Přejít na obsah

Čínská invaze


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jaká cenzura a totalitní praktiky? Slušný žák prostě neopisuje, i když ti to nikdo nezakazuje zákonem. To ti musí vysvětlit rodiče (nebo paní učitelka).
 

BTW: na to jsi přišel jak, že se dá patentovat že mají hodinky WR? Patentovaná byla určitá konstrukce a ne to, že jsou vodotěsné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chceš mazat něco, co je legální, jen proto, že se ti to nelíbí, tak to je cenzura.

Patentovat lze nový vynález, pokud jako první vymyslíš WR hodinky, nevidím důvod, proč by to nemělo jít patentovat.

Jinak by mě zajímalo, jak se koukáte na dvojí Prim? Taky by jedny zasloužily smazat? A je to lepší nebo horší než homage.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V souvislosti s mazáním příspěvků jsi to myslel a napsal pěkně blbě. Konec konců, nejsem jediný, kdo nepochopil, že nemyslíš majitele fóra, ale majitele čínských sraček. Po vyhodnocení Tvých příspěcků se přikláním k názoru nickolase.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Dez123 napsal:

1) Ano, důvody mohou být různé. Např. když chceš želvy v bronzu, tak máš u Seika smůlu.

A keď chceš v zlate, tak čo s tým?

před 1 hodinou, Dez123 napsal:

Pokud chceš mazat něco, co je legální, jen proto, že se ti to nelíbí, tak to je cenzura.

Každý sme nejaký, ale prístupu "čo nie je nelegálne, je v pohode", ktorý tu predvádzaš, moc nefandím. Mohli by sme napríklad vymazať zo slovníka výrazy typu "dobré mravy", "slušnosť", "rešpekt" a podobné. Načo by nám boli? Sral ich pes, no nie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mezi dobre mravy driv urcite patrilo se mezi plebsem nenaparovat s Omegama\Rolexama\AP... na ruce, abychom si nezavideli :D Nebo Rolexy neprodavat nad cenikovku. Nebo prijit do obchodu a odejit s prazdnou a ne se predbihat pres kamaradsoft v poradniku na Suby.

Tak co, ze ty dobre mravy\slusnost jsou trochu liche argumenty?

Nejvetsi vtip jsou kecy o tom, ze nekdo prisel o penize. Rolex nebo Omega nebo jina nobl znacka ne, protoze lidi s cinama na ruce nejsou jejich zakaznici ani potencionalne. Plati to mozna tak u Seika, ktere si svou nekvalitou za to muze samo.

 

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidim to podobne jako "ggrand". Osobne zadne "cinske homaze" nevlastnim a neplanuju (ale treba casem muze byt vse jinak). Par hodinek Seiko mi proslo rukama a posledni dobou nejak nechapu jejich "politiku". Jak pise "ggrand", kvalita sla dolu a (to ggrand nedoplnil) ceny nahoru. Ukoncenim vyroby nekterych oblibenych modelu, urcitou "exkluzivitou" jinych modelu, potazmo cenovkou se mi vkrada myslenka cesty "Rolex". Zatim se sice na Seika nedelaji poradniky a nechodi se na obedy s AD, ale "humbuk" kolem nekterych modelu je. 

A to cele podle mne nahrava cinanum. Napriklad vzdycky se mi libily oranzove monstra (1+2 gen.). Parkrat sem je mel. Ted uz je mit nebudu. Ty ceny jsou jinde a v peknem stavu temer nesehnatelne. A kdyz po nich zatouzim, respektive po tom vzhledu, ktery lahodi oku, klidne sahnu po cinanovi. Samozrejme za predpokladu, ze bude mit uchazejici kvalitu za akceptovatelnou cenu. Dneska nabizi objektivne cinan kvalitnejsi zpracovani nez Seiko. To same "tunaky", "vilardy", apod. Zkratka vidi, co se deje na trhu a reagujou na to. Neco podobneho, podle mne, pred lety udelal Steinhart. A tech znacek je vic. Treba i moje oblibene Deep Blue. 

Jen se to tady ted prilis vyhrotilo, protoze tech hodinek se tu ted vyrojilo moc. V tomto pripade asi zakazy a mazani prispevku s cinskyma homazema moc nepomuzou. Je to jak zakazovat "Reznika". Dycky si to svoje "kupce" najde, proroze doba je takova a do velke miry reflektuje deni ve spolecnosti a danem segmentu. Az prijde Seiko v dobre kvalite a cenovce s monstrama, tunakama, vilardovkama, apod., vsecko tohle utichne...;-).

