Přejít na obsah

Poradiť pri výbere a kde nakúpiť


Mko

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,

včera som prešiel fórum a hľadal som vhodný typ spoľahlivých hodiniek. Začalo to vyhľadním Casio Ediface EF-527D-1AVEF, ktoré sa mi páčia už dlhodobo a nedávno som ich videl v reále. Postupne som rozšíril rozpočet na cca 300eur/7500czk. Do výberu padli rôzne značky, ktoré začínali presahovať už aj spomínaný rozpočet, po prečítaní vlákien o hodinkách Tissot a Certina bolo o dilemu menej, pokukoval som po Orient s 200m vodotes., ale tiež sa vyskytli uričité výtky a nespokojnosť v diskusiách v tej spomínanej cenovej kategérii. 

Pôvodne to mali byť chronografy, pozrel som aj výrobcu Seiko, ktorý je tu poväčšine obľúbený avšak už tiež s výtkami, zaujímavých modelov bolo viac, ako napr. SEIKO Men's Pilot Watch Alarm Chronograph, kde som sa hneď dozvedel o problémoch s alarmom. Seiko je zvučné meno, ale jedny automaty mal oco a tie za pár rokov vypovedali službu, o niečo dlhšie vydržali policové hodiny v obývačke. Prešiel som mnoho ďalších značiek a nejak s pribúdajúcim časom a prečítanými vláknami som sa utvrdil, že bude asi lepšie kúpiť niečo cenovo lacnejšie, kde sa vymení baterka každé dva roky, budú presné a možno aj menej poruchové. Momentálne mám už asi 6ty rok Festiny 16609/1, čo zatiaľ nie je dlhé obdobie, ale idú.

Ráno múdrejšie večera a tak som pokračoval až som došiel k pôvodne pre mňa menej vzhľadovo zaujímavým Citizen (Promaster Automatic Diver NY0040-09EE, CITIZEN PROMASTER ECO-DRIVE) tých rôznych označení je viacej, ktoré by spadali do výberu a nejaksi aj vzhľadovo by to nemuselo byť až tak zlé. Recenzie tiež hovoria za aj po tech. stránke.

Prvou z otázok je či automatika alebo eco-drive, z hľadiska praktickosti som naklonený eco-drivu, ak nebudem nosiť hodinky každý deň príde mi otravné ich neustále nastavovať.

Druhá otázka, asi viac podstatná.. Kde hodiny kúpiť? Taktiež som prešiel vlákna a tam kde sa javili prijateľné ceny sa ukázalo, že je otázka ich pôvodu. To, že niekomu prišli včera, pred mesiacom alebo rokom a idú nie je pre mňa podstatné.. ani to, že mi ich potom vymenia, keď sa príde na to, že nie sú originál.

 

Za každú radu vopred dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vítej mezi námi. Jestli Eco drive nebo automat, to si musíš odpovědět sám. Automaty jsou jiná liga, vyšší hodinařina, Eco drive je nesmírně praktický. Tvou navrhované Citizeny jsou super, mám je ve verzi Pepsi a jsou mé nejoblíbenější momentálně. Jen ta origo guma je taková tvrdá, ale to se dá lehce vyměnit. Přesnost výborna, cca +3s za den.

Já si připlatil a kupoval u AD, ale když už šedivku, tak bych šel na timestore. I jejich pozitivní hodnocení dost napoví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar Mko

 

jak říká Papun. Pokud bych šel do "bezúdržbových" hodinek, tak Citizen ECO Drive. A v tom případě bych volil Timestore - není předpoklad, že bude potřeba specializovaného hodinářského zásahu. Běžnou reklamaci (alespoň podle mé zkušenosti) vyřídí dobře, vrácení do 14d (nepoužité a ve fóliích) i opravu automatů Seiko vyřídili k mé spokojenosti.
Ale u ECO drive bych problém s hodinkama nepředpokládal. Pokud jde o původ, zprostředkovatel mi nevadí (pokud nejsou kradené) - výrobce je určující ;o)
A doporučil bych rovnou popřemýšlet o materiálu Super Titanium, lehoučké, nestudí a vzdorují oděru. Záleží na osobní preferenci, já dávám matnému a šedému povrchu přednost.

Pokud jde o pohon, automaty mám raději, je to mikrostrojařina a to mě baví, ale v práci se spoléhám na Eco-drive, které se mi přes víkend nezastaví... 

Každopádně přeji dobrou ruku a šťastnou volbu


 

třeba za 6090

CA4010-58E

 safír chrono EcoDrive (pokud chceš chrono, já jsem zjistil, že ho nepoužiju a akorát mi znepřehledňuje ciferník

 

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za názory páni, momentálne stále vyberám model aby ma po pár dňoch neomrzeli, viac menej sa držím Citizen s Eco-drive:

Citizen BN0150-10E

Citizen Promaster Diver CA0710-82L (väčšie a ťažšie, sú v nejakých zľavách, aj keď cena o čosi vyššia)

Citizen Super Titanium BN0200-81E (odrádza vyššia cena)

Citizen Promaster Marine Titanium BN0205-10L (tiež zaujímavé)

Seiko 5 Sports SRPG47K1 140th Anniversary Limited Edition (chvíľkové zaváhanie)

Oceľový ťah nie som zvyknutý nosiť, možno ten titán by bol aspoň čo do váhy príjemnejší.

