Přejít na obsah

Breitling Superocean Heritage jako první lepší hodinky?


Doporučené příspěvky

Ahojte, po hodinkách módních značek a Apple Watch jsem se rozhodl, koupit si pořádné hodinky. Ačkoliv jsem je neměl ještě možnost mít na ruce, tak jsem se zahleděl do Breitling Superocean HERITAGE II B20 Automatic 44 mm, které zde byly nedávno k prodeji. Rozhodně bych je chtěl mít na tom krásném meshi a k tomu koupit kaučuk. Po přečtení spousty stran na tomto fóru jsem začal mít obavy z velikosti hodinek. Osobně si nemyslím, že by mě velikost nějak omezovala, ale mé zápěstí má 17,5cm, takže jde spíš o to, jestli se na mou ruku hodí. Měřím 181cm a vážím cca 92kg a je mi 29 let. Věnuji se aktivně fitnessu a tak rozměry ramen a rukou mám spíše větší, proto doufám, že nemám moc subtilní postavu na rozměry takových hodinek, spíše naopak. Chodím téměř vždy, až na nějaké významné příležitosti, oblečen do džínů, trička, mikiny. Neví o nějakých SOH aktuálně na prodej, případně jak je to s nákupem u AD, jestli je možné získat nějakou lepší cenu? Inzerované SOH na tomto fóru byly na gumě a propad ceny oproti novým hodinkám mi přišel velký, proto bych dal radši přednost nákupu hodinek z druhé ruky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, čo sa týka veľkosti 44mm nemaj absolútne obavu som podobnej postavy ako ty a sedeli mi dobre. SuperOcean Heritage je pravdepodobne najpredávanejším modelom značky, takže dosť často sa tento model vidí aj tu v inzercii  odporúčam ti odsledovať inzerciu (prípadne aj bazos.cz/sk aj tam sa dá natrafiť na fajn ponuku častokrát) a počkať si na pekný kúsok, ak  chceš ušetriť nejakú tu kačku. AD moc zľavy nechce dávať  max. do 15% vieš na Breitling vyjednať ak si komunikačne zdatný avšak nie na každej predajni ti tu zľavu budú chcieť dať niekedy treba skúsiť obehať viac AD .Naopak z druhej ruky z inzercie vieš aj o 30% lacnejšie sa k hodinkám dostať v slušnom stave a to je rozumnejšie si myslím. Hodinky sú to pekné určite dobrý výber a rozhodne na tom Milánskom remienku ich ber :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobra volba, zvazil bych 42mm verzi. Co se tyce ceny, koukni na chrono24 a napis poptavku do Gold Eligius a Provaznikovi, ti se umi s cenou pochlapit..

 Pro predstavu, todle je 42mm na 18cm ruce, vetsi bych nechtel.

 

7F05B26C-9342-47D7-85EA-0D0EFD1A4AEE.jpeg

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za informace. Nevím, jak je to s nákupem na chrono24 - nerad bych byl následně překvapen z poštovného a cla. Zdejší člen je tady nabízel za lepší cenu, než za jakou se prodávají na chrono24, ale nestihl jsem zareagovat rychleji (navíc byly na kaučuku). Projel jsem nyní i bazoš, ale nic zajímavého jsem neobjevil. Na bazoši bych měl také strach z potencionálního nákupu. Nerad bych narazil na nějaký padělek, který bych třeba od originálu nepoznal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad Ch24 - vidíš cenu včetně poštovného, takže to tě nepřekvapí. Dph si umíš spočítat sám a poplatek za proclení (dopravcem) je do 1000Kč. Clo jako takové je asi 20Kč. Jak říká Micey, když koupíš z EU dph neřešíš. Ověřených prodejců je na Ch24 jako hub po dešti, takže bývá z čeho vybírat. Platba přes svěřenecký účet Ch24, ochrana kupujícího atd. Nebál bych se toho. A tady na Chronomagu najdeš i hodnocení prodejců/obchodů, včetně osvědčených zahraničních. Na Bazoš fakt ne :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S nákupem jak píší kluci výše.

Co se týče rozměrů, tak jsem na tom +- stejně jako ty: výška, váha, velká ramena, kozy, ruce, akorát přes zápěstí mám 19-20cm a rozhodně bych šel do 42mm. Jelikož zaprvé čím větší máš hodinky, tím to opticky vypadá že máš hubenější ruce (tím pádem i méně svalnaté), za druhé to bude mnohem pohodlnější a za třetí to bude vypadat prostě lépe :D takže dobrá volba ale jdi do 42mm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budem za hnusného a trošku pokazí, reklamu na tých 42mm 😄  Medzi 42 a 44 mm je rozdiel 2mm v priemere, teda o 1mm väčší polomer, čo je tak minimálny rozdiel, že by som to neriešil tak moc. Ak hodinky sadnú, ten milimetrík je nepodstatný. Ja mám zápästie asi 18cm a 44mm Divery sú úplne v pohode, dokonca kamoška (štandardných rozmerov 🙂 ) nosí Breitle 42mm a sadli jej úplne v pohode.

Tým nechcem tvrdiť, že vyššie spomenuté nemusí platiť, no nezavrhoval by som ten rozmer bez skúšania na základe nejakých papierových rozmerov. A ak by si rozmer hodiniek prestrelil, aspoň budú pútať viac pozornosti a menej pozornosti bude pútať pupok, až ti narastie 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Priemer 44mm je v pohode,ale pozor na rozteč nožičiek-lug to lug....Ja som skúšal chrono verziu,ale predpokladám že to je rovnaké a mali 52,alebo dokonca  až 54mm,neviem presne,dá sa vygoogliť .Čo už je dosť....určite najprv vyskúšať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Stále jsem bohužel na žádné nenarazil kromě AD. 

 

Zaujaly mě jedny na bazosi. Co myslíte? Má význam do nich jít? Moc informaci jsem o tomto modelu nedohledal a tady na fóru je zatím nikdo neřešil. 
 

https://obleceni.bazos.cz/inzerat/140198024/panske-hodinky-breitling-skyracer-black-dial-a2736223b823.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...