Jump to content

Dodavatelé energií

Recommended Posts

V 4. 7. 2023 v 12:38, Beet napsal:

Tak právě mi volali z ČEZu a nabídli indivindi nabídku 4475Kč vysoký i nízký tarif. Takže evidentní dorovnávka EONu.

Fix do konce tohoto, nebo příštího roku.

Už bych to rád rozlouskunul. Je tedy momentálně něco lepšího s delším fixem, než tahle moje nabídka od ČEZu? Je to včetně DPH sazba D45d. Cena o ofus lepší než Eon, takže bych zůstal u Čezu.

Nebo jít do spotu k Tedomu?

před 2 hodinami, Beet napsal:

Už bych to rád rozlouskunul. Je tedy momentálně něco lepšího s delším fixem, než tahle moje nabídka od ČEZu? Je to včetně DPH sazba D45d. Cena o ofus lepší než Eon, takže bych zůstal u Čezu.

Nebo jít do spotu k Tedomu?

Já si dal ČEZ na seznam neférových firem a i když budou mít cenu pětkrát levnější než konkurence, ještě dlouho se budou muset snažit abych za tím neviděl boudu a vrátil se k nim. Další perlička a údajná jejich pomoc 😤 Ekonomové radí vypovědět smlouvu i za cenu pokuty a přejít, jelikož ta jejích drahá tři letá fixace jako údajná pomoc připraví oproti konkurenci lidi o statisíce....

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cez-umozni-klientum-s-cenami-energii-nad-stropem-prechod-na-nizsi-tarif-40437361#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest228_personal_layout_3_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Edited by African

před 2 hodinami, Xpak napsal:

MND

VT 4373 / NT 4195 bez DPH

garance, že do 31.3.2024 může cena pouze klesat + bonus 2000 CZK

pokud od 1.4.2024 zvednout cenu, lze odejít...

Vždyť to je strašně moc, když to srovnám s cenama, které jsem psal výše.

jj, psal jsem to tam. Je to 3699 bez DPH a 4475 s DPH.

Včera jsem to počítal a vzhledem k vyššímu mesíčnímu poplatku u Čezu mi to při mé roční spotřebě vyjde téměř na chlup stejně jako by to vyšlo u Eonu. A zdá se, že jiná lepší podpultová nabídka není, tak už jsem se rozhodl.

před 55 minutami, Beet napsal:

jj, psal jsem to tam. Je to 3699 bez DPH a 4475 s DPH.

Včera jsem to počítal a vzhledem k vyššímu mesíčnímu poplatku u Čezu mi to při mé roční spotřebě vyjde téměř na chlup stejně jako by to vyšlo u Eonu. A zdá se, že jiná lepší podpultová nabídka není, tak už jsem se rozhodl.

tak to je super cena

prošel jsem všechny ceníky, všechny větší dodavatele jsem obvolal a na nižší cenu než od MND jsem se nedostal 

stávající E.ON se neobtežuje s lepší nabídkou, asi jim vadí, že jsme poslední dva roky platil 2045/1557 s dph...

před 7 hodinami, redd napsal:

Víc než strop mít nemůžeš, takže výše zálohy bude primárně souviset s výší spotřeby… trochu se tu míchají jablka a hrušky.

Ano, záloha je daná výší spotřeby v minulosti, ale nastavená do dalšího vyúčtování, tedy platím ji už rok, ale spotřebu mám o 40% menší než loni, takže tak.

Tak jsem zvědav, co z toho vyleze. Končí mi smlouva s PRE mám nabídku od EON za 3725 za MWh

Přišel mi dopis od PRE že mě u nich končí smlouva že nejpozději 20 dní předem ji mám vypovědět a pokud bych chtěl zůstat, ze mi udělají výhodnou nabídku.

Zavolal jsem tam a zeptal jsem se.  Byli ochotní a nabídli mi PRE proud za 4300 za MWh. Zde tak jako  EON bez DPH.

Když jsem mu řekl že mám výhodnější nabídku prakticky o 600kč od EON sdělil mi, že to předá obchodnímu oddělení a že mám od nich očekávat nabídku do 5 dní, která by měla být ještě výhodnější.

Prostě zírám a čekám, co z toho vyleze

V 12. 7. 2023 v 23:32, Josef01 napsal:

@M3maniac No elektřina pro auto mě stojí asi 3 tis. Kč měsíčně, takže máš pravdu. Před tím jsem platil naftu kolem 6-7 tis. Proti vytápění to je sranda.

Tvl! To je tak pres 40MW za rok! To vytapis poradny hrad! 

Remio: Mozna sem se v uvaze seknul, ale vychazel sem z cen a spotreb a cen, co Josef01 psal. Z ceny nafty najezd cca 3500km/ mesic, vcetne topeni 16k. Pri spotrebe elauta cca 15kW/100 km a km, to dela pres 500kw, tedy koncova cena lehce pres 4,- kc/kw. 13k/mesic zbyva. To je tedy ramcove 3 500 kw  / mesic. Za rok tedy lehce pres 40 000kw.

Edit: preklep

Edited by Xenomorfus