štěstí při vybírání...snad na příštím srazu nebudeš chybět...i s novým přírůstkem ;)

Odesláno

ja myslim ze Peta je v hodinkach uz ovela dalej a orient ho neuspokoji :)

Trufnem si navrhnut Prim Sport Auto ak by nevadila absencia tahu.

Dalej nieco od Orisu. (jedny podarene su zrovna v predajnom vlakne sice v titane)

Pekne divery v tychto cenach ma SINN pripadne Limes

Skus sa podivat aj po Orient Star

No a an koniec aj samotne bondovky by uz za 25 mohli byt ak by si netrval na novych.

Odesláno (upraveno)

Prim (nové sporty automatic), Fortis, nebo Oris. Stačí si jen vybrat model, v týhle relaci budou asi nej všechno.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
- automat

- 42-44mm

- safír

- kov. tah

- otočná luneta

- diver

Hodinky chci na každodenní nošení, ideální vzhled Omega-Bondovky, v podobném duchu si něco představuju.

Díky za tipy

Divery ale nejsou univerzální. :thumbsdown_anim: Při spoustě "každodenních" příležitostí s nimi člověk vypadá jak vesničan ve městě. (Jsem z vesnice a tak vím o čem mluvím). :crying_anim02: Ale s Bondovkama to lidi možná zkousnou. To kvůli té značce.

• po měsících...
Odesláno

Ahoj, zvládnete mi poradit? :-)

Vybírám si hodinky a chtěl bych do nich investovat víc, než pár stovek. Ale nevyznám se v nich. Tak jsem si chtěl nechat poradit, příp. nasměrovat na správnou cestu, aby ta investive byla rozumná.

Moje požadavky:

- měly by to bejt hodinky na denní nošení, spíš elegantnější (myslím, že tady se jím říká oblekovky)

- zatím si nechci pořizovat další, takže by měly bejt vhodný jak přes den do práce (ať už k džínám s košilí, tak k dennímu obleku), i večer třeba do divadla/na ples

- ručičkový

- pokud možno co nejjednodušší (tzn. čím míň ručiček, tím líp, takže asi žádný se stopkama. asi bych ve výjimečnym př. přežil 3 miniciferníky uvnitř hlavního navíc (to často mívaj, viz třeba http://www.hodinky-koscom.cz/Certina-C001-...00-I15683.html), ale když by byly 2 stejný modely, jeden pouze s hlavním ciferníkem a jeden s doplňkovejma ciferníkama, vzal bych ten s tím jedním)

- náramek kůže (nejlíp černá). je to problém, nechat si bezplatně u hodinek za tisíce vyměnit řemínek za jinej? třeba z kovu na kůži? platí se za to, nebo to u takhle drahejch hodinek (z mýho pohledu) dělaj zadarmo?

- ciferník ideálně bílej/stříbrnej (černej bych ale asi taky snes), v žádnym př. ne modrej atd. nebo zlatej

- tvar spíš klasika, kulatej, ale hranatej je taky pěknej, jen nevím, jestli to není jen krátkodobej módní výstřelek, a jestli se to neokouká. kulatá klasika je nesmrtelná.

- nejlíp, když budou na ciferníku čísla 1 až 12, ev. 12, 3, 6, 9

- datum může bejt, ale není podmínkou

- jestli se maj natahovat pohybem ruky, nebo baterkou, není asi rozhodující

- odolnost: voda: abych se v nich mohl bez obav mejt (ruce) a jít v dešti (ale to snad vydržej v tyhle cen, relaci všechny)

:náraz: nárazuvzdornost by samozřejmě nevadila, ale asi to bude s velkym příplatkem, takže na tom netrvám

- míra luxusu: ideálně do prostředí středního managementu

- no a nakonec cena: tisíce, pokud by mi ruplo v bedně, tak možná několik málo desítek tis., ale to si nejsem jistej, určitě ne 40, 50 a víc tis. pokud bych se skutečně rozhodnul, že budou hooodně drahý, tak řekněme, že strop je někdo kolem 30 000, ale reálně počítám spíš kolem 10 tis.

- jo, a abyste věděli, pro koho že maj bejt, tak je mi nějakejch baj vočko 25, a mám slabou ruku, takže nějaký velký by na mě asi nevypadaly moc hezky.

a moje dosavadní tipy? 5x Certina, 1x Hamilton a 1x Tag Heuer (to už je právě na ty hranici) viz obrázky. rozpětí 4 - 35 tis. kč. hádám, že nemá cenu tady psát, který jsou který, to by asi bylo nošení dříví do pralesa.

tak jsem zvědav, co na to odborníci :-)

předem dík za každej tip.

post-5978-1234794853.jpg

post-5978-1234794868.jpg

post-5978-1234794875.jpg

post-5978-1234794883.jpg

post-5978-1234794891.jpg

post-5978-1234794901.jpg

post-5978-1234794911.jpg

Odesláno

Budu se opakovat, ale mne se velmi libi (a jednou na ne dojde) Stowa Antea. Na obrazku muj favorit Antea 390. Nestoji svet a jsou velmi elegantni. K riflim a kosili jsou v pohode, k tricku by to asi moc nebylo.

