t2 Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 Casio G-Shock DW-5700Y-9JF Ne ,nejsou plastový. Ale kdybych je viděl, kdo ví jestli bych se udržel. DW 5700 všechny verze jsou moje srdcovka.
Bull is Bull Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Od vcera moju lavicu zdobia G-SHOCK GW3000BB-1A.
t2 Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2011 (upraveno) I když to Lub neuhodl tak je zatím nejblíž. Upraveno 17. listopadu 2011 uživatelem t2
lub Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2011 I když to Lub neuhodl tak je zatím nejblíž. DW-6900SB-8ER nebo nějaká jiná barevná úchylka
ggrand Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2011 Bull is Bull: krásky, líbí se mi ty s modrým psaním na ciferníku a tahem, jen na to mít ruku :-(
t2 Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2011 (upraveno) g-lide GRX-5600 ..? Tenhle typ byl nejblíž. Ale není to moc blízko. Upraveno 17. listopadu 2011 uživatelem t2
morepower Odesláno 18. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2011 Ahoj, začnu od začátku a to hned jasným určením viníka. Může za to lub (tímto ho zdravím), že mi prodal bílé, nádherné GA-100B-7. Pořídil jsem je pro šváru, protože potřebuje odolné hodinky a jeho vkusu nejlíp vyhovuje právě bílá. Samozřejmě JÁ bych v životě nedal na ruku bílé hodinky a ještě k tomu digitálky.... No takže to dopadlo tak, že musím mít digitální G-shocky a to jak jinak než v bílé barvě, protože to je prostě pro mě nutnost, to snad pochopí každy... Líbí se mi tyto GR-8900A-7, máte je někdo?: Dlouho jsem hledal, až jsem našel. Prosím tedy o radu: Když to má solární napájení, znamená to, že nikdy nebudu muset měnit baterku? A pak se chci zeptat na radiem řízené modely. Řídí se sami? A lze tuto funkci vypnout? A "multiband" bude asi nějaké pásmo, že? Jak je to s těmi pásmy (rozdíl mezi multiband 5 a 6...?) Děkuji za rady a připomínky.
Radimk Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 Dlouho jsem hledal, až jsem našel. Prosím tedy o radu: Když to má solární napájení, znamená to, že nikdy nebudu muset měnit baterku? A pak se chci zeptat na radiem řízené modely. Řídí se sami? A lze tuto funkci vypnout? A "multiband" bude asi nějaké pásmo, že? Jak je to s těmi pásmy (rozdíl mezi multiband 5 a 6...?) Děkuji za rady a připomínky. "Baterii" měnit nebudeš. Budeš měnit akumulátor. Ne moc často, ale taky má určitou životnost. je trochu dražší než baterie, ale žádný problém. "Rádiem" řízené modely se "řídí" samy. Respp. nastavíš si automatický příjem a ( v tomto pásmu) ve 3 hodiny ráno ti to provede samonivelaci s Mnichovem. Funkce lze vypnout, nicméně- kdo a proč by to dělal, že? Multiband znamená, že hodinky přijímají signál z více vysílačů, je jich 6 na celém světě. bylo 5, přidala se Čína, proto multiband 6. V Evropě 2- Anglie, Německo, pak Čína, Japonsko, a Amerika. Frekvence jsou, když se koukneš na stránky výrobce uvedeny.
morepower Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 Děkuji Radimk, vyčerpávající:-) Jak často se měnívá ten akumulátor (není to spíš kondenzátor?), prostě ten zdroj?
Radimk Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 Děkuji Radimk, vyčerpávající:-) Jak často se měnívá ten akumulátor (není to spíš kondenzátor?), prostě ten zdroj? Asi je, nicméně název nemá vliv na funkci. Někde sem zahléhl informaci o životnosti 10 let, ale nikdo mi to ještě nepotvrdil. Jaká je asi životnost plastových G?? Ono je to spíš další z řady technických hračiček. Vypadá to dobře, funguje to dobře, má to sice mouchy, ale je to argument při výběru.
morepower Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 Jasně Dá se někde najít výčet funkcí Géček i s popisem, k čemu jsou dobrý? Pár jich znám, ale nejsem tak fundovaný v otázce "G", protože mě uchvátili teprve nedávno, za to o to víc našel jsem třeba tohle, to nevypadá tak zle. Pak ještě pár katalogů, ale třeba mi ušetříš nějaké hledání Dík
ggrand Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 K otázce aku/kondenzátor, tak ze začátku se používaly právě kondenzátory, ale to se neosvědčilo, takže se začaly používat opravdu akumulátory. Taky bych se zaměřil na přesný popis funkcí, protože často a nelogicky se děje, že model hodinek s baterií má osvětlení až 5 vteřin, kdežto model se solárem třebe jen 1,5vteřiny atd. Jinak tabulka od morepower je celkem k ničemu, protože sice ti napíše, že hodinky mají timer, ale nenapíše, jestli se dá štelovat po 1 minutě nebo po 1 vteřině a takových detailů je mraky, které můžou po koupi mrzet. Takže moje rada je prolézat stránky výrobce + hlavně návody.
lub Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 (upraveno) každý g-shocky mají trošku jiný funkce, resp. jak píše ggrand, některý mají funkce vychytanější, jiný jen základní. proto tady někteří včetně mě střídáme géčka jak fusekle a stále hledámě ty pravé . já jich vystřídal snad 20 a každý byly v něčem specifický. nakonec jsem skončil u jednoduchých a masivních GD100, které sice neoplývaj různými fičurami, ale možná díky tomu jsem s nima spokojenej a přepokládám, že to jsou moje definitivní géčka. oceňuju jejich velikost, přehledný displej, pohodlný řemínek a dobrý tlačítka. to mi v podstatě stačí . edit:zajímavé funkce (např. chytré stopky na kola s pamětí nebo inteligentní timer) z těch plastových digitálních mají géčka z řady G-7700, G-7800 atp. Upraveno 19. listopadu 2011 uživatelem lub
morepower Odesláno 19. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2011 ggrand: Jo, máš recht, ta tabulka je hodně obecná, proto jestli někdo máte něco lepšího, sem s tím (nebo do jiného vlákna, jestli jsme špatně).
morepower Odesláno 20. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2011 Měl bych ještě jeden dotaz, po přečtení jednoho rok starého vlákna. Mají-li Mudmany zvýšenou odolnost proti sajrajtu typu bláta a prachu, mají ne-Mudmany s tímto prostředím problém? Teda prach a bláto jim škodí nějak víc? Dík
Gilius Odesláno 20. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2011 No...jak bych Ti to napsal.....Mudy maj speciální membránu, která pomáhá. G-čka jsou celkově samostatná kategorie....všechny vydržej strašně moc. Nemyslím si, že jako obyčejný jedinec dokážeš těm hodinkám nějako ublížit, i kdyby ses v blátě rochnil denně. Ale Mudy se tolik nezanášejí...jako se může stát u jiných modelů. Je to hlavně reklamní tahák...ještě lepší a větší ochrana proti.....dosaď sám....ale pravdivá. Takže odpověď...ano, jiné modely jsou na prach a bláto citlivější, ale vzhledem k tomu, že jde o G-čka, nejde o nic, oč bys měl mít starost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se