Přejít na obsah

Švýcarské daily diver


Doporučené příspěvky

Ahoj, možná je to jen tím dlouhým home officem a chytají mě roupy, ale pokukuju po nějakých "daily diver" ze Švýcarska. Hodně se mi líbí Breitling Avenger Chrono, ale cenově jsou zatím naprosto mimo rozpočet a možná i "na první pohled zbytečně moc luxusní".

Chtěl bych nějaké potápky v automatu, které budou v pohodě na denní nošení ať už v kanceláři korporátu, na promenádě u moře, nebo večer na pivo, rád bych už něco z klasických běžně známých švýcarských značek. Z technických parametrů potěší safír s antireflexem, keramika na lunetě, kovový tah a aktuálně mě láká modrá barva (ale to není tvrdá podmínka). Chrono, GMT nebo bez komplikací mám zatím bez preferencí.

Rozpočet když zavřu obě oči, klapnou pololetní bonusy a dám to na vrub svým 30. narozeninám v červenci, tak vidím strop na 50k za nové nebo zachovalý bazar.

Aktuálně mi do toho výběru zapadají Tag Heuer Aquaracer, které se na Ch24 dají za 50 sehnat nové v rámci EU. Nevím jakou slevu umí místní AD, případně jestli čekat nějaké snížení cen teď po představení nových modelů.

Budu rád i za další nápady, po jakých modelech se koukat :) WAY201B.BA0927-AQRC-CALIBRE-5-BLUE-CERAMIC-PR-VIEW-2016-768x888@2x.jpg.67ce9d3ee3a86d19e410226591ab457c.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pokud jsi rozhodnutý pro Hujerovy potápky v tomhle konkrétním provedení a cena Tě netrápí, proč si neudělat radost a po okoukání je (se ztrátou) poslat dál?

Z “daily” alternativ co by Tě nestály ledvinu mě napadají třeba MIDO Ocean Star, Longines Hydroconquest s Powermaticem 80 ve spoustě různých provedení - a nebo některý z novějších “inhouse” kousků od Ball (nejen z “potápěčské řady), které možná díky permanentní luminiscenci oceníš nejen každý den ale i noc...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za mňa buď ORIS AQUIS (Clipperton limitka) ,alebo BREITLING COLT III z druhej ruky už sa nerobia, ale sú super do ceny sa zmestíš len ich budeš dlhšie hľadať.:)

inak aj tie Aquaracer sú fajn hodinky zle s nimi nespravíš ak sa ti páčia kľudne choď do nich.

 

 

 

oris.png

colt.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mido vypadají zajímavě, jen si nejsem jistej, jestli splní tu podmínku běžně známé značky, ale určitě se na ně rád podívám někde naživo, až se to otevře.

Hydroconquesty se mi dřív hodně líbily, ale pak jsem je viděl naživo a nějak mě vůbec nechytly.

Ball mě zatím žádné moc nezaujaly, ale ještě k nim mrknu na komplet nabídku, co mají za kousky. Zatím mi přijdou ale dost specifické a né úplně na (každo)denní nošení.

Eterna Kontiky mě dohání k šílenství tou svojí lunetou :D 

Oris Aquis jsou některé pěkné, zařadím si je na seznam k okouknutí :) 

@exell O těchhle v místní inzerci vím, ale radši bych tu verzi s keramickou lunetou a hlavně 43mm.

Colty mě dřív hodně lákaly, ale naživo to takovej odvaz nebyl a pořád mi tam hlodalo, že je to jen úplnej základ a potajmu jsem stejně pokukoval po vyšších modelech..

Upraveno uživatelem Miro_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě tu chybí Hamilton - modelu s WR 200m mají víc. Značka už to také není neznámá a hlavně při placení nevykrvácíš - naopak ti ještě zbyde solidní základ pro nákup dalších 😉 

Jinak co se týká obecně známé značky, tak jsi hodně pod limit! Takové ty OBECNĚ známé značky (znají je i ti, kteří hodinky vůbec neřeší) jsou právě ROLEX, OMEGA, BREITLING... Pak dlouhá pauza a pak ty TH, Oris... pauza... Hamilton... pauza... Ball 😂

Moje rada, kup co se líbí tobě! Ale pokud k životu nutně potřebuješ obecně známé logo, kterým nasereš spoustu lidí, tak jedině ROLEX, OMEGA, BREITLING. 😂

Lidé kteří se o hodinky aspoň trochu zajímají, znají i ty Hamiltona, BALLy, Důvody a bla bla. Takže otázka je, umět si přiznat, zda to LOGO chci já (mám k němu nějaký vztah), nebo je mi to fuk, hlavně musí být obecně známé? 😉 Na značky, BRANDING obecně bacha! Vždy skončíš u toho, že se Dana věc musí líbit tobě. Pokud se ti líbí a chytne té za srdce, do krve budeš bránit oranžový Monstra před nejakýma předraženýma Submarinerama. 

Takže já navrhuji TOP značku, která dává inhouse do všeho, co pustí na trh a zná ji každej! SEIKO 😂 Ale není to Swiss asi... 

