Přejít na obsah

Casio - digitálky vintage ,,kovové" - které?


papun

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 220
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 3 týdnech...

Tak jsem ke svým světlým A158 chtěl pořídit ještě ty samé tmavé jako má Papun na předchozí straně.

Ale pak jsem si řekl, nač mít dvoje stejný hodinky. Takže nakonec z toho vyšly A168 s illuminatorem. Tah není origoš.

Největší rozdíl je právě ve zmíněném podsvícení, toho se nemůžu nabažit, šlo by u toho snad i číst.

Dokud jsem světlo neporovnal vedle sebe, tak jsem si říkal, že ta žárovička na boku A158 bohatě stačí. 

U A168 mě zase překvapilo, jak velký pocitový rozdíl udělá pouhý 1 mm v tloušťce hodinek. Tenší A158 jsou mi o fous pohodlnější.

D575D6DC-A88F-4C16-8FF3-165C1F8D4D89.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den kolegové,

chci se s vámi podělit malou recenzí o novou radost na mé ruce v podobě poctivých stainless steel digitálek Casio A1000, avšak zkřížených s příbuzným nižším modelem A700.

Jak to začalo: Již delší dobu jsem pásl po celoocelových digitálkách, které jsou nedostatkovým zbožím. Do vintage kousků jsem zatím neměl odvahu se pustit a tak padla volba právě na A1000. Chodil jsem kolem nich skoro rok, protože nabídka variant tohoto modelu není zrovna optimální. Základní model je v bílé perleti s klasickým displejem, který se mi zdá vhodnější spíš pro ženy, ale mě se víc zamlouvala variace v černé perleti, která je bohužel spojena s dnes moderním inversním displejem, jenž je ale méně kontrastní. Na internetech bylo toto komentováno a nejjednodušší nalezené řešení spočívá v zakoupení obou variant a prohození modulů. O tom jsem uvažoval také, ale stejně jsem nebyl úplně spokojený s celkovým vzhledem kvůli tahu, který mi ani v jedné verzi nevyhovoval. Ale nedávno jsem narazil na velmi zajímavou úpravu modelu A1000 transplantací dílů z modelu A700 – modulu a tahu.

Inspirován nalezenou informací jsem objednal oboje hodinky a ihned po obdržení zásilky jsem se pustil do operace, kterou jsem pro vás také zdokumentoval v pár obrázcích.

Výměna modulů je triviální záležitost a při záměně tahů je potřeba u A1000 použít normální stěžejky, protože tah z A700 nemá výřez na ty původní rychloupínací. S výsledkem akce jsem maximálně spokojený a hodnocení se bude vztahovat již k upravenému modelu.

V porovnání se základními plastovými modely jde o velký skok dopředu. Osobní zkušenost mám hlavně s álkajďáckými nezničitelnými F-91W a dále s pokovenými A158, které mi padly velmi dobře, ale dost rychle na nich vznikly vlásečnice a oděrky, což mi kazí radost. Jasně, jsou to hodinky za 600 Kč a porovnání s A1000 za tisíce není férové, ale když vidím, jak dlouho vydržely původní modely Casio Marvin a podobné, tak se mi investice do sice dražších, ale ocelových hodinek, zdá téměř výhodná. A1000 jsou celkově trochu větší a těžší než zmíněné A158, ale jelikož si zachovávají tloušťku cca 7,5mm, tak jsou velmi pohodlné. Funkce modulu z typu A700 jsou naprosto stejné a liší se od sebe pouze podsvícením kdy u původních A1000 je modrý illuminátor, u mých je oranžový. Tah z A700 k nim dle mého padne jako ulitý a s pouzdrem ladí jak materiálem, tak povrchovou úpravou. Divím se, že tento model nevyrábí rovnou Casio.

No a jako bonus po celé akci mi zbyly další vytuněné hodinky Casio A700, kterým změna také velmi prospěla. Paradoxně jim inversní displej velmi sluší a společně s meshem je to moc pěkná kombinace.

 

IMG_9806.jpg

IMG_9807.jpg

IMG_9810.jpg

IMG_9812.jpg

IMG_9813.jpg

IMG_9816.jpg

IMG_9818.jpg

IMG_9819.jpg

IMG_9820.jpg

IMG_9823.jpg

IMG_9824.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
V 10. 11. 2021 v 23:41, Jerryl napsal:

Díky. Fotky jsou pouze reportážní. Třeba se někdo další také inspiruje k přestavbě.

Zrovna tohle jsem hledal 😄 byl tam nějaký háček? Nebo jde o to, jen odšroubovat dýnko a přehodit celý modul z jedněch do druhých?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Díky za pochvalu 👍

Ocel je právě to, co mi chybí, ale co nikdo nenabízí.

být to Casio, tak by to bylo super, ale i tak mi to nedalo a už je mám na cestě. Jenom se mi zdají dost malé, píšou dámské, ale Casia z té doby jsou také malá. Dám pak vědět, co je to zač. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...