Přejít na obsah

Malé potápěčské ISO 6425


Doporučené příspěvky

Já nemyslím jenom normu, ale celkové provedení, styl. Pokud jsi upustil od všeho, co dělá potápky potápkama, pak OK, můžeš vybírat v podstatě cokoli ve velikosti, která ti vyhovuje.

O Alpinistech tady toho bude spousta, i když asi hlavně o těch původních starších modelech bez X. Seiko tady má vlastní sekci, stejně jako řada dalších značek, nebo použij vyhledávání.

Je tady vláko o malých hodinkách, tam bys taky mohl najít inspiraci:

 

Upraveno uživatelem tombas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj, zkus mrknout na Helson, je to mikrobrand, mají vícero modelů 38mm, GMT verze, bronzová a titanová pouzdra, některé s ETou 2824, mají toho vcelku dost. Navíc aktuálně, mají nějakou slevu k CNY. ISO jsem se nikde nedočetl, zda-li mají nebo ne, ale tak i kdyby jen pro zajímavost...

https://www.helsonwatches.com/shop.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Právě teď, aaaa napsal:

Zase Certiny mají to ISO a hlavně 70 h rezervu a Nivachron. Yemy se mi fakt líbí, navíc ploché sklo, safírová luneta a dokonalá ochrana korunky. Já se asi střelim. 🤯

A kde je problém, keď sa nevieš rozhodnúť medzi 2 hodinkami? Keby boli troje, to už problém je. Máš dve ruky, buď ako Diego 😄

diego.JPG.5bb45eed71b40df0ee83c09c4cd518be.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, nenechme prchlivost cloumat našim majestátem, oprostěme se od vzhledu a čistě subjektivního vnímání a podívejme se holkám, tak říkajíc pod sukni.

Ono to tedy bude docela stručné, na rozdíl od úvodu :).

Certina - Powermatic 80.611 - číslování kalibrů ETA Powermatic je poněkud nejasné a v průběhu času a s různými modifikacemi se mění a proto je dost obtížné se v tom zorientovat. Nicméně si myslím, že 80.611 vychází z 80.111 (C07.111) a počet kamenů by tomu odpovídal, 23 a to znamená jediné - tento strojek obsahuje plastovou kotvu.

Zda to někdo chce ve svých hodinkách za 20 tis. je na vkusu každého soudruha. Ale třeba se pletu, když tak mě někdo opravte, prosím.

image.thumb.jpeg.3ce74cddfb305b898079f155896fc000.jpeg

Yema caliber 2000 - in-house

Technicky vychází z modelu Yema 3000, pracuje na frekvenci 4kHz ( 28.800 A/h) a má 29 kamenů. Díky vyšší frekvenci má kratší rezervu nátahu, ale rovněž udává lepší přesnost a ve mě tedy budí trochu větší důvěru.

https://eu.yema.com/pages/yema-calibers

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tombas Příšte prosím radši NEMYSLET ale použít vyhledávač - napsal bych to diplomatičtěji, kdybychom tady k variantám Powermatic 80 (a jejich přímé zaměnitelnosti za zastaralé 282x/283x) neměli celé výživné vlákno, kde je detailně vysvětleno že .6xx mají regulérní krok safír/kov.

Powermatic z téhle řady který mám je už z výroby mimořádně přesný, přes nízkou cenu servisovatelný - a i bez glejtu (který se za příplatek dává k nejvyšším modelům s křemíkovým vláskem) s rezervou splňuje parametry COSC. Nové hodinky se “starou Etou” (resp. jejími klony) už bych dnes fakt nechtěl. :smoke:

 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek124 však jsem psal, že jestli se pletu, tak ať mě prosím někdo opraví, takže díky. Mimochodem to výživné vlákno jsem četl, ale docela mě zmátly údaje o počtu kamenů 23 (možná chybně) na některých e-shopech (ne Helveti). Takže se omlouvám všem, které jsem tímto taky zmátl. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...