Přejít na obsah

Patek Philippe 5236P


Pjurcik

Doporučené příspěvky

Nádherné hodinky, len stále som neprišiel na chuť dátumovkám inej farby. Mne by sa iste viac páčili modré okienka s bielymi (ideálne striebornými) písmenkami. Má ta biela "dátumovka" historický význam, alebo je to dizajnový prvok, ktorým sa len mne netrafili do vkusu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem na ně koukal, spolu s 4947, tyhle mi přijdou hezčí a určitě zajímavější. Jednoduchý, přitom komplikovaný, vyvážený, přesto zajímavý na pohled. Moc se jim to povedlo. Zatim mám tak 8 modelů různejch značek co se mi pro letošek líbí a tohle je jeden z nich.

Upraveno uživatelem JoyStick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavost - tyto hodinky byly inspirovány kapesními, které má Patek ve své sbírce a též jsou “lineárního data”. Nicméně tyto byly tzv. “American date”, MM-DD.

Patek je rozebral, jednalo se tak o reverse engineering, neb plány na původní zjevně už nebyly k dispozici. Poté změnili původní systém tak, aby ukazoval obvyklejší formát data MM-DD. Během vývoje byl údajně jeden z největších problémů (nebo spíš výzev) zajistit změnu tak, aby ani při akceleraci věnce nepřeskočily špatně, neb při změně z 31. na 1. jeden věnec musí stát. Je hezké, že jakkoliv je to pro většinu “sbírkový klenot”, PP je vyrábí na denní užití a přemýšlí tak, aby nebyly křehké, jakkoliv jsou komplikované.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[mention]Exiztence [/mention] Taky mě to tak jako trklo Nicméně v onom videu, které jsem ohledně toho od PP viděl, říkají, že to prý je záměr. Něco nám holt zůstává skryto, podobně jako třeba s těmi věčně bílými datovými věnci na tmavých a celistvých cifrech...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, JoyStick napsal:

Míšo díky, to sem netušil, velmi zajímavé.

Kubo mě to naopak. Jasně, GP je čistší, ale tady mi to hezky opticky odděluje tu informaci a neslévá se mi to do monobloku, což je pro moje oči a mozek lépe zpracovatelná informace.

Me asi vadi hlavne jak je datum na 2 vencich tak mi to nejak fragmentuje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čtyřdílné "inline" datum (plus další vychytávky) je bez debat frajeřina, kterou se u mě PP konečně vrací tam kam patří. Je samozřejmě otázka jestli si ty věnce při návrhu taky nezkusili udělat i v barvě cifru (á la "krušnohorci") a nezjistili, že celá ta božská perpetuální komplikace za 3 mega jim tím z cifru opticky zmizela. Další věc je rozměr těch "tmavých mezer" - protože i když to na zvětšeninách přes celý monitor může působit rušivě, uvědomte si že už ty písmenka budou mít v reálu zhruba rozměr datumky na GS - tj. kyklop netřeba, ale v reálné velikosti na ruce si toho klínku (o šířce tištěného minutového indexu?) dost možná ani nevšimnete B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...