Přejít na obsah

Eta2983 problém se samonátahem


Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych poprosit o názor. Cca po roce od koupě se mi přestaly natahovat samonátahem moje Zelos Horizons GMT, je v tom ETA 2893. Vizuálně se neotáčí rotor resp. jde hodně z tuha. Dal jsem to na posouzení hodináři, který mi tvrdil že nemám používat winder, ze to může být zničeno od toho, ze se to moc opotřebovává. Mimo jiné pak říkal, že oprava může být až za 10 tisic, pry ten strojek pouziva i omega ( což jsem nikde nedohledal ). Můj dotaz zní, jestli je taková cena za celkovou opravu tohoto strojku reálná (je to prece jen zhruba pulka ceny hodinek) a druhy dotaz, opravdu winder může tak škodit?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi, mě to přišlo právě dost zvláštní a radikální tvrzení, když jsou běžně windery používané. Navíc po méně jak roce a půl v provozu mi to přijde dost zcestné tvrdit, že by tohle winder mohl udělat tím, že by byly hodinky v permanenci ( po 20 letech neustálého točení na winderu budiž ). Ruční nátah nepoužívám vůbec. Asi změním hodináře a radši si zajedu dál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové,

na téma natahovačů, už toho bylo řečeno mnoho. Za mě je to tak, že když nemusím, tak hodinky negriluji! Auto v garáži máte taky pořád nastartované? 

Ono jednou za čas je natáhnout a nařídit si správný čas je lepší, než je nazdařbůh honit naprázdno roky a leta v natahovači.

Netvrdím, že se musí v důsledku toho rozbít, zadřít...., ale je to velmi častý jev.

Natahovač má jediný pro mě dávající smysl a ten je v tom, když hodinky měním jak ponožky a každý den beru na ruku jiný kus. Sám bych svoje hodinky jen tak točit v natahovači nenechal.

Ruda.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za reakci, hodinky sice střídám ( žádné drahé kusy, na winder dávám z 11 tak 4 co nosím častěji ), ale raději si je teda do budoucna natáhnu a seřídím, než řešit co 2 roky u každého kusu opravu. Přece jenom v dobré víře ( a vlastní lenosti, protože se mi nechtělo upřímně neustále při každém nasazení jednou za týden nebo dva nastavovat GMT a datum a trochu i ze strachu, abych něco nezvrtal při přetáčení ) jsem je nechával na natahovači, říkal jsem si tak nějak laicky, že kdybych měl jen jedny hodiny a nosil je nosil každý den, tak ten stroj bude v pohybu taky neustále. Aspoň jsem se trochu poučil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, asi jsem se měl ještě vyjádřit k těm dvěma rokům co hodinky nevydržely na natahovači. To je samozřejmě problém, za který ty nemůžeš. Sice nevím co máš za natahovač, ale žádný co znám, za dva roky hodinky neugriluje, pokud v hodinkách není něco špatně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...