zdroj (oba obrazky) www.stowa.de

1197957937-7571.jpg

Univerzalnejsi jsou pak Stowa Partitio, cerne a rovnez patri mezi me oblibene. Ty se daji, podle me vzit ke kazdemu obleceni. Jedina vada je, ze nemaji datumovku.

b1.jpg

Odesláno
za me Hamilton Jazzmaster... :)

Něco jako tohle?

http://www.superchrono.com/index.php?main_...products_id=798 (+- 12 tis)

ale gůgl mi vyplivnul víc obrázků: http://images.google.cz/images?q=Hamilton%...l=cs&tab=wi tak nevim, kterej model máš konkrétně na mysli, a kolik by baj voko stál.

Nebos myslel ty mnou vybraný?

Když tak teď ten svůj prvotní výběr znovu projíždím, tak bych ty kulatý Certiny asi vyřadil. A zbyly by mi

Tag Heuery Carrera (http://www.hodinky-koscom.cz/WV211B-FC6202-I8831.html 35 tis) nebo (Když už Hamiltony)

Hamiltony Jazzmaster Viewmatic (http://www.hibernia.cz/hamilton/american-classic/jazzmaster-viewmatic/detail/H32515535 14 tis) nebo

Hamiltony Jazzmaster Maestro (http://www.hibernia.cz/hamilton/american-classic/jazzmaster-maestro/detail/H32716533 32 tis)

z Certin pak

Certina DS PODIUM SQUARE (http://www.hibernia.cz/certina/sport-collection/ds-podium-square/detail/C001.510.16.057.00 10 500 kč)

ty Certiny DS Pura (http://www.hibernia.cz/certina/classic-collection/ds-pura/detail/C005.410.16.031.00 ev. http://www.hibernia.cz/certina/classic-col....410.16.032.00) mi přijdou skoro až moc usedlý (staromódní)

Takže rázem jsem na 10-35 tis. :-)

Má cenu, vybírat podle značky, nebo jít vyloženě po konkrétním modelu? Myslím, že byste mi třeba řekli: "Než nějaký Tag Heuery za třicítku, to si radši kup Certiny za dvacku a uděláš líp, u TH. platíš polovinu ceny za značku." (to jsem teďka plácnul, jen jako příklad, proč se ptám na to, jestli v mým př. jít či nejít po značce)

Návštěvník Snow
Odesláno

Kup si TAG Heuer ok757.gif, neuděláš chybu, to říkám dokonce i já, který nemá firmu v oblibě.

Odesláno
Budu se opakovat, ale mne se velmi libi (a jednou na ne dojde) Stowa Antea. Na obrazku muj favorit Antea 390. Nestoji svet a jsou velmi elegantni. K riflim a kosili jsou v pohode, k tricku by to asi moc nebylo.

zdroj (oba obrazky) www.stowa.de

1197957937-7571.jpg

Univerzalnejsi jsou pak Stowa Partitio, cerne a rovnez patri mezi me oblibene. Ty se daji, podle me vzit ke kazdemu obleceni. Jedina vada je, ze nemaji datumovku.

b1.jpg

ty Stowy splňujou přesně to, co jsem psal v požadavcích. Jen si nejsem jistej, jestli na mě nejsou až moc hezký. :-)

kdybych vybíral z těhle 2, tak určitě ty s černym ciferníkem, že nemaj datumovku, neva.

co myslíš, nebyl bych s tímhle modelem ve svym věku až příliš při zemi...?

Odesláno (upraveno)

Pokud Ti mohu poradit, vyber si TAG HEUER CARRERA a určitě neuděláš chybu. Jsou to hodinky přesně podle mého vkusu, jednoduché, elegantní a ukazují všechno, co potřebuješ (čas a datum). V oblasti středního managementu jsou odpovídající i svojí cenou (optimálně cca jeden měsíční plat), tudíž s nimi nikde ostudu neuděláš. V neposlední řadě je to i tradiční a známý výrobce a s kvalitou budeš nepochybně spokojen.

Pokud chceš trochu ušetřit, pořiď si CERTINA DS-1 AUTOMATIC, cena cca 15 000,- rovněž známý i když trochu méně prestižní výrobce, s kvalitou budeš určitě taky spokojen. Pokud Tě oslovují Hamiltony, kup si Hamiltony. Ve většině případů budeš mít na číselníku taky swiss made a kvalitativní rozdíl ve zpracování mezi těmito třemi značkami asi nenajdeš.

Doporučuji Ti ale koupit si je na kovovém tahu a řemeny si koupit samostatně. Při troše šikovnosti si je vyměníš sám a tah je při dodatečném nákupu vždy dražší. Já nosím hodinky na tahu zásadně v létě a v zimně dávám přednost řemenu.

Ať si vybereš cokoli, hlavně ať Ti dobře slouží a máš z nich radost.

Upraveno uživatelem bedan

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...