Přejít na obsah

repivoting - poradi nekdo kdo umi?


Doporučené příspěvky

Snazim se o repivoting. tady dle tohoto navodu:

Uz umim vysoutruzit pivot a vylestit o velikosti 0.1mm. No potrebuji se dostat na 0.085. Pod hranici 0.1mm stale narazim na stejny problem. U prumeru pod 0.1 kdyz zacinam lestit pin tam mi lestici pilnik zacne vytrhavat zrna materialu a lesteni se nedostavuje. Jednou jedninkrat se mi to povedlo ale nedokazu to zopakovat. Jako zakladni material pouzivam bluesteel a pilnik vallorbe (asi equivalent) a honovaci olej. Mate nekdo overenou opakovatelnou kombinaci material, otacky soustruhu pripadne postup? 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli chceš zavrtat čep do zlomené setrvační hřídele,  ten začátek je na videu v pořádku až po vyvrtání otvoru do hřídele . i když já osobně to dělám trochu jinak, protože na to nemám takové vybavení. Ale nevěřím tomu, že to byl čep slabší než 0,2mm

Prostě vyvrtáš otvor vrtákem co potřebuješ  a pak následně čep slaší než 0,2mm ubrousíš misisipi brouskem na požadovanou velikost nebo konus. Ideálně pak ještě zalepíš Locttaitem. No a pak případně doleštíš v roleru leštícím pilníkem. A kdo je machr, tak to neepí locttaitem, ale zase zakalí a popustí na žluto(lehce modro)  a znovu přeleští.😉.  Na mém FB nebo stránkách,  možná mám také foto jak jsem to dělal.😆.

 

Upraveno uživatelem Jiří9
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano je to arkansas (Misisipi 😉) tvrdost nevím, mám čtři  zhruba  stejně tvrdé.  Původně to byl   brousek vyráběný  z jemných  usazenin řeky Misisipi jeden starý také  mám . Dnes už je to sintetika.  

(Bohouši myslím na Tebe ale pořád nic dobrého). J. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jirko diky ale muji problem zacina prave u teto vety:  "No a pak případně doleštíš v roleru leštícím pilníkem." Me ten pilnik prave ze nelesti. Vetsi prumery ano ale ty kolem 0.1mm ne. Vcera jsem zkousel pouzit jiny material ... drat z kola zakaleny a popusteny... na prumeru cca 1mm jsem poprve dosahl zrcadloveho lesku. Dnes se bude ubirat z prumeru a uvidim.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky .

Právě v tom roleru na něj můžeš trochu víc přitlačit, když to budeš leštit jenom na soustruhu bez podpory, tak Ti ten čep spíš upadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muzu poprosit o foto jaky roller pouzivas? Mam Jacot tool ale zrovinka ten support pro nejmensi cepy je v bidne kondici a nepouzitelny. Pak jsem zkousel udelat vlastni no zatim snaha nedava vysledky dle mych prestav. Porad se bavime o rozmerech pod 0.1mm.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Dle fotky bych je tipoval na přírodní všechny,teda Arkansas translucent  /teda průsvitný/ ,dá se to zjistit takto viz.fotka . Doporučím článek o nich zde https://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=10&t=348   

Zdroj těch dvou fotek zde https://www.sharpeningsupplies.com/Is-a-Translucent-Stone-Really-Translucent-W205.aspx

 

hard-translucent-stone-flashlight.jpg.609645c9285ee45c53a6320005e22bec.jpghard-translucent-stone-flashlight-2.jpg.cd7e38369b5213651629883852c5da61.jpg 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...