African Odesláno 17. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2023 před 11 minutami, Gustaf napsal: Tak jsem na něj zvědavěj... když jsem mu řekl, že ještě s novou smlouvou počkám, tak strašil, že cena bude stoupat. Je to adrenalin, takhle ti to řeknu a za rok repeté Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 17. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2023 Právě teď, African napsal: Je to adrenalin, takhle ti to řeknu a za rok repeté Jj...jak v ruletě přinejhorším to fixnu na ty dva roky a pak si ho vzteky vyškubnu i s kořenem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 18. října 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 před 20 hodinami, par-pa napsal: Takže platíš strop a jsi spokojenej. Mě to teda vadilo tak jsem po 15 letech odešel. Ne-e. Třeba u plynu bylo to letošní snížení záloh jen díky snížení ceny pod strop, za strop jsem kupoval předtím, jen pár měsíců.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 (upraveno) Jak jsem už psal, jsi super zákazník (a nemyslím to nijak špatně), ČEZ by Ti měl každej rok poslat aspoň pohled k vánocům...jinak tedy, co se zrovna ČEZ elektriky týká, bez fixace jedou za normální ceník, to je tuším nějakých 11000 kaček za MWh, který jsou do konce roku zastropovaný na 6000 kaček, oni jsou tedy grófové, tak už teď, nehledě na strop, tam pleskly lidem "jen" 5997 vočí (zatím do konce roku). Když se fixneš na rok (pár kliků v počítači), tak jsi tam jako mávnutím proutku o litr méně (u nich), když se porozhlídneš u sousedů, tak až cca o 1300 (to se nebavím o spotech). To je v rychlosti asi tak všechno, co se k tomu dá napsat. Jo, ještě bych dodal, že na zálohy bych se moc neorientoval, ty nemají s cenou zase tak moc společnýho. Howg Upraveno 18. října 2023 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny35 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Pro mě je stěžejní cena plynu a služeb a jak je výše uvedeno podle záloh se orientovat nejde. Při ročním vyúčtování plynu v celkový částce 9900 Kč mi ČEZ nastavil zálohy na další roční období na 1420 Kč a to se mi cena plynu nijak nezměnila. Asi zkoušejí, kdo si to nechá líbit nebo si toho nevšimne. Zálohy jsem si pak jednoduše snížil v jejich online aplikaci podle sebe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Tak mi dneska volal týpek a vytasil se s nabídkou na ten roční fix, co má eon na svých stránkách. Tak nevím....tam už je cena zase o dost vyšší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Před hodinou, Gustaf napsal: Tak mi dneska volal týpek a vytasil se s nabídkou na ten roční fix, co má eon na svých stránkách. Tak nevím....tam už je cena zase o dost vyšší Vyšší plyn oproti ČEZu? To se mi nějak nezdá.... Nejlepší to má teď Innogy, tam vypočítává zálohy umělá inteligence a bráchovi přišel roční předpis záloh na famózních 100Kč měsíčně rovných Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 před 3 minutami, African napsal: Vyšší plyn oproti ČEZu? To se mi nějak nezdá.... Nejlepší to má teď Innogy, tam vypočítává zálohy umělá inteligence a bráchovi přišel roční předpis záloh na famózních 100Kč měsíčně rovných Ne ne... ta cena s ročním fixem je o dost více než s tím dvouletými. Oboje eon..... Innogy to válcuje, jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 před 1 minutou, Gustaf napsal: Ne ne... ta cena s ročním fixem je o dost více než s tím dvouletými. Oboje eon..... Innogy to válcuje, jo Aha...no mě exšperti řekli nefixovat víc jak na rok, na druhou stranu jestli máš spočítané že vyjdeš, rodinnému rozpočtu neublížíš, tak bych to dal klidně na dva. Páč a protože když vidím co se kde děje, tak energie jsou jedná velká nejistá do budoucna..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 před 3 minutami, African napsal: Aha...no mě exšperti řekli nefixovat víc jak na rok, na druhou stranu jestli máš spočítané že vyjdeš, rodinnému rozpočtu neublížíš, tak bych to dal klidně na dva. Páč a protože když vidím co se kde děje, tak energie jsou jedná velká nejistá do budoucna..... No právě...tak ta cena u EONu na ty dva roky není zas tak špatná. Asi to jen tak dolů nepůjde.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 před 8 minutami, Gustaf napsal: No právě...tak ta cena u EONu na ty dva roky není zas tak špatná. Asi to jen tak dolů nepůjde.... Přesně, já dělal fix začátkem roku, mám 1700Mwh a všichni říkali jak to půjde dolů... půlka roku pryc a je tam 2100Mwh. Každopádně pro nováčky byl k dispozici pouze rok a pro věrné klienty dva roky fix, tobě nabídli dva? To už by bylo samo o sobě docela zvýhodnění pro nového klienta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Jj nabídli mně na 2 roky fix na tento tarif... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Zeptám se jako úplný blb. Elektřinu jsem neřešil,byla to jedna z mála věci co jsem nechal při stavbě na ženě (vyřízení -zařízení)Spotřebu jsme měli viz foto.Co by mě zajímalo jestli je to hodně a nebo dobrý.Máme novostavbu,vytápění tepelným čerpadlem,zateplení proběhlo až teď v létě a bydlíme od prvního dubna.Tepelné čerpadlo jelo dva měsíce na vysoušení podlahy+odvlhcovace,potom už jen vytápění,navíc žena s dítětem na mateřské doma do konce prázdnin.Dá se říci,že nultý bod je konec počátečního stavu od kdy čerpadlo jelo . Montáž čerpadla byla v září.Otázka zní,platíme hodně na to kolik jsme potřebovali a potřebovali jsme moc na dům,nebo cajk?Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Ahoj, jestli tomu dobře rozumím, tak od dubna sežralo čerpadlo 4MWh? Podle mě spotřeba dobrá, cena za MWh hrozná. Čerpadlo je vzduchové, nebo zemní? J. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Nn,ty 4MWh jsou komplet spotřeba domu.Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 No a čerpadlo máš vzduchové, nebo zemní? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Voda/vzduchSent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Ok, u zemního čerpadla trvá, než se zemina kolem kolektorů usadí a účinnost čerpadla se tedy stabilizuje až druhým/třetím rokem. Do té doby nejede optimálně, spotřeba je vyšší. U vzduchového je účinnost hned plná. Podle mě jakmile zateplíš, tak se budeš pohybovat se spotřebou 8-10 MWh. To bys měl zjistit z projektu. Hrozná je ale ta cena za elektřinu, kdy Ti vychází průměrně přes 7,70 kč. Což je mazec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 No ta spotřeba by měla být za rok provozu čerpadla +pulrocniho bydlení. S tím,že první dva měsíce jelo čerpadlo dá se říci nepřetržitě na plný výkon Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 18. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2023 Aha, tak to jsem nerozuměl. já myslel, že od jara do teďka vč. vysušování, tzn. za 8 měsíců. No tak to je fajn spotřeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se