Přejít na obsah

Co s Číňanama?


Bert

Doporučené příspěvky

Pochopil jsem to správně, že na Uhrforu mají tabu konkrétní značky? To by podle mě bylo nejschůdnější řešení. Navíc se seznam nepovolených může neustále přehodnocovat. Pokud třeba Günther překročí onu pomyslnou čáru, zruší se tu Steinhart. Pokud San Martin rozjede originální modely, zase se otevře. Může o tom rozhodovat Bert sám, můžeme pořádat ankety anebo o tom může rozhodovat rada starších. To už je v principu fuk.

Líbí se mi ale i nápad "Čínské homage vlákno," viditelné jen po přihlášení. S podmínkou, že se jejich kousky nebudou postovat v jiných sekcích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 442
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Když tady čtu o těch nákladech na vývoj, že by se nemělo nechat vydělávat těm, co to nevymysleli, tak doufám, že nikdo nevezme do huby něco jako Ibalgin a jiné kopírky, ale pouze a jenom Nurofen, bo Boots v 60. letech ibuprofen objevil, klinicky otestoval a dal na trh(patent mu vypršel v roce 1984). Pravda, tehdy pod názvem Brufen, který už teď patří někomu jinému😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, vraby napsal:

ted´bude dalších 10 stran kdo hodinky koupil a kdo ne? 😂

 

a hned potom by se mohli začít hlásit všichni členové, kteří se k danému tématu ještě nevyjádřili

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, neuromancer napsal:

Když tady čtu o těch nákladech na vývoj, že by se nemělo nechat vydělávat těm, co to nevymysleli, tak doufám, že nikdo nevezme do huby něco jako Ibalgin a jiné kopírky, ale pouze a jenom Nurofen, bo Boots v 60. letech ibuprofen objevil, klinicky otestoval a dal na trh(patent mu vypršel v roce 1984). Pravda, tehdy pod názvem Brufen, který už teď patří někomu jinému😉

Přátelé, tohle je typický příspěvek žvanila obecného. Vůbec se k tématu nevyjadřuje (téma jasně zadáno v prvním příspěvku), ale hlavně, že něco vyblije. Prosím, nebuďte, alespoň ve vážných vláknech, jako @neuromancer

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když tady čtu o těch nákladech na vývoj, že by se nemělo nechat vydělávat těm, co to nevymysleli, tak doufám, že nikdo nevezme do huby něco jako Ibalgin a jiné kopírky, ale pouze a jenom Nurofen, bo Boots v 60. letech ibuprofen objevil, klinicky otestoval a dal na trh(patent mu vypršel v roce 1984). Pravda, tehdy pod názvem Brufen, který už teď patří někomu jinému

O vývoji léků asi moc nevíš, jak fungují patenty ve Pharma průmyslu asi taky ne a co jsou generika ti nic neříká?
Sorry za offtopic.

K Číně jsem se už vyjádřil - origo design z Číny (např Seagull) ok. Kopírky designu modelu který se furt dají sehnat v originálu ne a je jedno jestli je to Čína nebo pseudogermán.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro ilustraci - na WatchUSeek je mj. vlákno "Show your SteelDive, Sharkey or San Martin"

https://www.watchuseek.com/threads/show-your-steeldive-sharkey-or-san-martin.5098991/

a za 1,5 roku má 1400 příspěvků. Takže i jinde tohle zboží frčí (ve smyslu ne jen v ČR/SR, kde je pořád nižší kupní síla oproti Západu jakožto případný argument pro tento typ zboží) a co jsem do toho nahlédl, nikdo s tím nemá moc problém. Je to většinou věcná diskuze, co od Čínanů má smysl, komu z čeho upadla ručka a proto nekupovat atd., tj. bez diskuzí, že jak super vy*ebali s výrobci originálů na jedné straně, a posměchu ve stylu "kdo že si tohle může koupit" na druhé straně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 31. 5. 2021 v 12:53, Snekofon napsal:

A v podstatě bych to viděl podobně. Toto fórum je postavené na "národních" sekcích, což je tradiční dělení, ale v dnešní době už myslím trochu přežité. Co je v německém / švýcarském chlívku má punc vysoké hodinařiny, co je v čínské je bráno automaticky jako odpad. Přitom tolerovaná Steiny mají těch opravdu svých modelů hodně poskrovnu, a i historicky jeli sprostou kopírku, např. Bell&Ross a argument, že byly rozměrově odlišné je hodně slabý. 

