Jump to content

Casio - digitálky vintage ,,kovové" - které?

papun

Recommended Posts

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...

Trošku to oživíme... Toto jsou ty Adidas, teda tentokrát v podání opravdu Timex? Našel jsem to i jinde, ale je toho jaksi poskromnu.

TW2V74200

https://cs.www.chriselli.com/tw2v74200-timex-lab-80-watch.html?norecom=true&nrocc=czk&nroci=CZ&gclid=CjwKCAjwxr2iBhBJEiwAdXECw1NqsU_gOH6Xs47kSMJYsqbNkKFtcZhPoQZ6AaZelBSwgJ9EcfLh0xoC21EQAvD_BwE#

Konečně u Timexu pochopili, kudy vede cesta! Myslím, že tohle přesvědčí i zdejší odpírače Adidasek 😀

Timexy mají trochu jiný tvar pouzdra. Uchycení tahu je integrované, kdežto Adidasky mají “nožičky”.

fotka z webu prodejce

BCF29DA3-98E2-4807-B752-AA5773A97FF0.thumb.jpeg.9b0bf76ad5a40e847fbd88dbd02d1376.jpeg

a druhá srovnávací fotka z Watchuseek

čekal jsem Timexy mnohem lepší než Adidas, ale nevím. Pouzdro se mi zdá ožužlanější a okýnko displeje i číslice menší. 

Posuďte sami

8106B427-C9AC-4D60-839F-561439FACBD6.thumb.png.8f788a6e38355a56dedff7d75f41c636.png

Edited by Jerryl

No na té produktové fotce to vypadá dobře. V reálu je to celé víc ozuzlane. Jo a ty ,, duhové " ty mají myslím ale mosazné pouzdro.

Kdyby náhodou měl v plánu někdo objednávat někde z daleka, tak dejte vědět, možná bych se připojil, ale sám na tyto zahraničí obchody nemám koule. 

• 1 month later...
před 22 minutami, papun napsal:

Na toto jsem se díval, cena vyšší, ale hlavně mě štvalo, že to není v obyč oceli, ale jenom nějaké pvd.

Ono to ani není pvd, jmenuje se to trošku jinak, na webu Helveti u tohoto produktu je odkaz na blog a článek o něch. Nebojím se toho, že by se to sloupalo, to bych musel s tím hodně jebat, vždyť se to taví. Já dělal s pvd hodinkama v betonarce a byly ok, kámoš se pak s nemá vyjebal na babetě - ruka dojebana jak cyp, ale pvd hodinky z Be Wooden ok. 🙂

Tydle Casio jsou cool, safír glas, a nápisy rag and bone a Casio jsou aplikovány, nikoli vytištěný. Dizajnove to je krása, mají strukturou na pouzdře, paráda. Automatický kalendář. Cena 6,5 K, ale kvalita zůstala.

IMG_20230610_100031_650.jpg

Při této ceně je pro mě neakceptovatelné:

- WR. Tady bych čekal 200M                                                                                                                                          

- modul. To mi hlava nebere, proč do toho rvou to nejlevnější co mají   

- dýnko. Mělo by být šroubovací

Ale nechci jen kazit radost z pěkných hodinek.

Líbí se mi :

- safír, no konečně! Toto trvalo, než se v Casiu rozhoupali

- design

- chuť nabídnout pořádné materiály i pro digi 

Safír byl jeden z hlavních důvodů, proč sem si digi hodinky ( nikoli Hamilton psr, které mám pořád v plánu si pořídit ) Casio pořídil. Na stranu druhou s tím safírem asi nasrali dost Casio fans, kteří podobné Casia mají, za větší lowe a s minerálem. Mě by to teda nasralo.

Edited by ladvach

Já se hlavně divím, proč do této vyšší třídy Casio aspoň nedalo 4 čudlíkový modul. 3 čudle jsou takový nevyvážený. A dvojnásobná cena jenom za safír a lehký tuning? Ne, že by byly ošklivý, ale nevim, nevim. 

No, ta jejich politika je zvláštní. Mají milión modelů a liší se jen mnohdy maličkostmi. Kdysi to tak dělala s mobilama Nokia. Ne že bych jim předpovídal konec, ale tak mě to napadlo. 🙂 A tři čudlíky? Asi jim to v souvislosti s tou firmou Rag And Bone nesedělo. Třeba se jim to tam nelíbilo ( 4 tlačítka ) a chtěli se nějak odlišit...

Edited by ladvach

• 1 month later...
  • 1 month later...

A klasika do třetice. Celokovové, nebýt min. sklíčka, byly by perfektní. Jinak super čitelnost na slunci. Obě verze Rag & Bone, které mám nemají tak super čitelnost.

IMG_20230822_181047_356.jpg

Jsou tak pěkné, že jsem chtěl, aby byly ještě pěknější. Vzal jsem řemínek z Rag And Bone a nasadil jej na moje stříbrné Casio. Výsledek? Podle mě prostě nádhera. ❤️

IMG_20230823_164150228~2.jpg

• 4 weeks later...
Guest Chilliluk

Přijde mi, že jak Casio, tak i Timex, sice konečně udělají pořádné pouzdro, ale dají do toho úplně základní modul a velice nízkou WR. Proč? Vždyť by tam mohl být modul s odpočtem a WR alespoň 100M a bylo by to úplně jinde. To musí dělat schválně, aby si nechali něco v rukávu jako vylepšení pro příště. Samozřejmě jen opakuju to, co už tady padlo 🙂