Přejít na obsah

Jaké hodinky na běh?


Doporučené příspěvky

Ahoj,

potřeboval bych poradit s výběrem hodinek na běhání. Běhal jsem před lety, používal jsem géčka a MP3 přehrávač, přestal jsem a opět bych rád začal. Doba nicméně pokročila, MP3 se mi rozpadla a nabídka je nyní opravdu bohatá a moje géčka jsou oproti ním opravdu hloupá.

Zajímaly by mě zkušenosti, jaké funkce využiji a za které má cenu si připlatit. Dá se běhat s bezdrátovými sluchátky ala airpod? Jako příjemný bonus vidím placení. TOP by byla esim, ale to u nás zatím myslím stále nefunguje. Plánuji nosit pouze na občasné proběhnutí, tedy čím levnější tím lepší :) synchronizaci s telefonem neřeším, moje S10 je moc velká, tu s sebou tahat nebudu. WR neřeším, stačí proti dešti. Navigaci nepotřebuji, běhám kolem komína. Hrudní pás nosit nechci. Výdrž neřeším. Pokud půjde nasadit normální řemen, tak je to velké +.

 

Díky za Vaše tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, Garmin Vívoactive jsou dobrou střední cestou, Garmin má na sport jedny z nejlepších aplikací a funkcí, baterie vydrží několik dní. V hodnoceních hodinek určených k běhání se umísťují vysoko. Mají už i některé funkce navíc, jako např. GPS a přehrávač hudby. Ještě lepší vymoženosti nabízí Garmin v kategorii forerunner, ale pokud se nechystáš běhat maraton, reálně nevyužiješ. Starší varianta Vívoactive 3 stojí za zvážení, myslím však, že tam právě chybí přehrávač hudby. Pokud skutečně neřešíš kompatibilitu tak je na zamyšlení možná i Huawei GT 2, které jsou designově moc povedené. Mají přehrávač hudby, výdrž baterie je perfektní, cenově jsou dostupné. Bohužel nemají NFC/Google pay a za mě je tam žalostní kompatibilita.

Jinak já běhávám s bezdrátovými sluchátky, ale zrovna airpody bych takhle netahal, na to mám levnější sprotovní variantu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem to zrovna řešil s kámošem. Odešly mu hodinky Samsung a tak se poohlíží po něčem novém. Chce Garmin a to mu jednoznačně schvaluju. Určitě chce mít v hodinkách místo na uložení hudby a to ještě se spoluprací se Spotify. Takže varianty byly Forerunner 745 nebo Vivoactive 4 (ale ten moc nechtěl, kvůli dotykovému displeji). No a když jsem s ním mluvil za několik hodin tak byl ve fázi dozhodování mezi Fenix 6 a FR 945. :) Takže asi tak.

Takže bych doporučil udělat si seznam funkcí co mají hodinky určitě umět a od toho se odpíchnout. Z tvého prvního příspěvku jsem pochopil, že hudba v hodinkách určitě ano a placení by bylo fajn. Něco dalšího? GPS a měření tepovky v hodinkách považuju dnes už za standard u sportovních hodinek. Dotykový displej ANO/NE?

Upraveno uživatelem Beet
Další upřesnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda že dotykový display u hodinek na sport je spíš na obtíž. Pokud bych věděl, že hodinky dám na ruku výlučně v rámci sportových aktivit, tak bych hledal u tlačítkových variant, v případě univerzálů ale hodinky s dotykovým displejem vypadají většinou líp. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...