Přejít na obsah

Dalekohled


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 654
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Co myslíte, když potřebuji dalekohled na denní pozorování a chci koupit NOS 10x50 Carl Zeiss Jenoptem?

 

Nevyznám se v tom, ale na různých fórech jsem se dočetl, že za cenu kolem 300-400 USD co jde NOS Jenoptem koupit nejde z dnešní produkce sehnat nic moc lepšího.

 

Co tohle? http://aukro.cz/dalekohled-jenoptem-10x50w-carl-zeiss-jena-ddr-i5278541497.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se přes to kouká? Ostří se posuvným knoflíkem? Já se kdysi zajímal o tohle:

post-670-0-84945400-1429867748.jpg

ale při podívání skrz mne to pustilo.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se právě vrátil z asi jediného obchodu v okolí 50 km, kde mají jakýs takýs výběr dalekohledů, a podle očekávání spíš další otázky, než odpovědi. Překvapilo mě, jak je Meopta těžká, ale to jen na okraj, 24 tisíc je fakt moc. A že bych z něj padal na zádel v porovnání s ostatníma, to tedy říct nemůžu - jako lepší obraz jo, ale že by to vylepšení stálo za + 10 litrů, se mi nezdá.

Kupodivu mi nesedla Kowa, nezaujal ani Eschenbach, Nikon Monarch mi přišel že má obraz do žluta a polský Delta Optical se ani nedal roztáhnout na mou rozteč očí. Z Vixenů měli jen jeden levný (asi 3.000 +) něco krát 50 porro a stál za prd - tragické zorné pole, pocitově tak 70 metrů.

Kupodivu nejvíc mě z toho co jsem okoukl zaujal Celestron Granite 9x32 s ED skly a o polovinu levnější a asi o 80 gramů těžší Nikon Prostaff 7 8x42. Kromě namodralých kontur na kontrastech (větve, antény) mi obraz přišel srovnatelný, i když Celestron je přece jen lepší. A nikon má taky nejkratší ostřící vzdálenost 4m oproti celestronním 2 metrům. Takže jak říkavala babička - nevíme zas nic :)

Edit - doplnění

Upraveno uživatelem Klotzman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celestron Granite jsem nezkoušel. Raději si šetři a kup něco pořádnýho, nebo zkus koupit něco z druhé ruky s odzkoušením u prodávajícího. Těch internetových bazarů je docela dost.

 

Vyzkoušej ještě tohle : SWAROVSKI HABICHT 7 x 42 - dalekohled, nebo CANON 12x36 IS II dalekohled. Oběma jsem koukal, Canon se mi líbí o něco více a cena do 18 tis. (pokud půjde sehnat).

 

Jako kompromis mezi Swarovski a levnějšími dalekohledy bych viděl toto : BINOKULÁR KOWA XD 8.5x44 DCF PROMINAR GENESIS...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych taky rád nějaký dalekohled na tahání do přírody, ale jde koupit něco rozumného do 2000,- max?

 

Záleží jak jsi náročný, ale do 2 tis. to bude vždy velký kompromis, tady bych jednoznačně volil bazarový dalekohled, který bude za tak 40% původní ceny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem se zastavil ve Foto Škoda a vyzkoušel LEICA GEOVID 8x42 HD-M a LEICA ULTRAVID 8x42 HD. Kupodivu ten první byl o malinko lepší, navíc s laserovým měřením  vzdálenosti a ještě k tomu o 15 tis. levnější. Výhodou druhého je menší velikost a hmotnost. U obou jsem ale zaznamenal poměrně velkou poduškovitost a v krajích pole taky žádný zázrak. Chromatická aberace ve středu pole byla viditelná, v krajích již poměrně výrazná. Leica je pro mě v uvedené třídě velké zklamání.

 

O patro výše jsem otestoval malý SWAROVSKI CL Pocket 10x25 SandBrown, pánové naprosto bez barevné vady ve středu pole, na krajích velmi slabě viditelná, pole ostré až prakticky do kraje, poduškovitost nulová, nádherná ostrost obrazu a pěkné barevné podání. Co vám budu říkat, rovnou jsem ho koupil, parádní kukátko! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já bych taky rád nějaký dalekohled na tahání do přírody, ale jde koupit něco rozumného do 2000,- max?

Ahoj,

a jaké máš požadavky? Myslím rozměry, hmotnost, odolnost? 

Pokud oželíš ochranu proti povětrnostím vlivům doporučit Pentax UCFX 8x25 II. Překvapivě je také vybaven závitem pro uchycení ke stativu. jinak při tomto průměru objektivů bych do vyššího zvětšení nedoporučoval chodit.

post-670-0-02055800-1430043166_thumb.jpg

 

Pokud bys upřednostňoval menší rozměry tak Nikon 8x25:

post-670-0-22114400-1430042571_thumb.jpg

íky utěsnění se nemusíš bát vody a prachu. Je to pogumované tak to vydrží i nějaký ten náraz. 

 

Oba mají hranoly s kvalitního skla BaK4 a jsou fully multicoated. 

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...