Jump to content

Recommended Posts

Posted
před 6 hodinami, Pozorovatel napsal:

Tak dneska pro změnu vyúčtování plynu od Innogy. Opět nejprve přeplatek skoro 4 tis. a pak nové zálohy, které jsou skoro dvojnásobné.....

Dovolat se nedá a tak jsem kontaktoval Eon a už to s nimi řeším.

Cena o cca litr měsíčně nižší 😉

Tohle jsem nikdy nebral v potaz, jaké mi předepisují zálohy. Vím jakou mám spotřebu a vím jaký mám ceník. Jadna excelovska tabulka a vím kolik budu platit za rok. Z toho vím kolik mam platit měsíčně a podle toho si nastavuju zálohy sám. Samozřejmě s nejakou rezervou. Moje zálohy byly vždy nižší než co navrhovali a nikdy jsem nedoplacel.

Posted

Ale oni nastavují zálohy, podle předpokládané spotřeby a ceny. No a ceny (ceník) se mění. U plynu nemám fix. U elektřiny si to chytře vybrali na distribuci. A tak to není o zálohách jako takových, ale o tom, co po mě chtějí skutečně zaplatit.

Posted

Tak já počítal vždy s fixem. Kdybych vnitřně nepotřeboval jistotu fixu, tak jsem dávno na spotu. :)

Posted
před 11 hodinami, Muffik napsal:

No jestli individuální netuším, asi marketingové kecy, předmět emailu byl "Speciální cena pro Vás". Nabídli mi:

....vysoký i nízký tarif s cenou 3 660Kč (4 428,60 Kč) za 1 MWh a stálou měsíční platbou 128 Kč (154,88 Kč). Ceny v závorkách jsou s DPH a uvedené ceny jsou za obchodní neboli silovou část elektřiny. Individuální cena je fixovaná na 1 rok.

Mám D57d a spotřebu asi 7,5 MWh.

U EONu mám fixaci taky na rok, ale tarif, který už nenabízejí, proto ta fakturační sleva. Nové tarify jsou tuším na 2 roky.

Tak si asi začali uvědomovat, že lidi skutečně odchází a parazitovat na lidech co se dostali do energetické pasti do nekonečna taky nepůjde....

Posted
No jestli individuální netuším, asi marketingové kecy, předmět emailu byl "Speciální cena pro Vás". Nabídli mi:

....vysoký i nízký tarif s cenou 3 660Kč (4 428,60 Kč) za 1 MWh a stálou měsíční platbou 128 Kč (154,88 Kč). Ceny v závorkách jsou s DPH a uvedené ceny jsou za obchodní neboli silovou část elektřiny. Individuální cena je fixovaná na 1 rok.

Mám D57d a spotřebu asi 7,5 MWh.
U EONu mám fixaci taky na rok, ale tarif, který už nenabízejí, proto ta fakturační sleva. Nové tarify jsou tuším na 2 roky.
Mám stejný tarif i úplně stejnou spotřebu , ale zatím vyčkávám, prý v listopadu vyleze ČEZ ještě s jedním ceníkem. Rozhodnutí nechávám na konec listopadu.
Posted

Tak dnes mi skončila 2 denní lhůta pro podepsání smlouvy EONu kterou jsem uzavřel přes ušetřeno. Tak mi týpek ješte volal v poledne, jestli vše v pořádku přišlo, že se asi nic neděje. No než jsem přijel domu z práce, tak už jsem to stejně nestihl. A před chvíli mně přišel mejl i SMS přímo od eonu s návrhem na uzavření smlouvy....:) to funguje rychle.... jediný co mě na tom asi vadí, je ten fix na 2 roky. Ale když jim to podepisu, tak jsem zase zvědavěj na reakci ČEZu. Lze v tom případě zase případně vypovědět nově uzavřenou smlouvou s eonem bezproblému?

Posted
Na začátek topny sezony? Neni to uz pozde.. navic nekdo sabatoval plynovod u Finska.. mozna toho bude pribyvat...
Mě by zajímala cena na 2023, kterou dá ČEZ na tarif bez fixu. A tu uveřejní někdy v prosinci, asi.
Posted

Teď mi ČEZ napsal, že cena elektřiny klesla a že je čas na zafixování. A že mají pro mě nabídku. V nabídce ale nenapsali cenu za MWh, ale odhad celkové předpokládané ceny za rok podle předpokládané mojí spotřeby. To je neuvěřitelný.

