Přejít na obsah

Švýcarské daily diver


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 44 minutami, Miro_CZ napsal:

 

@Vortex-Tempus30% sleva by byla fajn, co tak zhruba odpovídá tomu, za co jsou na tom Ch24 z EU. Nevíš, jestli se tak dají sehnat i u AD v ČR? 

 

Toto ti takto pausalne asi nikto nepovie... v CR nezijem a ani som u vas nikdy hodinky u AD nekupoval. Ja by som si na stranke TH nasiel predajcov v CR a pekne po jednom im napisal/zavolal co chcem a aku mi vedia spravit cenu. Tiez by som si napisal poziadavku na kupu do miestnej inzercie. Snad ti to pomoze... tu je link na zoznam predajcov v CR a SR Racio

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ha první vlákno v této sekci, které mě opravdu zaujalo! V podstatě se zaobírám stejnou myšlenkou. V hodinkách už mám narváno dost na to abych za to měl Tudory, nebo Omegy či B - vintage v podstatě nenosím, hromadím pro potěchu oka, technické umu, atd. stejně jako filatelista si nikdy nevezme známku z alba, aby ji oblízl a poslal na obálce do světa. Na vintage dostanu náladu jednou za čas a tak se vzhledem k jejich počtu na některé nedostane asi nikdy - zbavovat se jich ale nechci, naopak přidávám další a další.

Na ruku chodí novodobé kousky.

  • Pro situace kde je pravděpodobnost poškození / ztráty hodinek vysoká mám tanky Seiko SKA371 - ty pokryjí na ruce tak 5-10% času. V rámci tool hodinek není důvod měnit.
  •  na léto je třeba mít jedny bronzovky - mám Undone a baví mě 10% ruko-hodin, nezamýšlím upgrade.
  • OS Retrograde mně splňují funkci hodinek, co beru když si chci odpočinout od potápkových lunet, lumi indexů, šroubovacích korunek atd... na ruce jim připadne tak 20% ruka-času. V současné produkci nevidím nic čím bych je potřeboval nahrazovat. Tyto hodinky nabízejí kvalitou zpracování i chodem strojku tolik, že bych musel lovit cenově dost vysoko. S ohledem na čas co pro tento typ hodinek vyčleňuji tak max. spokojenost.

S tímto rozložením mám tedy potenciál na to najít jedny hodinky, které získají až 2/3 času na ruce. Tříštit čas na ruce mezi více kousků nehodlám, opravdu bych si rád našel jedny stálice. Cenově mám vnitřní blok max. na 50-60k za nové, nebo použité ve stavu skoro nové. Manželka nemá ve špercích zdaleka tolik co já v hodinkách a prostě víc už dát nechci - křivka reálné přidané hodnoty proti růstu ceny je z mého pohledu už velmi plochá a mám i jiné koníčky a zdroje mají své limity.

Potápky s WR200 z čistě praktického hlediska - reálně se nedostanou pod hladinu hlouběji než při nádechovém potápění, ale vědomí deklarované vlastnosti vyšší vodotěsnosti uklidňuje mysl. Safírové sklo je nutnost, keramická luneta mně ochrání od stálého hledání stopek nošení, t.j. velmi vysoce hodnocená vlastnost - ale většinou je to výměnný díl, takže to není nezbytné - pěkné plno-ocel taky potěší - rozhodně ne hliníková vložka. Rozhodně ne tritium - nebaví mně vzhled trubek, ani jejich životnost - tyto hodinky se mnou at aktivně na ruce, nebo později možná pasivně v hodinkovnici už mají zůstat a poločas rozpadu je příliš krátký. Japonce si do této kategorie neumím zařadit - mám jich dost v kategorie nižší třídy, a u vyšších řad to nikdy nepřeskočilo, případně tam nevidím tu hodnotu - myslím SLA, SPB atd. Takže se mně to taky spíš rýsuje do švýcarska. Komplikace nevyžaduji žádné - DATE no dobře - DAY asi spíš ani ne, max. power reserve udělá radost a má smysl. GMT ani chrono nikdy prakticky nevyužiji, když už má být na hodinkách ručka navíc, at raději ukazuje štávu než zbytečně druhý čas. V rámci designu potěší prvek, který mně bude bavit - buď trochu méně tradiční tvar pouzdra, struktura číselníku, provedení lunety, atd. Hodinky by ale neměly působit jako letní výstřelek, na to mám bronzovky - to vyřazuje jinak sympatické DOXY, u MIDA zase usínám nudou, ač jsou to jinak určitě skvělé hodinky. 

