Přejít na obsah

Alternativa k Rolex Daytona


MickyRocks

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové a dámy,

tak jako každý milovník značky Rolex bych rád pořídil Daytony. Je to vlastně první model co jsem registroval už když jsem byl dítě. V roce 2019 jsem měl to štěstí koupil two tone s černým cifrem, ale pořád pokukuji po ocelových (a zlatých, a platinových haha) Daytonách. Protože je dostupnost taková jaká je, tak jsem se začal pohlížet po nějakých alternativách a přemýšlím, co pořídit místo toho. Rád zde nahodím tři alternativy od jiných výrobců a budu rád, když taky přispějete troškou do mlýna :) .

Omega Speedmaster Moonwatch Chronograph - asi první alternativa, která napadne většinu, bílý cifr se mi líbí mnohem víc, než ten černý. Velká klasika. Subjektivní názor, ale vadí mi trochu úzká luneta a řemínek. (BTW nemám žádné Omegy, jakkoliv je tenhle model ikonický, tak víc mi sedí jiné).

Tudor Black Bay Chrono - když bych bral v potaz budget, tak by to byl pro mě favorit. “Za ty prachy” toho dostanete celkem hodně. Subjektivně mi vadí trochu spona a hodinová ručička, naopak ocenuji datumovku na VI. Jako u Omega opět černá a bílá varianta. Když jsem se o tom bavil s několika lidmi, skoro všichni mi řekli, že to je model pro Rolex wannabe, kteří na Rolex nemají, s čímž teda nesouhlasím :D. Předpokládám, že postupem času budou Tudor víc rozšířené a nahradí trochu ten lower-end segment Rolex po tom, co se čeká na Rolex stejně jak dřív na Patek.

Vacheron Constantin Overseas Chronograph - tohle je zase favorit, když neberu v potaz cenu. Někdo by řekl, že jsme oproti prvním dvoum modelům někde jinde, ale cena je tady zhruba stejná, jako cena Daytona na šedým trhu. (Jo vážně přemýšlím nad tím, že bych to koupil za ten tripple, utratil jsem peníze už hůř a vlastně me sere, že si odmítám koupit Daytony na šedým trhu už od dob, co jsem je mohl koupit za 400 litrů a ta cena pořád leze nahoru. Podle grafu historicky vždy když přijde velký spike nahoru, tak to nikdy nespadne, maximálně roste pomaleji a vzhledem k tomu, že se dneska čeká přes rok klidně ma modrý DJ, nevidím ty Daytona moc reálně za retail). Tenhle model má jako jediný 3 cifry - navíc ještě modrý, který je podle mě top. Jako bonus u nového modelu jsou tří řemínky - full ocel, kaučuk a kůže. Takže můžete měnit vzhled podle nálady a příležitosti. Navíc jsem slyšel, že po Nautilech mají nejpohodlnější řemínek. Otázka jestli to s dostupností nebude taky stejné, věřím, že ty modré budou asi bez šance. Hold Holy Trinity 😎 !

AP mě mega fascinují a nějaké moje Holy Grails jsou právě AP s chronografem, ale když řeším alternativu hlavně kvůli dostupnosti, tak je nemá cenu asi zmiňovat nebo? Stejně tak jsem chtěl ještě zmínit El Primero od Zenithu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem z výše jmenovaných téměř vše s vyjimkou VC.....

...Za mě souhlas s Tenglisem..chronomaty 44 jsou velikostně akorát,jsou moc pěkný, ale jsou těžký. Zenith je moje srdcovka a například Z el primero 1969 jsou perfektní. Tudor BB fajn stroj, ale musíš se srovnat s tou ručkou..mě třeba časem vadila. VC jsou hezké, ale nemám pocit, že by tam měly to ono kvůli čemu by do nich člověk šel.

Daytony jsou hezké, ale tak jak rostou neustále na ceně, postrádá skoro smysl o nich v nějakém horním limitu počítat neb s "došetřením a rozumovým rozhodnutím" zase skočí o 10%..

Takhle jsem skoncil s hulkama...celý roky je chtěl..na začátku se mi 130 zdálo hodně, když jsem sám sebe přesvědčil že dobrý, tak byly za 160...tak jsem sam sebe opět přesvědčil, že jako ok a už 180...no a teď? Teď si užiju peníze už raději jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty Zenithy.. jako jo, na obrázku dobrý, ale v porovnání s Daytonama sou teda sakra meh. No, o tom už jsme si myslim povídali..:)
 Tudory sou dobrý.. nejlepší je teda ten Breitling strojek, hehe.
 

Měl jsem oboje na ruce (černé i bílé) a za mě teda meh nejsou a když odhlednu od "investičního potenciálu", tak bych je měl radši než Daytony. A časem do nich půjdu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MickyRocks mňa ako alternatíva k Daytonam samozrejme prvé napadnú ElPrimera. Otázka je, aké iné podmienky musia dané hodinky spĺňať, teda okrem chronografu. Za mňa top chronografy (nie síce tak "elegantné", ako ElPrimera, prípadne ostatné tebou spomínané) sú UN Diver v ktorejkoľvek verzií ... na gumke, či na ťahu, pre mňa hodinky na každý deň.

70823117_obrzok.png.8b844bf58bd596ac05dd0acd16fd8171.png

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alternativa k něčemu co chceš neexistuje, vždycky tě bude srát že nemáš to cos chtěl. Na druhou stranu kupovat Daytony nad retail se mně osobně příčí, nemají pro mě tu hodnotu.

Pokud nějaký chrona a ne Daytony, šel bych do El Primero případně nějaký odvážnější Defy. Od Omegy mi v dnešním rozpoložení sedí spíš Marky než Moony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Já tohle dilema před pár lety “definitivně” rozlousknul pomocí GO Seventies Chrono a dodnes nelituju - krušnohorci jsou o dva parníky dál technologicky i provedením, o trapných pořadnících a cenových šaškárnách u Dayton nemluvě:smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Link na recenzi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...