Přejít na obsah

Seiko Tuňáky, prosba o radu.


Doporučené příspěvky

Zdravím Seikokoty i ty ostatní 😃.  Ale vážně, prosím o radu, na mých SBBN 015 mám už bohužel dojebaný tah. Nějak mi to poševcoval hodinář, ale z hrůzou jsem dnes opět koukal na vyjetou stěžejku. Poprvé jsem si všiml pozdě a hodinky šly k zemi, shroud dojebaný 😥. Sklíčko je bohužel taky poškrábaný. Jsem lama a vlastně jsem nic nikdy netunil, proto prosím o tip na odpovídajíci tah, prověřený prodejce a kvalita. To samé se sklíčkem, nějaký ten antireflex navíc a asi i ten shroud. Jasný že můžu jít do Seika, ale to bude asi poslední možnost.... Samozřejmě zkouším hledat, ale nějak se v tom ztracený.....  Děkuji předem a doufám že případné rady budu moci ocenit někde na srazu nějakým životabudičem 😉.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď mám svoje SBBN017 v Koscomu na výměnu skla, těsnění a baterky za cca 3000, žádná hrůza.

Jinak je to jak píše kokolega nade mnou, asi strapcode. Mám od nich dva tahy. Jsou to teda ale kusy železa, ta váha mi trochu vadí. No a spony na obou chodí tak, že je zavřeš a musíš jakoby najít polohu na zacvaknutí. Líp vypadají než chodí, nic moc teda. Svoje SBBN mám na shark mesh od strapcode, jen jsem si ho převrtal na tlusté Seiko stěžejky. Pohodlné, nepotí se pod tím ruka a nic to neváží.

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za čas a názor, na strapcode jsem našel z toho mála toto https://www.strapcode.com/collections/watch-bands-for-seiko-marinemaster-tuna/products/metal-ss-bcl17-b044

@ggrandJe to nejvíc podobné tahu co jsem měl kdysi na Armidách 😉 a ten byl fajn, spona i extenze, kterou chci. Tak snad nebudu moc falešná pětka 🙂

@pebe Na Yobokies jsem nenašel bohužel nic. Tohle sklíčko fajn, ale když už z venku, tak asi AR. 

@kamilb Ta baterka mě bude čekat asi taky, takhle by to šlo, když pominu ten antireflex. Já právě u toho tahu mám trochu blbý pocit, když si to nevyzkouším. Origo bude asi fakt pecka cena, tak holt nechám udělat generálku. Ten shroud bude "z venku" asi výrazně levnější a na něm snad nejde nic moc zkazit.  No každopádně se zeptám v Koscomu.

Díky.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 minutami, dr.sphinx napsal:

Chudinky malý, že prej jsou v "dobrejch rukou" :)

Jinak žádnou chytrou radu nemám, co pamatuju, tak cena tahů k 015 i 031 začínala trojkou, ale je to tak dva a půl roku, bojim bojim.

Co se Strapcode extenzí týče, fakt nečekej zázraky.

Já vím, sliboval jsem jim důchod a ony šly na vojnu 🙄 Radši bych viděl vypadnout dítě z kočárku, ale co už....   Trojkou jsem vzal vlasy, když jsem to četl, jako 30 tisíc 😲.

Já se ti ozvu, jezdím občas na Venclplac, tak tě zkusím odchytit, ať mi zkritizuješ LXka 😉😃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Cena tahu 9tis. shroud 5tis. k tomu jak píše Kamilb sklíčko s baterkou za 3tis. 17 a jsou jako nový 🙂. Tak nevím... Napadlo mě fejk řešení, co ty čínský a vzít si to z nich (tah + shroud), má někdo tuchu jestli to pasuje a jak to vypadá prosím. Nebo je to blbost... ach jo....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, blackhead napsal:

Ty teda dopadly tyhle původně moje tuňáky! :) Já bych na sbbn035 taky časem potřeboval řešit sklo, hardlex jsem poškrábal, tak si říkám jestli nevzít nějaký DD safír s AR, co myslíte? V US jsem našel kolem 60USD, v Číně kolem 30USD.

No dodělal jsem co ostatní začali 🙂 ale fakt mě to se.e, jsou to jedny z mých nejoblíbenějších...

Když budeš objednávat, moc prosím vezmi mi taky, jsem totálně neschopný něco najít a zařídit.

Jo, ceny děs, ale když nepořídím jinak, možná to tak skončí........... až dozraju...........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
V 23. 7. 2021 v 11:16, blackhead napsal:

@DavidLCok, budu na Tebe myslet jak se k tomu dostanu, ja cekam az mi chcipne baterka, ze bych to nechal vymenit pri jednom. Jinak ten tah bych byt tebou objednal original v koscomu, myslim ze tenhle tah je super.

 

@dr.sphinx mas pravdu, na to jsem uplne zapomel, tah o dno Vltavy! :)

Jen hlásím, sklíčko dorazilo a v Koscomu objednáno vše potřebné k totální revitalizaci 😃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, blackhead napsal:

Tak super, ja uz mam sklo taky doma a cekam az mi chcipne baterka, ze to necham udelat najednou. Posli pak fotku jak to vypada, asi to budes mit driv :).

Jasný, prý pár týdnů (prý nejsou šroubky, na ně se čeká extra, ještě že to nemá čipy😀), pak počítám zmatek konce roku. Já je plašit nebudu, objednal jsem i těsnění a nechám i baterku.... Takže je ani nepoznáš 😀. Budu mít druhé Vánoce 😍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Já spokojenost, mám to do modra, ale klidně bych měl čiré. Vypadá to trochu "hoch", ale třeba jsem jen zaslepen 😍. Potěšili mě v Koscomu, že nastavili tah jako na starém. Mám teda ale pocit, že byl vytahaný, nebo mi přibrala ruka 🙂. Trochu váhám vzít je do života, aby se jim něco nestalo 🤔...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...