Přejít na obsah

Malé potápěčské ISO 6425


Doporučené příspěvky

před 24 minutami, Radek124 napsal:

@tombas Příšte prosím radši NEMYSLET ale použít vyhledávač - napsal bych to diplomatičtěji, kdybychom tady k variantám Powermatic 80 (a jejich přímé zaměnitelnosti za zastaralé 282x/283x) neměli celé výživné vlákno, kde je detailně vysvětleno že .6xx mají regulérní krok safír/kov.

Powermatic z téhle řady který mám je už z výroby mimořádně přesný, přes nízkou cenu servisovatelný - a i bez glejtu (který se za příplatek dává k nejvyšším modelům s křemíkovým vláskem) s rezervou splňuje parametry COSC. Nové hodinky se “starou Etou” (resp. jejími klony) už bych dnes fakt nechtěl. :smoke:

 

Jo, myslím (já vím, NEMYSLET), že prostě stačilo napsat, že to tak není a mám špatné informace. Ale co už.

Upraveno uživatelem tombas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ty nové modré Navygrafy jsou krásné. Co se týče strojku Yemy, názory na něj byly všelijaké a sám jsem váhal, než jsem v únoru zmáčkl spoušť. Přesnost zatím +15 - +25, což je tedy na hranici specky a upřímně - čekal jsem to lepší. Ty Certiny na tom budou v tomto směru určitě lépe a kdyby cokoliv, tak s nimi vždycky můžeš skočit u nás do krámu.

Na druhou stranu Yemy se mi fakt líbí vzhledově, jsem poslední dobou víc ujetej na šedesátkový a sedmdesátkový retro. Ty Certiny jsou vzhledově totální klasika, ale pro mě trochu nuda.

 

unnamed.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem o tom dneska na výletě přemýšlel 🙂

Kdyby hodinky měly plnit funkci každodenních univerzálů, šel bych do Certin - mají datumku, budou přesnější, vypadají elegantněji, takže by s přimhouřením oka mohly být i ke košili. Na dovolenou je přezuješ na divočejší nato/gumu.

Mají-li být jen na lítačku na víkend, na léto k vodě, vzal bych Yemy - datumku nepotřebuješ, nějaká vteřina navíc tě nerozhodí a ještě něco ušetříš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Wow, za desítku na tahu žabožroutky vypadají zatraceně dobře, akorát u "daily kancldivingu" by někomu mohl vadit ten old-school hesalit :rolleyes:

A co se ISO 6425 týče, než se tu zas vyrojí teoretici s tvrzením že WR100 nestačí ani na sprchování a cachtání v bazénku:

With 100m / 10ATM water resistance tested and guaranteed, a screw-down crown and screw-down caseback, the Skindiver Professional tool-watch will accompany you on any of your scuba diving up to -100m if necessary. In recreational diving, you will probably stop at -30m and further than -57m the oxygen in compressed air can become toxic. So, you are covered.

ISO 6425 – the international standard that defines the specifications of Dive Watches – states that 100m water resistance is where the realm of diving watches starts.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taková "ekonomičtější" No-date varianta GO SeaQ, které evidentně vycházejí ze stejné designově-funkční specifikace (než někdo začne řvát "humáč/fejk!") :rolleyes:

Ad nešroubovací korunka: Fortis B42 (Cosmonauts, Marinemaster,...) měly dokonce WR200, přičemž v reálném testu dle ISO 6425 (na rozdíl od slovutnější a dražší "šroubovací" konkurence) jako jedny z mála prošly. Ale suchozemský kancldiver má rád věci složité, tak proč mu nedat prémiové kurvítko aspoň ve formě fórového a snadno ožužlatelného závitu :speak_cool:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hute poznam, tam je cenovka niekde inde.

Ja sa priznam, tiez mam radsej srobovaciu korunku. K diverom mi to tak nejako patri. Mam vsak aj taku a aj taku. Napr. DAN HENRY 1972 maju WR 50M so srobovacou korunkou, co je podla mna zaujimave a netypicke.

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ISO nemaji, ale 36mm ano.. neni malych hodinek! :)

Pohodlnost zarucena! Ale pozor na chlupate ruce.. ted se vratili hodinky od kluku z Onyxu, jak budu mit cas, tak je nafotim do inzerce.. pokud bys chtel zkusit velikost, tak jsou na to idealni.. jen neni pohodlne si vytrhavat pri manipulaci s lunetou chlupy..

7e0ba99a80fa2270815f3129558a8740.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, ducenstvo78 napsal:

Podle me hodne zalezi na konkretnich hodinkach. Mam pomerne malou ruku 17.5, ale rekl bych ze mi jeste sedi i colty 44, stejne tak steinhart 39. Ale 36 bych se uz bal, tedy u potapek samozrejme. 

Mám podobnú ruku a 44mm v pohode pri potápkach. Rozmer okolo 40mm maximálne tak pri nejakých decentných kúskoch ... a 36mm je z môjho pohľadu rozmer pre babu pri akýchkoľvek hodinkách 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
V 10. 7. 2021 v 12:04, Plattfuss napsal:

skus mrknut este na Glycine Combat Sub 36mm. Cena/vykon je top, na Ashforde som ich obzeral do 400$

 

19804598-r83oio7oag0e1wcz6sjauys3-ExtraLarge.jpg

GlycineGL0338_800x.png

Ahoj, vím, že už je to staré téma, ale kdyby někdo sháněl podobné potápky, tak výše zmíněné Glycine se dělají i ve velikosti 39 mm...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...