Přejít na obsah

Seiko Prospex SRPF79K1 Special Edition Save the Ocean - Dark Manta


Doporučené příspěvky

Tak jsem se konečně dočkal, ale to těšení se bylo taky fajn :) Jak se tu občas říká: lepší než samotné hodinky... 

To ale není uplně můj případ, hodinky jsou to vážně úžasný..  Nejsem uplný chronomatador.. abych mohl z rukávu vytáhnout obsáhlou recenzi a porovnání s X hodinkama za to se předem omlouvám, ale kdyby měl někdo nějaký dotaz určitě se mu pokusím odpovědět :) 

Čekal jsem na ně tedy měsíc, věděl jsem to předem, ale s takovou malou tajnou myšlenkou, že to třeba budou jen dva týdny....ne, nebyly :D 

Po prvním otevření krásné klasické STO černomodré krabice (měl jsem už i STO Želvy 2019) mě naskočila první myšlenka :  uf! nejsou vůbec tak velký jak jsem se bál!

a pak hned že jsou nádherný :D  Divný že to nebylo naopak...ale prostě asi jsem měl v sobě velký strach z velikosti a ten opravdu hned odpadl.

Někdo samozřejmě může namítnout že i tak na můj 17,5cm lovečák nejsou uplně ono...ale já jsem na to fakt zvyklý, měl jsem 43 želvy, 43 Spinnakery, 43 teď Bulovy a předtím Wardy 40 a ty mě samozřejmě přišly celkem malý :) Takže z toho vyplívá, že mám fakt radši větší kusy. No ale při pohledu na Samurají pouzdro jsem si prostě říkal, že toto bude asi fakt už něco jinýho... Ne není, jsou uplně stejný jako ty Spinnakery.

Kde začít... cifr je krásně šedomodrý a indexy vypadaj jak nakapaná smetana :) nejsou prostě bílé jako sníh, ale takové krasně krémovější a zaobleně vystouplé.

Kyklop krásně zvětšuje datum, to se tak stává při pohledu z vrchu/zepředu fakt kontrastním a hned člověka praští do očí.. zatímco u jíných hodinek aby ho člověk pomalu hledal.

Luneta krásně cvaká jako jste si mohli všimnout na různých promo YT videích... prvně dost ztuha, ale párkrát se protočilo a ok. Ale samozřejmě stále tužší, žádná hrkačka.

Co musím fakt pochválit je ten nový gumový řemen...tyo to je pohodlíčko..barva taková krásně ocelová, žádná diskotéka, sametovější na omak. 

Spona je velká, krásně tvarovaná , kartáčovaná a při kontaktu s tím "chlívkem" na zasouvání konce řemenu (pardon nevím jaký je přesný název) o sebe krásně zvoní, žádnej plíšek z papíru.

Opravdu působí "honosným" dojmem. Plánoval jsem pak tah...ale říkám si, že možná ani ne :) A to i z důvodu že jsou ty hodinky i dost lehký...mám je pár hodin ale skoro o nich nevím.

Co je jediná věc co budu měnit je dýnko - mám objednané se safírovým průhledem na strojek. Velikost nebude vyšší než orig - na tom jsem trval. Uvidím jak to bude. To mi přišla jako snad jediná věc co těm hodinkám může chybět k dokonalosti (samozřejmě v mé cenové kategorii tzn 20 strop). Tzn safír, keramika, průhled. To člověk chce.. nebo aspoň za mě to tak je.

No a abych jen neplkal, tady pár fotek z mobilu.  Časem pořídím určitě něco lepšího. Mám je fakt pár hodin!

PS: Ještě bych moc rád poděkoval Jirkovi z Helveti za naprosto perfektní přístup na začátku koupi a krásné balení včetně dárku v podobě černého, hliníkového, šroubovacího vystěžejkovače s logem Helveti - Paráda !  + leštící ubrousek a záruka 5 let :) 

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

20210325_113952.jpg

20210325_115954.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Parada, gartulujem k prirastku, tak nakoniec si sa dockal aj ty. Nad tym priehladnym dynkom som premyslal aj ja, tak potom daj foto ako hodinky budu vyzerat s nim. Ja som ako prve objednal zo strapcode hexad tah s ratchet extenziou, len uz dva tyzde mi to viazne na colnici. Ked ich uz budes mat par dni, tak daj vediet ako su na tom s presnostou. Ja mam zatial -10s/den.

Upraveno uživatelem Polo21
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluji k novému přírůstku, na který jsi čekal teda docela dlouho.

A teď si dáme malý test, co víš o rejnoku Manta... :D

... no dobře, dělám si kozy, ale já, ač nejsem majitelem téso spešl edice, jsem se dovzdělal na YT, abych věděl, koho vlastně Seiko zachraňuje.

Sednou ti dobře a ještě navíc barevně ladí s tetováním, to je teda frajeřina. :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo musím se přiznat že jsem ten typ co se měl asi spíš narodit u moře...vždycky si tak postesknu...ale pak si hned dám facku tím, že jsem se taky mohl narodit třeba v Afganistanu nebo Laosu..ikdyž věřím že i tam jsou pěkná místa ale víte jak to myslím. Když přijedu k moři stačí to ucejtit a lechtá mě v břiše :)

Proto mořské tattoo, mořské akvárium a oblíbená kreslená pohádka naší rodiny Spongebob. Viz taky moje tattoo a nickname :)

takže jaký jiný hodiny než Save the Ocean !!! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toblin: divej vyzkouším, uvidím...vrátit jej můžu vždycky. Jen když je máš v ruce, prohlížíš je..tak jsou prostě krásný..pak je otočíš a jako jo dobrý...ale kdybys tam navíc viděl na strojek myslím že by ten dojem byl už takovej kompletní :) hodinky se vším všudy.

Tyhle hodinky prodávat nebudu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...