Přejít na obsah

Inflace


safi

Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...
  • Odpovědi 127
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

ČNB moc nezávidím. Z jedné strany inflace, z druhé strany se nemůže moc urvat od měnové politiky ECB, protože export. A ECB sazby nezvýší, protože by to poslalo do kytek Španělsko, Itálii, Řecko a velice pravděpodobně i Francii. Pak by mohli rovnou zrušit eurozónu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když si vzpomenu na moji pětiletou sazbu hypotéky v roce 2003, která byla 5,5%, tak nikoho nelituji, to je život. Jenom doufám, že to nebude chtít nějaký dobroděj zadotovat z veřejných peněz.

Upraveno uživatelem neuromancer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jsem zvědavý jaký začne tlak na zvyšování mezd. Pokud budou mzdy kopírovat inflaci, tak kolik firem to položí z důvodu nízké produktivity. Pokud mzdy nebudou kopírovat inflaci, tak jak klesne kupní síla.

Btw. Ti kdo nevlastní žádnou nemovitost si na ni už šáhnout velice těžko. Vím, že vlastnit domov není právo, ale ty nůžky se začaly solidně rozšiřovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, petr_cha napsal:

Ti ani nevim, jak je to u firem.. preceneni krátkodobých akciovych drzeb jde do ucetniho vysledku.. ale zdali to pak zas pro firemni dane vyjimaji.. aneb nedani se to u firem uz dneska? A mozna to chteji "jen" rozsirit i na miliardare...


 

To bys musel účtovat ve fairvalue (každý rok přeceňovat), což většina běžných firem nedělá (banky jo). Většina účtuje v pořizovací cenách a zisk daní až při realizaci zisku/ztráty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bavime se o USA, tam bych to slovo vetsina nepouzil.. kdo je prave na burze, tak dost casto podobny veci musi.. a to same snad i pod IFRS..

The fair value accounting standard SFAS 157 applies to financial assets of all publicly-traded companies in the U.S. as of Nov. 15, 2007...

https://us.aicpa.org/press/reporterresources/fva-faq

.. ale furt zbývá krok 2.. jestli to i dani, kdyz uz to je ve vysledovce.. a to prave netusim..





Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...