Ukázkově TUDOR - BLACK BAY STEEL splňuje vše, akorát jsou mimo rámec - ne počkat a dočkat se jich tady neplatí - možná časem k nějakému velkému výročí 50 / 60 budu mít nastavené mantinely jinak, ale výhledově se v následující 5ti letce nic měnit nebude. Další polokandidát je SINN U50 Tegi - tam trochu pokulhává ta konzervativní stránka, ale mají charisma, potřeboval bych je potkat na živo. Případně Bell & Ross BR 03-92, který se dá použitý už možná sehnat. Další jsou pak ETERNA Kontiki, a ORIS Aquis 39,5 - tam mě ale už příjde ta cena za SW200 dost vysoká a obecně at už je to SW200, nebo SW300 - je pravdou že těch 38h je za ty prachy mizérie - ikdyž bych se nezastavily, vnitřně se cítím ošizen :) . Longines HydroConquest si budu muset ještě opakovaně prohlédnout, papírově vše v pořádku, ale není na nich nic proč bych se potřeboval pohledem vracet na zápěstí - cílem těchto hodinek jak vyvolávat radost a tady je to nuda. 

Obecně "značka" nehraje podstatnou roli, samozřejmě člověk vnímá a minimálně pro sebe si buduje nějaký žebříček toho co je pro něj meta - co je mu sympatické jak z pohledu brandu (coby projev úcty k tradici atd.) , techniky, poměrů obdrženého k vynaloženému, tak z pohledu nějakých nízkých emocí, které možná vyvolá pocit nepopsané kvality u "tradičních značek". Vyřazené jsou značky, které mě vysloveně příjdou nezajímavé - jako MIDO, RADO, BALL, CERTINA, TISSOT tam si prostě nevyberu z principu. Ch.Ward ani Hamilton sice nejsou v kategorii zapovězených, ale nemají ani nic z čeho by mně padla huba.

V tuto chvilku teda sleduji - zatím jsem nejvíc zvědavý na SINN a pak ještě jednou zkusím omrknout ty Longines jestli to neskočí na druhý pokus - a tady budu zvědavě sledovat vývoj. Třeba ještě něco vyleze - realizaci plánuji stejně až příští rok, letos musím ještě zvládnout nové moto... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Micey A v podstatě kdybych nebyl v situaci, že teď soustředím peníze na jiný projekt, tak bych je od tebe bral. Za 37k co jsou aktuálně, je to moc pěkný kauf - hodinky co mají charisma a přitom by měly být i dost robustní aby přečkaly sem tam nějakou nepřízeň... schovej je na rok do šuplete - nebo ještě lépe tyto prodej a pak si je zase pořiď znovu nové a určitě se dohodneme :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Miro_CZ Ja bych zaloboval za ty Oris Aquis, pokud nevadi Sellita, jejich limitovany edice jsou moc krasny, napr Lake Baikal nebo Source of Life, nebo Carysfort Reef. Vybrat se u nich urcite da a myslim ze paradu udelaj. A nebo vzit ty Tagy co se ti libi uz ze zacatku, zamknout tady, zahodit klic, zhasnout a uz se sem nevracet a bezet co nejdal, protoze tady je to horsi nez Dantovo peklo. Jestli tu zustanes uz nikdy nebudes spokojenej :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přešně jak píše Gres: Orisy jsou super - sám mám divery regulátory, ale jsou pro okolní neznalce hodinek "divné" a Oris neznámá značka. S Tagama neuděláš chybu, jsou parádní, je to známá a legendární značka (i když spíš v oblasti autosportu), a tak i laické okolí je bude obdivovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, Micey napsal:

@Snekofon Tak ty jasně potřebuješ ty moje Meistery z inzerce:)