Vytvořil bych sekci "Parazitická pocta" s patřičným podtitulem, a tam přeskladnil všechny Steinharty, Addisdive a podobné bez výjimky, nechť se tam oslavuje provedení, poměr ceny k obdrženému a podobně. Nikdo tam nemusí chodit, nakonec já taky nelozím do všech vláken - každý i nováček a kolemjdoucí pocestný už od začátku bude vědět v jakých vodách se pohybuje.

Nakonec i v Brně si každý může rozmyslet jestli vleze na Bratislavskou, nebo se bez její návštěvy obejde, ale není to důvod ji vysloveně zakázat - když tam vlezu a dojdu bez peněženky tak moje chyba.

Na Bratislavské jsem byl, dokonce asi 300 metrů pěšky v noci (taxikář si spletl místo nebo záměrně zkrátil cestu). Ale tou dobou už většina osazenstva spala, někoho jsme potkali, ale bez problémů. Měli jsme totiž ubytování v hotelu EFI.

Mj. měl jsem na ruce hodinky HMT, tedy z původní vlasti Romů, a nijak je nezaujaly :D

No a s těmi čínskými kopiemi dražších hodinek, to vidím podobně. Pokud se s nimi člověk necpe do vláken k originálům, tak ok. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 31. 5. 2021 v 17:09, Jerryl napsal:

Vše podstatné již asi bylo řečeno v příspěvcích přede mnou, ale jestli mohu projevit názor, tak ho projevuji.

Čínské Homage Willardů a Tuňáků jsem si také v zápalu zakoupil a pokud se podíváte, co jsem o nich napsal, tak s duševním vlastnictvím Seika 100% souhlasím a mám to výrobcům "homáží" za zlé, že využívají skuliny a přiživují se na populárních modelech. Je úplně jedno, jestli je to San Martin za 300 US nebo Adisedive za 100. Tento boj svádím v sobě. Nevím, jestli hodinky budu nosit nebo jestli je použiju na pokusy nebo jiný projekt, ale díky Čínské sekci jsem se  dopředu dozvěděl, co za své peníze na Aliexpressu dostanu a za to jsem rád.

Trochu řečnická otázka je, pokud základem hodinek je poctivý stroj původem od Seika, jsou to kopírky jenom napůl???Podle mě homage fejky nejsou, ale je to trochu nahraně.

Za fejky považuji hodinky od černocha na pláži, který se snaží prodat nablejskaný, avšak skoro nefunkční Rolády za 50 Usd, což jemu zajistí přežití do druhého dne a kupujícímu pachuť z dovolené, že vyhodil peníze za úplný šmejd.

Nakonec malá analogie:

Je prostituce dobrá nebo špatná?  Prostě tu je, ať souhlasíme nebo ne, ale do bordelu nás nikdo chodit nenutí.

-------------------------

Takže suma sumárum

Jsem pro zachování  Čínské sekce a jestli ji nazvete Smradlavou Stokou je mi jedno. 

 

 

Upřímně, pokud jim Seiko dodává kalibry, potom je to jeho vlastní volba a taková značka není parazitická, i když úpolně čisté to být nemusí (napodobeniny by vyráběli i s jinými kalibry, možná úplně jiných značek).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko jim ale kalibry nedodava. Seiko prodava svoje strojky komukoliv. Muzes si objednat dve tatrovky a Seiko samozrejme nekontroluje co s nima udelas. Jestli je das do kukacek nebo do kopirek. To je jim fuk. Tzn Seiko nikdy nereklo, ze jejich strojky v homage jsou ok, protoze to proste neresi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Představa, že chlapík z WR Watches, nebo kdo za těmi značkami stojí, přijde s vizitkou do Seiko a prohlásí, pánové budeme od Vás brát ročně 40.000 strojků NH35, jakou nám dáte množstevní slevu? A v Seiko otevřou rýžové víno a radostně si přítulnou na dobrý kontrakt, s tim že stejně tuňáky nedělali v mechanice, nebo v bronzu, je asi mylná - jejich volba to nebude. A to, že se používá všude jejich strojek s retail cenou pod 40USD je asi taky extra nevytrhne.

Debata v tomto vlákně se motala ve stejném začarovaném kruhu, jako útoky v čínské sekci, ve všeobecném vlákně, atd. . 

Za mně by bylo dobré oprostit se od termínu "čínské sracky", a podobně, ať už je používá přímo BOSS, nebo jejich nositelé v křečovité snaze ukázat nadhled nad věcí. Fóru to rozhodně nepomáhá. 

