Přejít na obsah

Chrono(antikorono)loď 2021


hufnor

Doporučené příspěvky

post-1770-0-49498200-1389640886_thumb.jpg.2740e4bf3dfa39b83ca295e4314b79ea.jpg

Velevážené osazenstvo, po delší pauze opět přicházím s nabídkou možnosti vyrazit na jachtu na Jadran, tentokrát jako parádní odfrk od koronakravin.

Pro ty, co zapomněli z minulých podobných akcí, případně netuší vůbec. Chronoloď znamená týdenní plavbu na plachetnici po průzračně modrých vodách Jaderského moře mezi tisíci jeho ostrůvků, v dobré společnosti chronomaniaků a se sklenkou něčeho osvěžujícího v ruce. Nemine vás návštěva přírodních, historických a kulinářských perel Dalmácie, jinak než lodí nedostupných.

P5125718.thumb.JPG.2bb5a0966a29f0782878b489f792bb34.JPG

Typický volný rámec průběhu dne vypadá následovně:

Snídaně

Koupačka

Plavba

Zastávka na oběd

Koupačka

Plavba

Návštěva zajímavosti

Plavba

Zakotvení na noc

Koupačka

Večeře

Veget

Do tohoto rámce jsou fakultativně zařazovány různé zajímavé vsuvky v podobě návštěv městeček, hospůdek, pamětihodností a dalších zajímavostí.

Akce je vhodná i pro totální suchozemské krysy. Mořské nemoci se bát netřeba, kdyby měl někdo problém, loď před vlnami dovedu relativně rychle schovat.

O průběhu jedné z minulých akcí si můžete počíst ve vlákně první Chronolodi zde. Googlealbum s fotkama už bohužel chcíplo, ale pár je i v daném vlákně.

Termín: druhá polovina června. Bývá červencové teplo, ale bez červencové přirážky na cenách lodi. Navrhuju tedy 19. až 26. června. Zatím vám ale nabízím unikátní a luxusní možnost výběru jiného termínu v případě, že by tento byl nějak zásadně nevyhovující. Můžeme jet v červenci, můžeme jet v srpnu, ale to bývá i na moři přece jen znát turistická sezóna.

Loď a cena: rád bych to pojal trochu velkoryseji, než v minulých ročnících, čili loď je v plánu větší, pohodlnější, přičemž by byly k mání 4 kajuty pro 2 osoby pro celkem 8 účastníků, plus já. Konkrétně bych rád vzal nějakou padesátku (loď o délce 50 stop), čili komfort o poznání výše, než při minulých ročnících. Cena by se v červnovém termínu mohla podařit cca 14500 až 15000 na osobu, za loď, s ní spojené poplatky a mě. Přinejhorším by se to dalo uskutečnit i poskrovněji, na menší lodi, v méně lidech, ale ta celková cena ve výsledku zásadněji nižší nebude a já bych rád dal prostor těm, kterým minulé akce přišly zbytečně spartánské.

Další výdaje se týkají kotvení, nafty a dalších poplatků, které jsou zpravidla v řádu tisícovky na osobu.

Doprava spolujízdou a jídlo dají dohromady tak 3 až 4 tisíce.

Koronapoplatky se pravděpodobně budou měnit, ale už teď stačí na vpuštění do CRO certifikovaný antigen a vzhledem k číslům se brzy očekává přesunutí mezi červené země, čili pro návrat nic a po návratu do 5 dní PCR, čili při rezervaci termínu na víkend klidně od pondělka do práce.

Pití, to je záležitost sama pro sebe. Už jsem měl posádku, která celý týden cucala litr domácí slivovice na vypálení červa po ránu, a kromě toho nic, A taky jinou, která přivezla pohádkovou truhlu plnou lahví Zacapy, Pyrata, Diplomatica, Millonaria a dalších podobných laskominek, dohromady, bratru, tak za půlku ceny pronájmu lodi (která nebyla ani malá, ani levná).

Tento druh dovolené je úžasně flexibilní a program a provedení lze upravovat podle přání a možností.

Sem s konstruktivními dotazy a přihláškami. Mimo jiné bych to rád měl pořešeno do pátku, protože odjíždím na moře, kde budu možná až 3 týdny. Chronoplavbou si nahrazuju výpadek jedné červnové posádky. Takže neváhejte příliš.

Váš kapitán

Viktor

IMG_0916.thumb.jpg.1b669709842560c01249257da8a131b1.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, kapitáne,

já bych se tedy rád zúčastnil stejně jako posledně. Zásadní otázka - pouze pánská, nebo by nevadila ani smíšená posádka? Podle toho bych zvolil parťáka. :) Takže s největší pravděpodobností bychom byli dva. V případě smíšené posádky bychom mohli být možná i čtyři, ve dvou téměř stoprocentní zájem, jinak bych se ještě pozeptal. Akorát zrovna 22. 6. mám druhý termín očkování, to by se ale asi dalo ještě pořešit.

Upraveno uživatelem Tittus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, rád bych udržel původní koncepci pánské plavby. Kdyby se sešli 4 chronomagoři, kteří by nutně potřebovali jet s dámským doprovodem, tak se vyloženě bránit nebudu, pokud to bude vyhovovat vám, ale přece jen je to od první chronolodě něco jako delší sraz chronomagu na moři.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...