Kruh se nám uzavírá! Tvoje Meistery v inzerci mi právě spustily celej tenhle chronobundus! Koukal jsem na ně a mít leštěnou keramiku, antireflex a kovový tah, tak bych se nechal přemluvit hned :) To překlápění hodin je parádní 👍

před 4 hodinami, Gres napsal:

@Miro_CZ Ja bych zaloboval za ty Oris Aquis, pokud nevadi Sellita, jejich limitovany edice jsou moc krasny, napr Lake Baikal nebo Source of Life, nebo Carysfort Reef. Vybrat se u nich urcite da a myslim ze paradu udelaj. A nebo vzit ty Tagy co se ti libi uz ze zacatku, zamknout tady, zahodit klic, zhasnout a uz se sem nevracet a bezet co nejdal, protoze tady je to horsi nez Dantovo peklo. Jestli tu zustanes uz nikdy nebudes spokojenej :-))

Tyhle limitky vypadají pěkně. Lake Baikal super barva, Source of Life zase pěkně řešený datum. Mrknu na ně!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zkusím tady trochu sepsat dosavadní shrnutí po těch skoro 14 dnech, co nad tím rozmýšlím. Pokud si celý ten nápad nerozmyslím, tak budu nákup realizovat v létě, až budu mít jasné bonusy v práci a nasměřuju si to k 30. narozeninám. Do té doby se tak snad otevřou obchody a já si budu moct někde prohlídnout všechny ty kousky, které znám jenom z fotek.

Aktuální preference mám zhruba takto:

1) Nové Tag Heuer Aquaracer Professional 300, které by podle jednoho AD měly být v ČR dostupné zhruba v červenci, takže by to vyšlo tak akorát na dobu nákupu. Pokud je tedy seženu se slevou někde na úrovni rozpočtu kolem 55k.

2) "Staré" Tag Heuer Aquaracer Calibre 5, které by teď mohly být za ještě o fous lepší ceny díky novému modelu.

3) Oris Aquis Lake Baikal pokud se mi je podaří někde vidět naživo, protože co jsem zatím hledal, tak jsou vyprodané :( Případně bych si prohlídl nějakou jinou barevnou kombinaci a tyhle potom risknul z Ch24.

4) Breitling Chronomat Colt chci vidět naživo a potom je případně hlídat na Ch24 jestli se někde objeví za lepší cenu. Ale vzhledem k argumentům, které zde proběhly proti Aquaracerům a jejich ETA strojku s rezervou 38 hodin, tak zde jsme prakticky na tom samém, jenom v o kousek dražším balení (opravte mě, jestli se pletu a něco přehlížím).

5/6) MIDO Ocean Star Chronograph nebo MIDO Ocean Star Diver 600. Tady mluví trochu proti (pro mě) méně známá značka, ale pro jsou strojky - jeden s chronem, druhý s COSC certifikací a oba s dlouhou rezervou. Určitě chci vidět naživo, jak jsou zpracované, jestli přeskočí jiskra :) 

7) RADO Captain Cook jsou pro mě sympatické značkou i dlouhou rezervou nátahu, na druhou stranu podle fotek trochu retro vzhled, takže chci vidět naživo.

8 ) Hamilton Khaki Navy Scuba jako nejlevnější z výběru a 80h rezerva nátahu. Proti bude možná horší zpracování nebo jiné detaily oproti o třídu dražším kouskům ve výběru a chybějící antireflex, takže uvidím naživo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@digiMonsterVčera jsem na ně koukal a měl cukání za tu cenu, ale minulá generace mě naživo úplně nenadchla, takže tyhle bych rád prvně někde viděl, jestli mě chytnou.

@Micey Captain Cooky mi podle fotek přijdou dost retro a v té šedé je ten pocit ještě silnější. Rád bych něco modrého, trochu živějšího :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
před 8 minutami, Miro_CZ napsal:

Musím se tady taky pochlubit výsledkem, jak celé to rozhodování nakonec dopadlo. Sepsal jsem to v chlubícím vlákně a sem přidám aspoň dvě fotky :)

Gratulácia ku parádnym hodinkám. Pred pár dňami som ich očumoval a naživo vyzerajú rovnako dobre, ako na fotkách. Nech dlho slúžia 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...