Přejít na obsah

Union Glashütte: 1893 Johannes Dürrstein Edition Handaufzug Chronograph


Snow

Doporučené příspěvky

Konečně jsem Union Glashütte dočkal. I když, pravda, poslední léta na fórum už kašlu z vysoka takže mi uniklo, že se jedná o třetí kus z trilogie, která již zahrnuje model s dispejem rezervy chodu nebo plnou kalendářní a měsíční fází.

U In-house strojku UNG-59.SI vyvinutém v Glashütte okamžitě zaujme individuálně navržený most chronografu se zlatými rytinami. Kromě toho byl zcela přepracován vyvažovací kohout a oscilační systém. Zde pracuje lehká spirálová pružina vyrobená z křemíku, kterou nelze ovlivnit magnetickým polem, svou práci, vibruje obzvláště rovnoměrně a nedeformuje se při nárazu na hodinky.

Funkční a vysoce kvalitní je také bezregulační regulační systém, který umožňuje jemné nastavení rychlostního stupně pomocí čtyř pohyblivých závaží na vyvažovacích ramenech. 

Verze z růžového zlata s chronografem Edition Johannes Dürrstein Edition z roku 1893 byla vyrobena 127krát v souladu s výročí značky; stojí 11 000 € a dodává se v krabici hodinek s prostorem pro další dvě hodinky.

K dispozici je také nelimitovaný model z nerezové oceli za velice přijatelnou cenu 2900 €. Obě varianty měří současných 42 milimetrů.

 

 

Jako za starých časů které až na opravdu výjimky tady nikdo nepamatuje Union Glashütte s manufakturním strojkem. Ted ještě, aby se UG dokáyaly trhnout ze spárů Hayeka jako kdysi Oris a bude vše o.k. 

No, není to krása ? 

Union-Glashuette-1893-Johannes-Duerrstein-Edition-Handaufzug-Chronograph-Edition-2021.thumb.jpg.be2e54410180fd8673d5c7a960d537e4.jpg

 

Union-Glashuette-Kaliber-UNG-59.SI_.jpg

Union-Glashuette-1893-Johannes-Duerrrstein-Edition-Handaufzug-Chronograph.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako hodinky pěkný, ale dyť to je jen zušlechtěná 7753 s odebranou automatikou, setrvačka a vlásek (včetně Si medailonu v kroužku) budou z Powermatic rodiny. Je celkem hezký, že člověk zezadu uvidí nulování vteřinovky chron.

Ocelový nelimitní jsou fajn počin, i cenově. Prostě docela povedený koncernovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tady si s tím vyhráli malinko víc, že uvidíš nulovací akci. Jinak mě to taky dráždí.

Když jsme u toho: má normální 775x v automatu dostatečně robustní mechanismus pro ruční nátah? Pokud jo, super. Pokud ne, nahrazuje se u neautomatických variant něčím robustnějším? Pokud jo, super. Pokud ne ... hm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...