Přejít na obsah

Přistání na Marsu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 87
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Přijde mi docela zajímavý ten postup přistání. Výběr místa až přímo sondou nad povrchem je určitě eliminace nepodařeného přistání kvůli terénu, super.

Ovšem složitost operace spouštění vozidla na lanech z konstrukce stabilizované tryskami nad povrchem  . . . desítky milionů km odsud . . . na to, že teprve před sto lety Boeing získal první kontrakt na výrobu dvouplošníků a mohli se přestat živit vyrobou nábytku. Snad se to povede.

Pak ještě s napětím čekám na říjen na launch teleskopu J. Webba, to slibuje vidět další zajímavé věci z vesmíru.

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aspoň jedna světlá chvilka v záplavě sraček. Měl jsem husí kůži, je to neuvěřitelný a super, jak to všechno klaplo přesně podle plánu i po více než půlroční cestě..mimo moje vnímání, ale fascinující. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konečně něco zajímavého.Díval jsem se na ČT, ale někdy moderátoři mluvil tak moc, že nebylo slyšet původní anglický komentář. Tak jsem to pak přepnul na NASA. Jsem zvědav na další fotky a hlavně na Ingenuity. Já to už asi nezažiju, ale docela by mě zajímalo jestli je reálné, aby při současném technologickém pokroku na Marsu přistála lidská posádka. Sebrat nějaké vzorky, pozdravit Marťany a říct, že je to další obrovský krok pro lidstvo. Chápu, že je to hlavně o penězích. Bylo by to super, na skafandru by měli Omegy s novým kalibrem 9861, který ještě víc bude odolávat podmínkám na této planetě.🙂

Upraveno uživatelem knihomol
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl, mj. prej hledaji na Marsu zivot... pritom ani nevi, co to zivot je. Tragikomedie... par geeku jako z Big bang theory si hraje z drahyma hrackama z verejnych penez. Jsem rad, ze zadny vesmirny program nemame, je to hazeni penez do zumpy. Hlavne, ze Americani chcipaj na covid, jelikoz jejich zdravotni system je zalozeny na pojistene, ne nemocne. To jak za rusaku, "letame do kosmu, ale v me vesnici se brambory stale vybiraji rukama", Solženicin.

Sorry hosi, ze vam beru iluze... 🙂

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...