Jump to content

Dodavatelé energií

Recommended Posts

před 15 hodinami, Conrad napsal:

Učinil jsi totéž jako já a spokojenost, mám s nim dobrou zkušenost s plynem.

Já tam už plyn mám, tak uvidím. ČEZ mě končí, tak mi už v aplikaci nabídli nové dva tarify s předběžnou cenu kolik ročně zaplatím. Cena byla plus mínus stejná v řádu sto korun jako u ostatních dodavatelů, tak jsem to nějak neřešil, ale teď mě začalo v hlavě šrotovat jak může být stejná když mají ostatní tu elektriku levnější a ejhle, paní z Čezu mi to spočítala na míru dle faktury, nového tarifu a cena vyšla o 2.600,- víc než mi ukazuje aplikace :wacko: která je prý jenom orientační 😵‍💫 Mám dvě odběrná místa se stejnou spotřebou, takže o pět tisíc.....no nemám slov. Klidně můžou časem i zlevnit, ale u mě skončili se vším všudy a můžou nadále parazitovat na lidech kterým končí strop a spadnou prý do etrémně drahých energií 🤥

Něco mi tady nehraje, Eon mě nastavil zálohy, které by měli moji roční spotřebu pokrýt, ale mám je nastaveny o 600Kč méně než jsem měl poslední tři roky fixaci u ČEZu. No a tam to vyšlo na stovku, dvě přesně. Tak teď zjišťuji jestli ČEZ celé tři roky ojebával, nebo Eon špatně nastavil zálohy ... tady to je masakr 😂

• 2 weeks later...
před 1 minutou, Gustaf napsal:

@African ale prt... končí mě 2 letej fix. Tahle nabídka na mě vyskočila v appce. Je jasný, že budu hledat výhodnější nabídku.  Elektriku u nich mám fixovanou ještě víc jak rok...

Levnější Eon na rok, aspoň experti radí nic delšího nedávat...:cheers:

Aktualne EON na RD plyn+elektrina (a spotreba elektriny 5,3 MWh rocne)

image.thumb.png.ef8ce2f027ebf03a3c4a3fc2d9a3680c.png

7979 Kc celkova je 5705 Kc obchdoni cena

po natuknuti ceny tato nabidka od EONu

image.thumb.png.5f6563476748fa4b8b2f5534481d6914.png

4715 bez fixu a 3872 s 2 roky fixem.

Mam se tim nejak dal zajebavat (nebo jit jinam)?

Edited by simon_magus

• 4 weeks later...
V 9. 8. 2023 v 16:33, runner napsal:

Byl jsem u ČEZ na neurčito, d45 takže elektřina všude. Někdy v květnu jsem tam volal, jestli by teda neměli něco lepšího než strop a prý že ne. Ještě jsem chvíli čekal, ale koncem července jsem šel k EON. Z ČEZu se nikdo neozval. Po tom co jsme, po přechodu s vytápěním na dřevo, spadli z cca 18MW.h na 6 už asi nejsme zajímaví 🙄😁

Také jsem dal výpoveď a podepsal s EON, teď se ozval ČEZ s retenční nabídkou v poslední den smlouvy. VT cena lepší o 300 než EON se smlouvou na rok a NT stejná cena jako EON. Vzhledem k tomu že mám D45 tak nic moc úspora i kdybych zůstal u ČEZ.

• 2 weeks later...

volal jsem i na ČEZ a bylo mi sděleno, že dodavatele můžu měnit ještě 10 dní před koncem smouvy, takže mám čekat. Že si myslí, že se ceny ještě můžou snížit. Měsíc a půl před koncem mi přijde nějaký mejl, kdy mi nabídnou nějaké produkty v návaznosti na mojí smlouvu. Mám to hodit za hlavu a ještě čekat nebo kývnout na nabídku eonu? Teď fakt nevím....

Před hodinou, Gustaf napsal:

volal jsem i na ČEZ a bylo mi sděleno, že dodavatele můžu měnit ještě 10 dní před koncem smouvy, takže mám čekat. Že si myslí, že se ceny ještě můžou snížit. Měsíc a půl před koncem mi přijde nějaký mejl, kdy mi nabídnou nějaké produkty v návaznosti na mojí smlouvu. Mám to hodit za hlavu a ještě čekat nebo kývnout na nabídku eonu? Teď fakt nevím....

