Přejít na obsah

Aféra okolo Timepiece Gentleman?


Jaem

Doporučené příspěvky

V posledných hodinách sa na sociálomediálnej hodinkovej scéne rieši aféra? okolo dealera luxusných hodín Timepiece Gentleman. Timepiece Gentleman je (bol?) grey-market/second-hand dealer z Dalasu, ktorý vďaka masívnej, ba až agresívnej marketingovej aktivite na sociálnych sieťach raketovo rástol v sledovanosti (za cca rok mal 110 tisíc sledovateľov). Prínášal informácie zo zákulisia šedej zóny, ako jednajú s klientmi a pod. Dostalo sa to až do štádia, keď už sa chválili, že majú hodnotu 10mil dolárov a cez instagram ponúkali možnosť investovať do ich expanzie. "Exluzívna" ponuka bola len pre prvých 1000 "vyvolených" s vkladom 2000$.

No pred pár dňami sa Timepiece Gentleman vyparili. Webstránka a IG sú vypnuté, kamenná predajňa a kancelárie v Dalase prázdne, nikdo z majiteľov, či zamestnancov nedvíha telefóny. Majitelia hodiniek, ktoré im dali na komisionálny predaj nemajú ani peniaze, ani hodinky a ani info, čo sa deje.

No a teraz a rieši, či ide o geniálny? marketingový ťah, alebo o podvod, ktorý môže mať významný vplyv na celý grey a second-hand market nielen v USA, ale celosvotovo.

Aký máte na to názor vy? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je mi ale překvapení, ten jejich obsah vypadal legit, přijde mi divné, že by takovou úspěšně vyhypovanou společnost zahodili takovým podvodem... Kdyby se drželi na stejné vlně, mohlo jim to taky slušně vydělat na důchod a nevypadalo, že zrovna strádali...

Odesláno z mého Redmi Note 8 Pro pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me to je nejaky marketing a neco chystaji, treba pripravovali ty nove prostory. Ale stejne no, tech 1000 x 2k usd za clenstvi v cemsi, kde mas nejake vyhody a vubec to neni jiste a vubec nevis co je obsahem je fakt zvlastni. Prijde mi, ze s tim muzou mit pravni opletacky, ze by to nekdo mohl minimalne u nas mit za podvod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Padly tady protichůdné informace - že lidi co u nich měli v komisi hodinky neměli ani prachy, ani hodinky ani info ... vs ... že klientům s nimiž měli rozjednaný deal zvedali telefon...

Každopádně jestli platí to první, tak mít u nich hodinky v komisi, tak s nimi jednou provždy končím už kvůli nervům, kterým mě vystavili. To není marketing, to je bezohlednost.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@martar, tyhle prazvláštní informace padají i v tom (nyní zneveřejněném) videu "odhalujícím", co se mělo stát. Anthony (The Timepiece Gentleman / Marketing Genius) se tam všude vytahoval, že všichni klienti o všem věděli, ale až na konci videa mu volá jeden z lidí, co u něj měl hodinky, že jako co se děje. To samý jeho vlastní právník, nemluvě o bance, která mu zmrazila účty (za to, že si skryl instagramovej účet a dva dny neotevřel krám, opravdu?) a jejíž vedení přemlouval již zlidovělou hláškou "Ask Roman Sharf, he's a big youtuber".

Je tam i otázka, jak to vlastně bylo s tou charitou (aukce byly zrušeny, ty původně dražební OP se nabízejí za pevnou cenu), kdo teda o čem věděl, a vlastně i nakolik to vlastně bylo celý promyšlený dopředu... Ono už dlouhodobě se tam ukazovaly zmatky ve vedení toho byznysu, zjevně přemrštěný výdaje za večeře v Salt Bae a dalších high end restauracích, drahý auta, tryskáče, ve srovnání s deklarovanými maržemi a zisky.

A to všechno ještě nabírá další rozměr ve světle toho, co Anthony řekl v jedné z posledních epizod: kdyby z nějakého důvodu přestal obchodovat s hodinkama, začne prodávat třeba plastový kelímky a bude v tom taky dobrej. Takže za mě suma sumárum oddechová reality show, guilty pleasure a čím dál tím víc ekvivalent sledování bouračky na dálnici. Ten Marco vypadá jako velkej znalec vintage Rolexu, a souhlasím, že by se měl odtrhnout a jet sám na sebe, bez vlivu Anthonyho.

Upraveno uživatelem bhuzcrecelu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...