Posted
před 38 minutami, Geodet napsal:

Teď mi ČEZ napsal, že cena elektřiny klesla a že je čas na zafixování. A že mají pro mě nabídku. V nabídce ale nenapsali cenu za MWh, ale odhad celkové předpokládané ceny za rok podle předpokládané mojí spotřeby. To je neuvěřitelný.

😂

Posted
V 10. 10. 2023 v 15:25, Pozorovatel napsal:

Tak dneska pro změnu vyúčtování plynu od Innogy. Opět nejprve přeplatek skoro 4 tis. a pak nové zálohy, které jsou skoro dvojnásobné.....

Dovolat se nedá a tak jsem kontaktoval Eon a už to s nimi řeším.

Cena o cca litr měsíčně nižší 😉

Před rokem mi Innogy skokově zvedlo zálohy za plyn z 1.800,- na 3.900,-, v souvislosti se zdražováním, stropováním atd. V průběhu roku ale zlevnili a snížili mi zálohy na 3.600,-. Teď přišlo vyúčtování, mám přeplatek 5.240,- a zálohy na další rok 2.900,-, tedy o 700,- méně, což je větší snížení než jsem čekal.  Takže dobrý, jsem u nich 15 let a zatím nehodlám měnit.

S elektřinou jsem u ČEZ, vloni skokově zvýšili zálohy z 1.500,- na 3.300,-, teď při vyúčtování mi vraceli 3.000,- a zálohy snížili o 300,-. Ani s ČEZ zatím nemám vyloženě špatnou zkušenost, jen drobnosti s jejich bordelem v kontaktních informacích, ale to je prkotina. Také jsem u nich minimálně 15 let a nedělám si iluze, že nějak to může zaskřípat všude.

Co se týká fixací, momentálně žádné nemám, u plynu ji teď ani nechci, u elektřiny si nejsem jistý. V tomhle se necítím být odborníkem.  

Posted

Dneska zase otravoval ten týpek, co mě nabízel ten eon... ješte jsem to nepodepsal. Sem mu říkal, že čekám na nabídku ČEZu ještě a že se mi nelíbí ten fix na 2 roky. Tak zítra bude volat z dalších nabídkou a fixu na rok :D tak jsme zvědavěj. 

Prej proč jsem to nepodepsal, mu říkám, že čekám na zlevnění....prej levnější plyn nebude. Tak nevím..

Posted
Před hodinou, Gustaf napsal:

Dneska zase otravoval ten týpek, co mě nabízel ten eon... ješte jsem to nepodepsal. Sem mu říkal, že čekám na nabídku ČEZu ještě a že se mi nelíbí ten fix na 2 roky. Tak zítra bude volat z dalších nabídkou a fixu na rok :D tak jsme zvědavěj. 

Prej proč jsem to nepodepsal, mu říkám, že čekám na zlevnění....prej levnější plyn nebude. Tak nevím..

Ale vždyť nabídku na rok mají Eon na svých stránkách a jinou ti nedá, tak trochu nechápu z čeho tam chlapík vaří 😖 

Posted
před 23 minutami, African napsal:

Ale vždyť nabídku na rok mají Eon na svých stránkách a jinou ti nedá, tak trochu nechápu z čeho tam chlapík vaří 😖 

To nevím, ale zítra to zjistím :D on už by mně to sdělil hned dneska, ale já na něj neměl čas....

Posted
před 8 minutami, Gustaf napsal:

To nevím, ale zítra to zjistím :D on už by mně to sdělil hned dneska, ale já na něj neměl čas....

Co já slyšel, tak pouze Innogy dělá občas individuální nabídky stávajícím dlouholetým zákazníkům pokud chtějí odejít. Eon jede s ceníky, které má na svých stránkách, ČEZ stejně tak... jediné že můžou přijít nové ceníky, ale to už se věští z koule.

Posted
Před hodinou, African napsal:

Co já slyšel, tak pouze Innogy dělá občas individuální nabídky stávajícím dlouholetým zákazníkům pokud chtějí odejít. Eon jede s ceníky, které má na svých stránkách, ČEZ stejně tak... jediné že můžou přijít nové ceníky, ale to už se věští z koule.

Tak jsem na něj zvědavěj... když jsem mu řekl, že ještě s novou smlouvou počkám, tak strašil, že cena bude stoupat.