Přejít na obsah

Výběr "investičních" hodinek pro novorozence [cca 20k Kč]


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 94
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Před hodinou, IdealBeing napsal:

Dílo bylo dokonáno (objednávka vytvořena, zaplacena a dle chatu s podporou obchodu Koscom by mělo být u značky Tissot i antedatování záruční karty). Snad to klapne zítra.

 

@tombas: Vygravírování stříbrné plakety zní jako zajímavý nápad - bylo by k dispozici více informací? Obávám se, že na to bude vážně málo času..

 

Velice děkuji všem, kteří se na diskuzi podíleli, neváhali věnovat čas mému tápání a na celý problém pohlíželi mnohem více pragmaticky, čehož já už nebyl schopen.

 

PS: Nemůžu říct, že by se ze mě během tohoto pátracího dobrodružství stal instantní hodinkofil, přece jen "pohodlnost" smartwatch je něco, na co bych si teď nechtěl odvykat. Ale během toho hledání mi nezbylo než ocenit tu "krásu", kterou lze na ruku pořídit.

Ale začala ve mně hlodat myšlenka, že by možná nebylo špatné dát si za "cíl" pořídit si k nějaké speciální příležitosti speciální hodinky. Může za to kdokoliv, kdo sem nadhodil ten vtip o Rolex Daytona, protože to v sobě kloubí odkaz na motorsport, a auta jsou pro mě něco jako pro vás hodinky (byť jsem jen ve stádiu nadšence). To vědomí, že existují hodinky tak slavné značky, které pro mě vlastně nejsou tak nedostupné (byť za těch 330k by se určitě dalo pořídit něco rozumnějšího, třeba i to auto), je zajímavé. Na druhou stranu, kdo ví, jestli tak důležitá příležitost v mém životě nastane..

@beeman je místní borec, co vyrábí vlastní hodinky (pouzdra, řemeny, spony, lunety, krabice, nástroje... je toho mnoho). Zkus mu napsat SZ, jestli by byl ochoten pomoct s tou plaketou.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@IdealBeing tak teda nech hodinky prckovi urobia radosť a kto vie, možno práve tieto Tissotky budú jeho prvotným impulzom pre vstup do komunity chronomagorov 😄

Čo sa samotných hodiniek týka, tak myslím, že si vybral pekný kúsok s jednoduchým a čistým dizajnom, ktorým nemôžeš nič pokaziť.

... a kto vie, možno aj ty časom zistíš, že pohodlnosť "mobilu" na ruke sa nedá porovnať s radosťou, ktorú ti prinesú poctivé časostrojky ručne zmontované nejakým šikuliakom napríklad v krajine, kde majú fialové kravičky 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby někoho náhodou zajímal celkový výsledek, přiložil jsem dvojici fotek.. I přes veškerá měření se nakonec zabalené hodinky do domko-přání (TM) nevešly. Ale darovanému koni..

A jeden nový poznatek (pro vás asi dost triviální, až úsměvný) - při obhlídce hodinek za výlohou prodejny Koscom jsem seznal, že v budoucnu se určitě vyplatí hodinky kupovat naživo. Svého nákupu rozhodně nelituji, ale bylo zajímavé vidět některá Seika/Certiny a koneckonců i ty Tissoty naživo oproti obrázkům a videím. A ještě jinak by určitě vypadaly prezentované zblízka/na ruce.. Zapamatuju si to, pro ten naivní nápad nákupu Rolexek v budoucnu 🙂 .

2021-03-06 15.18.37 (1024x768).jpg

2021-03-06 16.19.56 (1024x768).jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@IdealBeing pochvala za balenie 😄

A hodinky sa vždy oplatí pozerať na živo - nie len preto, že na fotke od profíka vyzerajú všetky dobre (po 2-3 hodinách photoshopovania môžem vyzerať dokonca aj ja, ako človek), ale hlavne pre to, že aj tie najkrajšie hodinky ak nesadnú na ruku, tak to proste nie je to pravé orechové. Samozrejme, je doba covidová a ľahko sa to hovorí, no ťažko vydržať tak dlho bez nových hodiniek 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, obzvláště Seiko vypadají naživo na krámě tak 100x líp. Ale ono to jejich speciální nasvícení jim dost přidává. Pak člověk vyjde ven na přirozené světlo a je to zase o něčem jiném. :D

Každopádně gratuluju k pěknému výběru a těším se na pokračování vlákna za 20 let. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, sodekcz napsal:

@IdealBeing to už teď víš, že musíš do Rolád? Já ti furt mám pocit, že je spousta zajímavějších strojků😉

Ja si tiež myslím, že za tie peniaze sa už dajú kúpiť aj pekné hodinky 😄, no sú fanúšikovia, ktorí na Rolexky nedajú dopustiť 🙂 /poprosím brať s nadhľadom tento koment/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Téma už je obsahově vyčerpané, ale nedá mi to, abych ještě nenavázal na poslední příspěvky.

Jako pro hodinkového analfabeta je pro mě Rolex na první dobrou etalon kvality, prestiže, ceny, a ještě asi pár dalších vlastností, které teď neumím vhodně pojmenovat.

Co jsem za svůj krátký pobyt zde stačil zjistit je, že jejich exkluzivita a nedostupnost je trochu umělá a stejná kvalita jde sehnat i za menší peníze.

Momentálně se nevidím v budoucnu v situaci, která by si zasloužila takovou upomínku, takže to není úplně na pořadu dne, ale každý může snít..

 

Jako rozumnější a mnou volený přístup bude tiché sledování fóra, kterým se budu snad pozvolna učit a objevovat. A pokud někdy v budoucnu přijde doba, kdy budu chtít za hodinky vyhodit několik měsíčních výplat, tak už budu poučenější a budu moct založit další výběrové téma, kde už třeba nebudu působit tak "zeleně".

 

Díky všem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...