Mě řekli 30, tak jestli tě netahají za fusekli 😆 Do deseti co já vím můžeš vypovědět nově uzavřenou, těžko říct, jsou to kouzelníci. Každopádně vypovídal jsem plyn, nezlevnili ani kačku , teď dvě odběrná místa elektriku a taky nešli ani i kačku. Brácha rozjel odchod od Innogy k Eonu, okamžitě ho kontaktovali a udělali individuální nabídku pod Eonem, úplně jiné jednání, tak zůstal.

Edited by African

před 10 minutami, African napsal:

Mě řekli 30, tak jestli tě netahají za fusekli 😆 Do deseti co já vím můžeš vypovědět nově uzavřenou, těžko říct, jsou to kouzelníci. Každopádně vypovídal jsem plyn, nezlevnili ani kačku , teď dvě odběrná místa elektriku a taky nešli ani i kačku. Brácha rozjel odchod od Innogy k Eonu, okamžitě ho kontaktovali a udělali individuální nabídku pod Eonem, úplně jiné jednání, tak zůstal.

Prej úplně v pohodě stačí řešit začátkem prosince. To jsem taky myslel, že jim predhodim nabídku od eon a oni hodí něco pod. 

Nabídku od Eeonu jsem dělal přes ušetřeno.cz , je platná 2 dny. 

před 18 minutami, Gustaf napsal:

Prej úplně v pohodě stačí řešit začátkem prosince. To jsem taky myslel, že jim predhodim nabídku od eon a oni hodí něco pod. 

Nabídku od Eeonu jsem dělal přes ušetřeno.cz , je platná 2 dny. 

Rozjeď to s Eonem, první dopis co dostaneš od ČEZu bude výpověď Eonu, na to jsou mega rychlý a pokud ti zázrakem zlevní, tak Eon vypovíš právě tím připraveným dopisem. To je standardní řešení.... a jediná asi možnost jak ti někdo zlevní.

Před 2 týdny jsem odešel od ČEZu k EONu. Zkoušel jsem, jestli mi ČEZ nedá lepší nabídku, když jsem odcházel, ale z jejich strany nebyl žádný velký zájem mě udržet, ať prý neodcházím, že budou zlevňovat po Novém roce - WTF?

Dneska - 2 dny před koncem možné výpovědní lhůty EONu (klasických 14 dnů) - telefon od ČEZu a že mi dají "individuální nabídku". Cena byla fakt nižší než u EONu, tak jsem nelenil a volal EON, jestli s tím můžou něco udělat. Chlapík na lince mi spočítal, že ten rozdíl při mojí roční spotřebě dělá asi 1600 Kč a že oni by mě rádi udrželi, a proto mi může dát fakturační slevu 3000 Kč. Tak jsem souhlasil a poté co mi dorazil email s potvrzením slevy, jsem poslal ČEZ do háje.

Prý EON takhle řeší situaci, kdy konkurence přichází s novými tarify, než aby taky měnili tarify a přepisovali smlouvy, dají nějakou slevu z konečné faktury.

Fakt to chce nebýt líný a zkoušet volat.

Edited by Muffik

Takže když to teď odklepnu eonu 3 měsíce před koncem fixace u ČEZu, tak nám očekávat nějakou super nabídku od ČEZu poté, až obdrží výpovědní smlouvu? Jako vážně můžu takle přeskakovat po celou dobu od jednoho k druhému? Jak se do teho zamoce, tak se z teho nevymoce :D

Tak také přecházím k EONu, ale trvalo mi to. Ještě před tím jsem kontaktoval ČEZ s tím, že chci přejít k EONu, jestli jsou schopný mi nabídnout něco podobnýho, ať si ušetříme čas. Asi po 10 dnech volali z retenčního a nabídli cenu za MWh cca o 100 Kč nižší, než ceníková cena ČEZu na rok, jinak nic. Ceník EONu je nezajímal. EON levnější a ještě dává slevu za online sjednání 1000 Kč. Tak teď se ještě vrhnu na elektřinu, kterou mám taky u ČEZu a maj to spočítaný 😀