Přejít na obsah

Rozhodol som sa spravne?


Doporučené příspěvky

Caute,

Rozhodol som sa kupit si nove hodinky. Maju to byt prve swiss made. Cena do 1000 eur. V krajnom pripade 1500. Rozhodoval som sa medzi nieco od Certina alebo Longines. Ak by som isiel do vyssich cien tak Tag heuer, Mido.

No nakoniec pri vcerajsej navsteve kamennej predajne som sa nechal zlomit na https://www.irisimo.sk/certina-ds-podium-chronograph-c001.647.11.047.00?gclid=EAIaIQobChMIue-6g6iD9AIV8v3VCh0RGA6IEAQYASABEgI4wvD_BwE

Ale akosi sa potrebujem uistit ze som nespravil zle. Viem ze uz je to neskoro ale mozno by sa este dalo doplatit a vymenit za nieco ine ak by bolo treba.

Preto by som vas chcel poprosit o vase nazory na dane Certiny.

Dik za kazdy nazor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Certina je skvělá značka, mám také jedny CERTINA DS CASCADEUR a už vážně dlouho, není s nima žádnej problém. Kdysi to taky byly jedny z mých konečně Švýcarů a je mi líto je prodat, i když už leží nějakou tu dobu v krabičce. Ale dnes už mám v oblibě tu Švýcarskou mechaniku, čili kolečka a tikání. Ale jako první " lepší" hodinky bych to jako chybu rozhodně neviděl. Tak ať Ti šlapou !!

20210913_144847.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Gippo myslím, že pri hodinkách tohoto typu ide len o to, či sa ti páčia, alebo nie. Ak si s nimi spokojný dizajnovo, tak nech ti dlho slúžia a máš s nich čo najväčšiu radosť. Priznám sa, že dizajnovo to nie je moja šálka kávy, v tvojej cenovej kategórií mňa najviac oslovujú asi MIDO Ocean Star (Diver), no to sú typovo iné hodinky. Takže ty musíš vedieť, čo sa ti páči 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, Willie McBride napsal:

@Gippo Takže ty musíš vedieť, čo sa ti páči 🙂 

Asi tak, já třeba kupovat hodinky, které mají být swiss made tak bych určitě šel do automatů a pravděpodobně spíš do Longines nebo TH protože z mýho pohledu jsou to mnohem zvučnější jména (byť to je asi subjektivní)... Nicméně pokud chceš v téhle cenové kategorii chrona, stejně to bude quartz a pokud se ti líbily na živo tyhle, tak co řešit :)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Gippo - kam touhle otazkou smerujes? Respektive jsi si jistej, ze chces znat odpovedi? :) Navic ptat se po koupi je takove, no, proste pozde, ze jo... Ale dobre:

Pokud se ti hodinky libi, jsou ti pohodlne na ruce, nikde te netlaci, vetsinu casu se na ne divas aniz bys vedel kolik je hodin, tak jsi udelal dobre.

Pokud se na hodinky divas a premyslis, ze jsi za ty prachy mohl mit jine, neco ti na nich vadi a drbes se u toho na hlave, tak jsi udelal spatne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napríklad tieto: Certina DS Podium Automatic Chronograph C001.427.11.057.00

cena okolo 900€, sú to automaty s DS Certina prvkami, je aj modrý ciferník  myslím

mimochodom automaty  Certina spoznáš hneď tak, že majú tie dva polkruhy v znaku, čo znamená znak rotora.

2D3C1588-611E-4F18-92B6-0E8D806CB56A.jpeg.63ae1b9b4459508af478a6428e606bc3.jpeg

Upraveno uživatelem lemon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Quartz chrona alespoň pro mě nemají žádné praktické použití, pokud to nejsou např. vysoce přesné Bulovy Lunar Pilot s šedesátiminutovou dobou měření a v případě prvních švýcarů bych sáhl po jednodušších, ale mechanických hodinkách. Do 1000€ se dají koupit Powermatic 80 i s křemíkovým vláskem, např. od Tissotu, ale třeba i Mida a nejspíš i Certiny.

Každopádně přeji hodně spokojenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, neni to GS, ale zase bych kvarcky od Certiny nepodcenoval. Pritelkyni jsem koupil trirucky chronometr a fakt jsou presne, radove par vterin mezi zmenami casu. Navic baterka pro nechronomagora je vic user friendly. Ty Precidrive strojky jsou vymakane, neni to zadna zakladni Ronda.
Spis jde o to, jaky z toho ma nositel pocit. Kdyz je koupil, tak se mu asi libi. Od toho bych se odrazil. Ja sva DS Podia v chronu uz nenosim tak casto, ale porad je mam po tech letech rad. Nechal jsem si predelat lumi a nahodit vnitrni AR na safir a zase se posunuly o level vys :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic proti quartzu, polovina mých hodinek je na baterku a když není čas seřizovat automaty, šáhnu po Bulovách nebo Citizenech. Ten osobní problém se opravdu týká jen quartzového chronografu, ale rozumím tomu, že pro někoho je to užitečná komplikace pro kterou má praktické využití.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za kazdy nazor.

Ono chrona pre mna nie su vobec dolezite. Pravdepodobne ich nikdy nevyuzijem. Tieto certiny som vybral skor po stranke vizualnej.

Ja som skor chcel vediet nazor na kvalitu hodiniek.

Ale vyzera ze s quartz tu asi velmi nepochodim 🙂

Automaty mam seika 10rocne, ale asi som zanedbal starostlivost a prestali ist. Aj to je dovod preco kupujem nove hodinky.

Vyzorovo sa mi este pacia LONGINES HYDROCONQUEST. Aj ked je to vzhladom zase nieco ine. Bol by som tymto kvalitativne uplne inde?

Ak ano aky je rozdiel medzi https://www.wdl.sk/longines-hydroconquest-l3-841-4-96-6/ a https://www.wdl.sk/longines-hydroconquest-l3-781-4-96-6/

Okrem velkosti samozrejme. Je to len tou keramickou lunetou? Alebo este nieco ine? Co by pre mna znamenala keramicka luneta ak si za nu priplatim?

 

Fotku Certina na ruke tu neviem dat, nakolko to bolo kupovane na vianoce, tak mi ich pani v predajni darcekovo zabalila. A kedze uvazujem o vymene ak mi to dovolia, tak ich radsej nechcem rozbalovat.

Ak mam blbe otazky, tak mi to prepacte, som hodinkovy analfabet. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...