Přejít na obsah

Chrono24, je to bezpečné


Doporučené příspěvky

Chci koupit Rolex Sub na Chrono24. Mám ale obavy, aby mi neposlali fake. V pravidlech je, ze zaplacená suma jde do depozitu, a jakmile mi hodinky dorazí, mám nějakou dobu na oznámení Chronu, aby mohl částku uvolnit prodavajicimu. 
Predstavuju si situaci, ze mi dojde fake. Já následně oznamim, ze mi prošel fake a hodinky pošlu zpátky. Prodávající pak ale bude tvrdit, ze jsem mu zpět poslal fake, ale on mě predtim originál. Jak je ošetřeno, aby se něco podobného nestalo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No…….nijak. Vzdy je to trochu risk. Pokud by se na to ale přišlo, těžko by tam mohl dotyčný prodávat dal a proto je dobre koukat na hodnocení, kupovat od obchodníků spis nez od soukromniku, anebo pro 100% jisotu preferovat osobní odběr (v rámci Evropy), anebo tam proste nenakupovat a kupovat u lokálního AD 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tenhle dotaz a obavu můžeš aplikovat v podstatě na každý internetový obchod.

Ch24 má garanci platby ( což už je něco navíc) a taky zpětnou vazbu na kvalitu obchodníků. Takže pokud nemáš vybráno u nějakého náhodou procházejícího strejdy, co velmi výhodně prodává domácí nález po ďědovi z půdy za komínem, je to s velkou pravděpodobností relativně na pohodu.

Sám jsem tohle řešil a vše klaplo, navíc úspora nemalá oproti CZ distribuci. ( cca 25%)

Ale bohužel přijdeš o ten pocit nákupu na salonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na chrono24 jsem nakupoval několikrát a vždycky to bylo v pohodě. Co je ale trochu blbý, jejich nefunkční zákaznická podpora. Kdykoliv jsem jim poslal dotaz, nikdy jsem na něj nedostal odpověď.
Například včera. Dohodl jsem se s prodejcem na koupi hodinek, chci provést platbu kartou, ale neustále to háže jakousi chybu.
Technická podpora nereaguje, prodejce taktéž, asi se na to teda vykašlu…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem s platbou jsem mel taky. Dve funkcni karty neprosly a neprosly. Nakonec jsem se s prodejcem dohodl a hodinky koupil pres jeho eshop. Na Ch24 jsem problem popsal, vcetne vysledku, ale stejne tam furt viselo, ze mam nedokonceny obchod. Az nekdy za 14 dnu volala zenska z podpory, kde jsme si to vysvetlili. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...