Přejít na obsah

Silikon vs guma vs kaučuk


Doporučené příspěvky

Ahoj,

potřeboval bych poradit. Chci si vyzkoušet gumu na potápkách (něco s překlápěcí sponou, neboť mě na klasické přezce nevyhovuje).

Jaké máte zkušenosti s těmi levnými gumamí z Ebaye? Ty jsou většinou podle popisek ze silikonu. Vím že někdo může být na silikon alergický (není můj případ) ale jaké další nevýhody má? Lepí se na to čurbes ? (prach atd). Vyplatí se připlatit si? A potom kolik? Co byste doporučili?

Příklady:

https://www.ebay.com/itm/18mm-20mm-22mm-24mm-Black-Silicone-Dive-Watch-Band-Strap-Fold-Clasp-with-Safety/133259589541?var=432623974930

příklad značkového:

https://www.ebay.com/itm/Bonetto-Cinturini-Rubber-Watch-Band-Strap-22-mm-Deployment-Buckle-Black-300L/283028951240

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

naj pomer cena/vykon maju fluoro rubber remene z aliexpres. Alebo z wrwatches, su tam dva zaujimave nerusive a neutralne 22mm fluororubber, ani ku omege by som sa za ne nehanbil, cenovo cca 32usd a treba vyziadat freeshipping code.

Kaucuk pocitovo velmi variuje vyrobca od vyrobcu. Mne najviac z kaucukovych sedi hirsch pure.

Silikonu sa ale tiez nebranim, prach mi az tak nevadi, ale pre mnohych je to rusive.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám zkušenosti s jinou gumou od Bonetto Cinturini a je super, přírodní kaučuk vonící po vanilce, za ty prachy paráda. U silikonu počítej s tim bordelem a celkově je to samozřejmě mnohem fórovější. Ale zase je silikon a silikon, už sama cena 3USD ti asi napoví, že nemůžeš čekat zázraky.

Zmiňovanej Hirsch Pure je dobrej, robustní a přitom příjemnej (akorát počítej cena cca 1200,- plus ještě překlápěčka, u Hirsche za asi 900)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledal jsem gumu 19mm...slaby vyber. Ale! Nasel jsem firmu Barton, z USA. Řada Elite silicone, 21$. Nejlevnejsi posta asi 2$. Super expres 24$. Potreboval jsem to rychle, za tri dny byl doma. Pro celniky maji fakturu na 15$. 
 

Na omak hebky, jemny, krasne poddajny. Ma rychloupinaci stezejky. Spousta barev na vyber, vcetne barvy spony. A ted to hlavni, jake prekvapeni, davaji dve delky te casti bez spony. Luxusni baleni, samolepka... 

Zivotnost uvidime. Ale takhle, na prvni dobrou, palec hore a doporucuju. 
 

 

DA1D91FB-2560-4F09-BD81-44B0D1BC1471.jpeg

7A75AF9A-046F-4453-B8B3-0B0AA3A80D95.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Barton taky muzu doporucit, bral sem jak tuhle gumu tak i zelenej canvas a oboji super. Nechal sem to teda poslat socka postou, tracking se ztratil nekde na prekladisti v NYC od toho ani tuk, ale za necely ctyri tydny to bylo doma. Na obalce cena $15, takze bez dalsiho zdrzovani...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...