At vam to tika, kluci a nenechte prchlivost cloumat svymi majestaty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechtěl jsem se k tomuto tématu už vyjadřovat, ale nedá mi to. Osobně nemám problém, když někdo nosí homage hodinky, ale mám problém, když si neodpustí v každém druhém příspěvku kopnout do originální předlohy nebo do Rolexu atp. Ať si ty originály koupí, udělá svoje fotky konkrétních hodinek s konkrétními vadami (ne stažené fotky z internetu) a potom klidně nadává. To mi přijde cajk. Nepřijde mi v pořádku plivat na hodinky co jsem viděl jednou na procházce za výlohou a na fotkách z internetu. Jinak nic proti, ať si každý nosí co chce. Je pravdou že Seiko si za to tak trochu může samo svoji zoufalou výstupní kontrolou a taky tím, že nabízí svoje základní strojky k prodeji, kdyby tomu utnuli tipec, budou to (všechny ty čínské homage) jen okopírované hodinky bez vlastní invence s čínskou sračkou uvnitř, byť zdá se, že s dobrým zpracováním (ale to bude taky hodně o štěstí).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

M.K.: ;-). V klidu, jsem mezi temi, kteri prispeli jak na Mortal Cabinet, tak i na Party Harder. Od uvedeni Party Hard mi par kamosu dalo prezdivku "Derviš". Bylo  to mysleno jako hyperbola k soucasnemu stavu a vnimani jeho osoby soucasnou spolecnosti. A nechtel sem to zatahovat do dob davno minulych, kdy bylo "zakazanych" umelcu mnohem vic.

Vsem, kterym by moje zavery dusevne pritizily, se omlouvam :-D. ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol som rozhodnuty neprispiet, ale tiez mi neda.
Nechapem, preco sa v poslednych xy prispevkov navazate hlavne do Seika a zuzujete tu debatu vylucne na ich technicke nedokonalosti a problemy s kontrolou kvality. A teda si kvazi odsuhlasujete, ze radsej kupim cinske fejky v lepsej kvalite, ako originalne Seiko.
Neviem...ja som mal Tuna Emperor aj Darth Tuna a ziadny problem s kvalitou som nikdy nemal (konkretne tuna som vytiahol kvoli tym fejkovym cinskym). Alebo sa bavime o krivych armovakoch pri hodinkach za 170 eur?


Pokial sa nemylim, cela tato debata zacala pri fejkovych Omega SMP a pokracovala s fejkovymi Tudormi (pardoooon, asi som mal napisat s homaz) v predajnej sekcii. Ja som na fore relativne kratko a vela nepisem. Ale pamätam si doby, ked clovek s pokusom o predaj fejku letel v sekunde. (

Ci fejkove Tudory sa primarne clenmi fora kupuju tiez preto, lebo kvalita u Rolexu pokulhava a ten cinan ma lepsi vystup, ako svajciar?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A kdo je hodně citlivej na ty technický nedostatky, tak ať si sakra dojde ty hodinky koupit do kammenné prodejny a pořádně si je prohlídne. To ale bude muset zaplatit o pár kaček navíc a taky nelze doufat, že to třeba proskočí bez DPH a CLA od prodejce někde z Asie, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to vidím tak, že na ty tzv.homage jsou tři úhly pohledu: právní, etický a estetický. Ke každému úhlu pohledu jsou ještě dva názory (je to legální/není, je to přijatelné/nedal bych je na ruku, jsou pěkné/jsou hnusné) Zastánci těchto šesti názorových skupin asi těžko dosáhnou nějaké shody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D kvicte dal jak pichle svine :D

Co se tyce kvality Seika, je tu na to i tema. Zbytecne tahat cifru 170e, vse je tam. Ale aby to bylo jednoduhsi, par prikladu z me strany. Darth Tuna, hodinky za bratru 40k a uz nevim jestli minutova nebo hodinova rucka mela okuje, jak ji strihali a hodinovy index byl natisteny napikacu. MM300m za asi 50k nesedela luneta. To byly moje hodinky. Pak na srazu nekdo donesl fungl Planet Ocean od Omegy. Luneta mela chod jak detska hracka. Mel jsem s sebou Armidy A1 a z pohledu majitele Omeg jsem videl prekvapeni, jak muze chodit dobre udelana luneta.

Argument, ze si mam jit vybrat hodinky osobne je fakt super. Takze ja jako zakaznik mam delat tridice a kontrolora kvality? To radim nekde na urovni Instantoveho steku o tom, ze ti zli sedi prodejci prodavaji mrdky a ofiko AD maji kvalitu(nemaji, nakupoval jsem i tam).

A nejvic na tom vsem me bavi, ze ani nemam(ani neplanuju) zadny homaz, jen jsem jednou koupil starsi steinharty,abych pochopil, co na nich lidi vidi, ale sly rychle pryc, jak prisly, pac maji neergonomicke pouzdro a nezvetsujici lupu.

Btw, najdete si original bajnych Orliku nebo primackeho strojku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...