Přejít na obsah

"Menší" automatické hodinky do 50 000,-


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Na 16,5 je IMHO idealna velkost 36-39, a naj volba je podla mna Tudor Black Bay 36. To by si sa pri troche stastia a vyjednavania s odretymi usami mohol vliezt do rozpoctu. Ak si fanusik Sinn tak 556...
 

Oris Big Crown Pointer Date v 36 alebo v 40 mm by mozno tiez stali za vyskusanie. Od Orisu by si mohol este skusit Aquis v 39,5 mm. TAG Heuer ma pekne Aquaracer v 41 mm ale podla mna su fajn aj na mensiu ruku vdaka L2L 47 a vyske 12. Maju aj aplikovane indexy a jedny nenosene su v tu v predaji za hubicku 

 

Lepsi strojcek v tomto rozpocte bude asi tvrdy orech... skor to bude nejaka ETA and Co 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

50mm l2l na pilotkách při tomhle zápěstí by nemuselo být tak špatné. Záleží jen na tom, jestli to zkousneš. 16,5 cm zápěstí mám a postupem času na sobě pozoruju, že nosím raději menší hodinky - přesně jak píše kolega nade mnou 36-39mm. Líbí se mi i jeho tipy, ty BB36 budou super univerzální, 41mm aquaracery jsem jeden čas měl a seděly super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

”Lepsi strojcek“ za 50k bude tazko zrealizovatelne aj pri jazdenych, nie to este novych.  Ja osobne by som sa v tomto rozpocte asi skor zameral na spracovanie puzdra/tahu, na pohodlie a najviac na to aby sa mi pacili...Ok, nove Longines strojky v Spirit a Hydroconquest by sa dali povazovat za ”lepsie” a su v budgete, takze ked to kolega velkostne unosi tak preco nie... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě přijde dost limitující ten rozpočet a podmínka, pokud správně chápu, nové. Mám stejnou ruku a za dva roky tady jsem na ní zkusil kde co a moje rada by byla trošku došetřit a nebát se jetých. Šel bych pak do keramických SMP bez vlnek nebo BB58, a kdyby fakt nesedly, tak se dají pustit dále s relativně malou / žádnou ztrátou. A stejně po nich za chvíli budeš pokukovat.

Ale abych se držel tématu - co takhle starší Longines Hydroconquest v 39mm?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, pokud bychom se měli pohybovat v zadání je okruh hodinek velmi malý a to zejména díky požadavku nové/lepší strojek/50K. To se skoro až vylučuje :) První dvě bych zrušil a okruh by se násobně rozšířil, ale já nejsem zadavatel a chápu, že jestli si chce hodinky koupit k nějaké vyjimečné příležitosti, je asi lepší koupit nové. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za dobré tipy, ale spíše se snažím odstrčit od potápek (už jich mám několik a raději bych něco toolovějšího, nebo pilotky) a musím říct, že ty colty zní dobře a BB58 taky vypadají pěkně. Pomohlo by mi při výběru, pokud bych se snažit ponechat podmínky nové/lepší strojek/  a navýšil limit na 70k ? Má se jednat o hodinky k větší události, a tak bych dokázal nakonec i něco málo přitlačit (max. 20K). 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, ondrejm napsal:

50mm l2l na pilotkách při tomhle zápěstí by nemuselo být tak špatné. 

Myslim, ze to bude uplne spatne..Jednak pusobit a taky se to nebude dobre nosit.

50mm l2l jsem mel, zapesti 18,5cm a uz bych do toho nesel.

Kazdopadne, kazdy to muze mit jinak, ale Msaterovi bych skromne poradil tohle zvazit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno, jestli navýšíš na 70, možná vlastně nemusí bejt úplně blbá varianta Primky. Strojek sice asi horší než standard Eta, ale zas inhouse, a náš!:)

https://www.prim.cz/cz/produkt/prim-orlik-38-kal-105-95914/

 Jinak jaký jsou možnosti.. čistej inhouse bude těžko, kdo to kolem tědlech peněz umí? Oris 400 - velký. Tudor BB58 - asi nejlepší varianta, ale nový za 70 spíš ne, jiný inhouse modely už sou velký. Christopher Ward, ten jejich pětidenní "inhouse" možná. Alpina/FC, ty maj myslim všechny levnější inhousy tu nešťastnou "mimostřednou" datumovku? Pak nějaký obskurnosti typu Perreletu (nějakej upravenej Soprod, nebo co to je?), Eterny, Vulcain, Jean Richard.. to jsou asi blbosti. 

 No a nebo Japonci, žejo:)

 EDIT: Většina teda předpokládá, že se vzdáš podmínky nákupu v Praze. Akorát ten Prim tady má butik.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ward nespĺňa podmienku kúpy v ČR a ten ich in-house je dosť veľký, takže sa montuje len do 40,5mm+ puzdier. Mám 16,5cm ruku a všetky modely s SH21 mi boli veľké (pocitovo), ale každý to máme nastavené inak.

@MiceyOris neplánuje dávať kaliber 400 aj do menších Aqiusov? tie 41,5mm by nemuseli na 16,5cm zápästí vyzerať zle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...