Přejít na obsah

Vacheron Constantin Historiques American 1921


Snow

Doporučené příspěvky

Vacheron Constantin Historiques American 1921

V roce 1921 představil ženevský výrobce Vacheron Constantin poutavé hodinky pro americký trh, které upoutaly pozornost pouzdrem ve tvaru polštáře, otočeným ciferníkem a korunkou umístěnou na rohu. Již nějakou dobu tento model, který lze jasně vidět na velkých volantech automobilů té doby, slaví pravidelné návraty jako Historiques American 1921 - a to i na letošních Watches & Wonders.

Nejnovější reedice má pouzdro z bílého zlata o rozměrech 40 x 40 milimetrů a ciferník se zrnitým stříbrem a nosí se na řemínku z telecí kůže od výrobce koženého zboží Serapian v Miláně.

Jemně zdobený, in-house kalibr 4400 AS s rezervou chodu 65 hodin pracuje za safírovým sklem . Na rozdíl od historických hodinek je vteřinovka  na moderních modelech na trojce tři a ne na šestce a neotáčejí hlavním číselníkem. Nejnovější Historiques American 1921 stojí 36 100 €.

 

 

 

 

 

Vacheron-Constantin-historiques-American-1921.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Exiztence napsal:

Jsou super dokud si nevšimnete že vteřinovka není aretovaná jako cifr tj. má 60ku na 12ce místo aby byla posunuta o 45 stupňů.

Krásne hodinky, no v poslednej dobe mne na hodinkách viac začalo vadiť "otáčanie čísiel" na ciferníkoch a subciferníkoch. 10 je orientovaná smerom od stredu, 20 smerom ku stredu, 40 ku stredu, 50 zase od stredu ... Tým, že tu je subciferník pootočený v porovnaní s hlavným cifrom mi to príde ešte nápadnejšie a vadí mi to ešte viac. Mám rád, keď na ciferníkoch sú čísla otočené buď tak, ako sú na hlavnom, teda všetky smerujú zvislo, alebo kľudne aj tak, že všetky čísla smerujú od stredu a teda polovica cifier je "dole hlavou", no toto prehadzovanie sa mi nepáči. Napríklad na týchto Hermes sa mi strašne páči font písma, no rušia ma tie čísla. Na spodnom subcifre OK, na hornom dátumovom máme 1-3-5-7 a nasleduje otočená 9, ktoré zrovna po 7 vyzerá ako 6 a potom zase prechod od 23 na 25 ... asi som narušený, no takéto detaily mi vadia 😄 (rovnako ako aj tachymetrické stupnice. Pre Omega Speedmasteroch sú všetky čísla pekne orientované zvisle, Pri Rolex Daytona zase smerujú všetky od stredu a potom Tag Carrera - polovica od stredu, polovica do stredu a v mojich očiach krásne hodinky zrazu majú vážnu dizajnovú chybu 😄 )

 

1625157107_obrzok.png.c95db0c1c2566a32392c3f31ff4fe7dd.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pán času Jo, člověku kolikrát něco vadí ale není si přesně jist, co to je, neumí to pojmenovat. To byl můj případ při pohledu na ty Hermesy... Ten subcifr s datem, to je přesně to, co mi tam vadilo.

A zpět k VC... Jakkoliv mám tu firmu rád, tak nechápu, co je tak těžkého na tom, pootočit subcifr. U těch VC mne to doslova bije do očí a doslova mi to vadí. Jakýkoliv odkaz na historii, jako omluvu odmítám - to že někdy v historii udělali chybu, neznamená že ji musí opakovat 🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...