Přejít na obsah

Seiko Marinemaster Professional 300M vs. Oris Aquis Calibre 400


Seiko Marinemaster Professional 300M vs. Oris Aquis Calibre 400  

42 hlasů

  1. 1. Seiko Marinemaster Professional 300M alebo Oris Aquis Calibre 400

    • Seiko Marinemaster Professional 300M
      11
    • Oris Aquis Calibre 400
      31

  • Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Dospel som k finálnemu výberu potápiek v približne v rovnakej cene, ale s rôznym pôvodom a keďže tieto dva modely tu máte viacerí, chcel by som vedieť Váš názor ktoré a prečo odporúčate. Co sa týka MM300 tak farbu ešte nemám vybratú, ale vo výbere sú len možnosti z novších verzií SLA0xx (47, 23, 21). Oris Aquis s Calibrom 400 tu majú tuším zatiaľ len dvaja členovia, ale rôznych iných Aquisov je tu viac, takže názorov na tento model očakávam tiež viac. Hodinky by mali byť na dennodenné použitie. Ďakujem za pomoc pri výbere 😉

 

 

29475_29150_0140077634135-0782409PEB_horizontale.png

SLA023_1.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, měl jsem oboje (teda, SBDX001) a oboje maj něco do sebe.. Kdyby mi někdo dal nůž na krk, vemu spíš Oris. Na MM mě primárně štve ten trojúhelník na lunetě, plus si nejsem jistej diashieldem (nemám rád tydlety různý povlaky). Spona s mikroregulací je plus.

 Oris má vychytanější strojek s parádní rezervou, zas celkem nevyzkoušenej no. Zas 10 let záruka:) Největší problém těch Orisů je nutnost střídat jenom origo tah a origo gumu či řemen. Plus ten tah nemá žádnou mikroregulaci, což je u potápek fail. Zas seděj určitě líp, než ty MM a zpracováním jsou na tom minimálně stejně.

 Takže asi jo, rači vzpomínám na ten Oris..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než nové MM300, tak bych šel do těch Orisů. A to říkám jako Seikař :) U nových MM300 mi vadí luneta (jak trojúhelník, tak ostrá hrana mezi keramikou a plechovým okrajem) a číselník - prostě absencí nápisu Marinmaster ty hodinky tak nějak ztratily svého ducha (SBDX001 stále mám a asi mi už zůstanou).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SLA023J ma strojcek GrandSeiko, historiu, vyborny cockpit (ten tak casto nie je vidiet) a hodne dobre vyzeraju v modrej. Mas moznosti OEM tahov (jubille...). Na 44mm vyzeraju ako 41mm. Su vsak trocha tazsie. To co xbraj19 hodnoti ako negativum, tak mi skor prijde ako benefit, kedze potapky su na jedno brdo.

Oris je fajn, ale beriem ich skor na lietacku. Spracovanie maju velmi pekne, no volil by som starsiu ich radu a zbytocne nezvysoval naklady za inhouse s dlhsou rezervou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budeš zkoušet MM300 tak ještě doproučuju pořádně prohlédnou lumi na lunetě, kusy co jsem viděl tak ji neměly rovnoměrně a při nasvícení tam byly fleky (lumi trojúhelník).

@palom ano říká se, že 8L je v základu GS strojek, ale proti GS mu chybí to hlavní a to je regulace. 

 

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě osobně se na MM300 moc nelíbí ten Speedmaster tah a plechová spona, která má sice extenzi ale je tak hnusná že bych se za ni styděl :D Když to byly hodinky za 35 tak mi to přišlo adekvátní, ale se současnými cenami mi přijdou Aquisy jako lepší koupě, jasný průhled si mohli odpustit. Vzhledem k atypickým nožičkám mě proprietární rychlo-přehazování dává smysl a gumu bych dokoupil pokud nestojí bambilion.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja by som asi išiel pravdepodobne do ORIS, strojček je s parádnou rezervou, nie je síce ešte riadne otestovaný, ale zas 10 rokov záruka je super, farba u ORIS tak isto super a myslím si, že budú sedieť lepšie na ruke a na gume mikroreguláciu budeš mať ak by to mal byť hlavný problém 🙂 

U Seiko mi trochu vadí to X na ciferníku 🙂 a trojuholník na lunete by tiež nemusel byť...

takže za mňa ORIS 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzdy mam nervy z odpovedi, aku sa prave chystam napisat. A nedaju sa zohnat SBDX001, alebo 017? 
A budes mat aj vnutorny pokoj 🙂 a vsetko bude tak, ako ma byt 🍻
Ja si svoje 001 tiez nechavam.

Odkial si? Pokojne v sz. Ak nahodou niekde pobliz, nie je problem aby si si vyskusal tie moje, napriklad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne nejake taketo porovnania som potreboval citat. Parametre mam nastudovane, takze teoriu uz mam zvladnutu, ale na co si dat pozor pri kupe resp. nejake vyrobne alebobo konstrukcne nedokonalosti, ma zaujimaju najviac. Myslim ze sadnu oboje, zapastie mam stredne velke (185mm) takze 44mm priemer a L2L do 50mm nieje problem. Inak som z BB a sem tam chodim aj po republike, takze eventuelne vyskusat viem viac menej hocikde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

modrá se na OWG okouká úplně stejně "rychle" jako černá

ač Seikař, z těhle dvou bych bral Orisky, MM300 jsou relativně vysoké na svojí velikost. A pokud bych chtěl OWG divery od Seika, beru quartz tuňáky, lepší přesnost, day-date, na ruce krásně pohodlné...

K0047329.jpg?89990

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 5. 2021 v 20:14, shewcza napsal:

Měl jsem oboje (ne tedy cal 400) a šel bych znovu do Orisu. Pokud to mají být jediné hodinky, tak neni o čem. Jsou pohodlnější. Mm300 jsou skvely, ale jsou tezky a vysoky.

Souhlas. Měl jsem je taky. Ta váha by ani tak nevadila. Ale ta výška...

Takže určitě pořádně vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...