Celou tu debatu jsem ve vlákně SM a jakého Číňana máte na ruce sledoval. Fotky byly pěkné, adorace a srovnání se dost vyhrotila až momentem nástupu obhájců předloh, kdy debata dostávala už osobní charakter a příliš zápalu. Přiznám, že dokud se v čínské sekci osazenstvo těšilo z variací na Seiko, tak jsem byl relativně v klidu. Argument, že se daný model nedělal v nějakém materiálu (bronz, titan), strojků(Quartz, mechanika), nebo neměl safír a keramiku jako obhajobu neberu. Jenže s ohledem na rozšířené MOD Seiko už je člověk zvyklý u této značky na ledacos. Ve finále tak jsou MOD hodinky ověšený čínskými komponenty často do té míry, že z Japonska zůstává možná zase jen ten strojek. Pro mě byl tak zlomem slavný příchod Omega počty bez loga. Tam jsem pochopil, že toto na fóru potkávat nechci a dohadovat se s někým o desetinu mm rozdílu na pouzdře je na fóru zbytečné.

Ty hodinky na trhu jsou, i tady si najdou příznivce, prostě pragmaticky nabízejí kultovní design, při užitných hodnotám za směšnou cenu. Jsem pro vytvoření koutku této skupině hodinek, ne vysloveně koutek hanby, slušně popsané co a proč patří do dané sekce a moderátoři musí v tomto být intenzivní a přesouvat, varovat, trestat při nedodržení. Přesunout všechny nové produkty postavené na bázi parazitické produkce, bez ohledu na původ. Klíč by zmíněný daný model, výrobce používá prvky jiného modelu vyznačujícího se typyckym prvky, soustředěně a se zjevným úmyslem docílit shody s původním modelem jako celkem.

V takové sekci, jasné pojmenované nechť se adoruje jak je libo, nikoliv mimo. Ukázkově tady asi nemáme potřebu potkávat něco podobného a tvářit se, že je to legitimní, protože logo a bronz.

https://wrwatches.com/collections/watches/products/hruodland-bronze-avenger

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BTW. přiznám se, že mně osobně víc vadí Steinhart. Na fóru už jsem byl asi rok, ale v té době chodil jen do České, Ruské a Digitální sekce.... nebyl jsem úplný hodinkový začátečník, ale prostě jsem neměl náladu a čas prolézat všechny vlákna, tak jsem se pohyboval pouze ve vodách kde jsem měl nějaké zájmy... Pak jsem zahořel potřebou koupit si hodinky se SWISS strojkem, který budou mou hodinkovou základnou. Řekl jsem si že do nich pustím 20-30 tisíc, do té doby jsem do jedněch hodinek tolik peněz nedal... Začal jsem na netu filtrovat hodinky v dané cenové relaci a vyskočili na mě Steinhart OceanOne. Design, velikost, použité materiály, strojek a cena všechno bylo naprosto perfektní a navíc SWISS. Ukázal jsem je manželce, ta řekla jo ty kup. Tady na fóru jsem neviděl taky žádnou negativní referenci, vlákno bylo tam kde bych ho čekal... neměl jsem dlouho podezření. Nechápal jsem proč tak skvělé hodinky jdou tak blbě sehnat v ČR a čekal jsem že si je naložím pod stromeček... a až video na Youtube s "homage SUB-Pagani" co na mě vyskočilo mě upozornilo že tento design znám... Byl jsem v šoku a rád že jsem Steiny nekoupil.... prostě bych z nich neměl tu radost jako na začátku, nenosil je a byl bych hodně nasraný... 

Závěr - je potřeba o homage hodinkám mluvit a dát jim prostor i zde, ale je potřeba je všechny správně pojmenovat - padni komu padni....

 

EDIT: slovem HOMAGE myslím onen parazitický produkt - bohužel pod tímto pojmem už nic jiného nelze na netu najít, takže nemá smysl hledat podstatu slova pocta... :)

Upraveno uživatelem Snekofon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko jim ale kalibry nedodava. Seiko prodava svoje strojky komukoliv. Muzes si objednat dve tatrovky a Seiko samozrejme nekontroluje co s nima udelas. Jestli je das do kukacek nebo do kopirek. To je jim fuk. Tzn Seiko nikdy nereklo, ze jejich strojky v homage jsou ok, protoze to proste neresi.
Tohle jsem nevěděl, ale i tak. Pokud to není zakázáno, je to dovoleno.

Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...