Upraveno uživatelem DarylVanHorne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paradoxně to Seiko bude mít známější jméno, než třeba to Mido, Hamilton, TH, Oris a spousta dalších švýcarských značek.

@DarylVanHorne má pravdu, kup si hodinky, které se ti líbí, dobře ti sednou a budou ti dělat radost. V rámci osvěty potom můžeš kolegům vysvětlit, jak to s těmi značkami je a že Mido rozhodně není horší než Rolex, třeba :D.

Upraveno uživatelem tombas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opravdu verite tomu ze monstra nebo Mida jsou srovnatelny s cimkoli z produkce Rolex, krom toho ze to taky ukazuje cas? Nechci tady vyvolavat nejakej flame, ale jako vazne? Na druhou stranu pro autora bych mozna mel radu, pokud uz vazne posilhava po necem z vyssi tridy at uz je to Breitling, Omega, Rolex cokoli asi bych se misto vybirani adekvatni nahrady chvilku kousl, prisetril a koupil si to co se me libi spis nez kompromis, ono to ve vysledku nikdy nefunguje a nechas v tom akorat zbytecne moc penez za ktery bys pak treba i tu svoji znacku mohl mit.... Samo to plati pro cloveka co aspiruje na to bejt aspon castecne OWG, pro notoricky sberatele a nebo vyhorely chronomagory plati jiny pravidla.. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych trochu došetřil a koupil něco co nemá sellitu, ačkoliv na ní není nic špatného, kromě rezervy nátahu 38h což je na dnešní poměry za mě zoufale málo. Šel bych Do Tudor BB ale to nemá ten ZVUK! Tak známější a určitě zvučnější Omega smpC kde už je aspoň těch 50h (což taky není mnoho, ale už to jde).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Gres Nikdo zde netvrdí ani netvrdil že Monstra jsou lepší. A ano za tu dobu na fóru jsem tu zažil dost bizarních flame wars 😂 Krucinál hodinařina není exaktní věda - s jedinou výjimkou a tou je výroba a vývoj (vývoje nových materiálů, postupů výroby, vymýšlení nových strojků a komplikací). Drtivá část z nás jsou pouzi uživatelé (včetně mne) pro nás je to "srdcovka", jen a pouze osobní pocity každého z nás jak vnímáme daný model po vizuální stránce a jakou váhu dáváme i té technice a historii značky. 

Líbí / nelíbí, to je oč tu běží. Nic víc, nic míň. A pak samozřejmě zda to, co se mi libi, si mohu dovolit, aniž bych musel prodat auto a poslat děti do otroctví. 

Souhlasím s doporučením raději přišetřit a koupit něco "LEPŠÍHO" Třeba ty všemi opěvované, po všech stránkách perfektně zpracované hodinky s historií plnou technických inovací (ne všechny vymysleli, ale holt byli první u patentového úřadu) a korunkou ve znaku. Logo je obecně známé, jen si půlka lidí bude myslet že jsou z Turecka nebo od Vietnamce na rohu. A druhou naprosto nepodstatnou nevýhodou originálu je to, že jsou prostě ošklivý 😂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Miro_CZ může se stát, že ti naše tipy na další divery pomohou, či naopak za motají hlavu. Osobní zkušenost je taková, že to, na s čím již delší dobu přemýšlím je z 90% právě ta nejlepší volba. Ano člověk u těch cen občas znejistí a přemýšlí, zda dělá dobře a odůvodňuje si nákup, či naopak rozmlouvá. Tak to je... Nás ne poslouchej, na vše zapomeň, hlavně koukej na fotky, a pokud máš možnost, vyzkoušej je naživo! Poprosil někoho zde na fóru, nebo pokud máš známého prodejce, který ti je ukáže i teď když má ofiko zavřeno. Na živo se ti pak dojem může změnit o 360 stupňů ani nevíš jak. Já vím... Včera jsem jel přes 100km abych si dal na ruku něco, po čem jsem toužil. A odjel s tím, že tohle rozhodně nikdy. ☹️ Dobrá zpráva - ušetřil jsem 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Miro_CZ podľa mňa MIDO vyzerajú úplne v pohode, čo sa spracovania týka, rovnako, ako Aquis od ORIS.

Čo sa týka bežne známych značiek, tak si myslím, že Tagy či Loninesky sú podobne verejne známe značky, ako Breitling a Omega (Rolex zámerne nespomínam, nakoľko tá značka je známejšia viac, ako si zaslúži 😄 ). Otázka je, prečo bežne známa značka? Za tvoje peniaze ti napríklad. MIDO, ORIS, Hamilton a podobné firmy ponúknu solídnu kvalitu spracovania a že ich nepozná každý na ulici? To nepoznajú ani Vacheron, Audemars, Patek, Lange, JLC, či Ulysse, Blancpain, Piaget alebo Zenith pritom mnohé z týchto hodiniek sú o niekoľko levelov nad tými bežne známymi značkami 😄 Ja napríklad mám radšej práve výrobcov, čo robia menej kúskov ročne a nestáva sa mi, že by som sa denne stretával s niekym, kto má rovnaké hodinky - mne stačí, že ma napríklad oslovil "príbeh" toho výrobcu a ten konkrétny kus sa mi páči.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...