Automaty majú určite niečo do seba, možno aj na tie raz príde. Neviem akú skúsenosť majú tu ľudia všeobecne s výdržou automatov. Čím staršie a funkčné o to pre človeka vzácnejšie, keď to po rokoch ostane doma. Tie ocové Seiko 5, vydržali ani nie 10 rokov, nabehnúť nabehnú, ale za chvíľu skončia. Jasne podľa jedného kusu nemožno hodnotiť, možno to chcelo nejaký servis priebežne.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U automatu by se měl co zhruba pět let dělat servis. Což není úplně levné a zdejší mistr hodinář mi říkal, že u těch základních kalibrů je jednodušší počkat až začnou mít problém a pak to řešit. Navíc u těch základů je někdy jednodušší dát rovnou nový strojek, protože to prostě vyjde levněji.

Začni eco drivem a uvidíš kam tě to potáhne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna pozerám tieto dva modely CITIZEN ECO-DRIVE BN0150-10E vs. CITIZEN PROMASTER MARINE NY0040-09EE  a prichádzam na to, že ten vzhľadový rozdiel tam predsa je a nie je to len fotkami a pár detailmi ako farba sekundovky, strana korunky a typ pohonu, ale tie automaty majú  sympatickejší ploskejší vzhľad. Tak asi už len vybrať medzi Titanium alebo ísť kus nechcene do automatov.

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BN0200-81E je titanové, tedy výrazně lehčí a 7 490 je v toleranci ;o) - a 12mm tlusté, to jde, ne?
Fakt je, že u šroubovací korunky bych šel do EcoDrive už proto, že je pravděpodobné, že šroubovat korunkou bude potřeba jen na konci krátkého měsíce kvůli přehození datumovky a zároveň si došteluješ případnou časovou odchylku. 

nenech se nikam tlačit, ale vybírat hodinky, to je velká radost, navíc za cizí peníze. Sice je nikdy nebudu mít na ruce, ale zas je nebudu muset zdůvodňovat doma,  TO JE TAKY DOCELA VÝHRA ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každá rada dobrá, radšej zvážiť ako ich posielať späť alebo po pár mesiacoch inzerovať. Vybrať raz na dlhší čas k spokojnosti. Teraz som si všimol, že je nejaká novinka s označením CITIZEN PROMASTER DIVER TITANIUM BN0200-56E za 6790,-  len akosi stále vo mne ostáva nedôvera v neautorizované predajne.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autorizovaná prodejna - jak bych to řekl - u entry modelů to nemá moc cenu. Všude vezmou krabičku a tu ti pošlou, nebo podají přes pult. 
Třeba těm šedivkám jako Timestore věřím, že neprodávají fejky. Dostaneš originální výrobek za dostupnější cenu. 
Autorizovaný servis, to je jiná, pokud čekám že to hodinkám chci dopřát, tak to asi koupím u AD.

Ale u EcoDrive předpokládám, že nic takového dlouho potřebovat nebudu, tak to risknu. 

(Havarijní pojištění jsem si pořizoval taky s váháním, neplánoval jsem havarovat, na h0vn0 nějaké pojištění.... a jak se mi hodila asistence, když jsem na hlavním tahu z Přerova prorazil gumu za  plného provozu tuto středu ve 14:30 ;o)

 

 

 

 

 

 

 

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem posúdiť. Aj týchto lacnejších modelov sa predá veľký objem výrobkov. Človek by sa niekedy čudoval aké rozdiely kvality výroby pri rozličných produktoch môžu byť. Uvidím posondujem ešte. V niektorom vlákne som tuším tiež čítal rozdiel dvoch totožných hodiniek v naťahovaní korunky, jedny boli kupované asi na našich trhoch a ďalšie na creationwatches, čo môže byť tiež len subjektívny pocit. 

Raz som kúpil cez bazár alu disky, boli originál, no z toho jeden ktorý mal byť pravdepodobne vo fabrike odovzdaný do šrotu sa dostal von. Na vonkajšom falci bol rôznorodý odliatok a na vyváženie potreboval až vyše 200g závaží :D pred kúpou boli vraj na vyvažovačke všetky v poriadku, ale po už jeden nie. Síce sme sa dohodli, ale čas a energia za to nestáli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemysli si, že Seiko, Citizen, Casio a podobné mají nějakou horlivou výstupní kontrolou. Je to prostě linka na hodinky. Člověk by si řekl jak může Seiko pouštět tak velký podíl kusů s posunutým kroužkem, či armovakem nebo jak se tomu vlastně říká. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahojte, tak s odstupom času sa patrí dať vedieť aká voľba nakoniec padla. Rozhodovanie bolo ťažké, nakoniec som jedny posielal aj späť a vybral tieto.. vyzerá, že by mohla byť dlhší čas spokojnosť.

20210823_135518.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...