Přejít na obsah

Hodinky a jejich poškození v termálních lázních


long

Doporučené příspěvky

Zdar pacienti,

jen takové úvaha a otázka. Za posledních patnáct let jsem procestoval hodně termálních lázní v Maďarsku a jedny i na Slovensku.  V některých jsem viděl zničené povrchové úpravy i na ozdobách u dámských plavek a proto se ptám. V Bešeňové jsem třeba po týdnu vyhodil plavky a v Miskolci, měla ta voda také grády.

Napadlo Vás někdy podívat se do tabulky ( periodická soustava prvků) co hlavně obsahuje voda v které trávíte fakticky celé dny a tím pádem, co může udělat  ta voda, která není obyčejnou vodou s vašimi hodinkami nebo s jejímí částmi ?

Samozřejmě ne s ocelí, ale například s perkem pod lunetou a nebo s pérky, pružinkami ve stěžejkách plus ........... ( vložka lunety je mimo jiné také lepená oboustrankou na dosti velkém množství hodinek)

Poté jednoduše s nějakým delším, čí kratším odstupem o ty hodinky můžeme díky devastaci materiálu přijít.

Já osobně si do té lázeňské vody, kde je vše od síry až po látky , které ani nevím jak a na co působí beru géčka.

Řešíte to a nebo nikoliv ?

PSP.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to není potřeba ani moc komplikovaná voda a stačí obyčejná mořská. Likviduje pružinky ve stěžejkách, začnou vypadávat osičky a do týdne člověk pozná, jak kvalitní hodinky má. Vzal jsem do moře Čínu s 200m Wr, do týdne jsem opravoval náramek a osičky ve sponě, které zrezly. A to pokaždé hodinky oplachuju sladkou vodou. Teď už nosím jen ty svoje navigační kocoury, s nima neřeším vůbec nic, ani rychlé střídání horká ledová, ani minerály ve vodě. Po moři je opláchnu a nepoužívám v moři tlačítka. Do sauny nechodím, tam bych je ale nevzal a vzal géčka za trojku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja chodim do termal kupelov dost casto a sauna tiez. V zasade len gecka pastova. Teraz som si ale zaobstaral GM2100 a mal som premieru termal + sauna. Zatial uplne pohodicka ale uvidime ako dalej ked dostanu viac na hubu :D Drahsie hodinky urcite do vody nebudem brat to nema vyznam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl v Chorvatsku celý týden ve vodě LCW-M100TSE (titan), které jsou do 50m, ale to je pro Casio ktegorie určená pro plavání a skoky do vody (vyzkoušeno z útesů). Tlačítka jsem nemačkal a zrezla jen stěžejka z bastlícího dílku tahu z ebay. 

Upraveno uživatelem exell
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych nebyl v klidu ani u té nerez oceli.

Měli byste vidět ty značkový nerez přibory, který něco "sežralo" po 14 dnech ve špinavým dřezu... (dva týdny jsem nebyl schopen se postavit na nohy... byl jsem rád, že jsem se doplazil na WC). Jinak zas tak strašný prase nejsem, spíš jen střední... :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na takové to domácí žvýkání /teda jako otloukánky/ jsem si pořídil všemi zde "obdivovanou" čínu ala IWC 15 ,test byl zatím "jen" sauna a Berounka na vodě,kde jsem sebou fláknul při přenášení lodě /kajaku/,odskákal to pouze tah ,teda nejvíc jeden článek a spona,ale hodinkám se nic nestalo. Jako křest jsem zamýšlel termály,ale letos to s těma slovákama bylo marné ,tak třeba příští rok na to dojde. Stejně zase předtím nechám udělat tlakovku,případně změření na vibrografu .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...