Přejít na obsah

Rozhodol som sa spravne?


Doporučené příspěvky

@ondra_v pro někoho, vč. mě, může mít quartz své opodstatnění ať už z důvodu specifického využití hodinek, nebo pracovních podmínek, ale i preference přesnosti a bezstarostnosti po dobu několika let (u solárů až desítek let). V žádném případě bych nikomu nenutil mechanické hodinky, protože jsou něco víc než quartz, k tomu musí každý dojít vlastní cestou a přesvědčením, případně zkušeností.

Upraveno uživatelem tombas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Napsla jsem osobní zkušenosti a poznatky. Jestli jsem se někoho dotknul tak se omlouvám.

Pár přátel také přešlo pouze  na ručičkové mechaniky. Chápu výhody quartz, např. při střelbě se mi již několik mechanik poškodilo, i odolné Traser (což mě udivilo, servis mi uznali, ale řekli mi, že podruhé mi to již neuznají) a Panerai. Proto jsem si pro náročné podmínky pořídil quartz digitální bez ručiček Suunto Essential , Casio G-shock.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ondra_v Nikoho ses nedotkl, já jsem chtěl jen zabránit tomu, aby tady nevnikl dojem, že mechaniky jsou ty jediné správné hodinky a nic jiného, obzvlášť ve vazbě na @Gippo, který momentálně řeší, zda koupil nebo nekoupil dobré hodinky. My jej můžeme maximálně někam nasměrovat, ale nemůžeme vědět, co je pro něj nejlepší a co se mu líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zcela bych se ztotožnil s tím, co napsal Tichus. Vybíral jsem si hodinky v obchodě, vyzkoušel si, co se líbilo, na základě své cenové relace a požadavků (materiál pouzdra, vysoká přenost), jsem si vybral quartz hodinky. Ohromná radost. Pak má člověk tendenci hledat na webech názory, recenze, nejen o modelu samotném ale také o značce obecně. Následně přijde otázka: udělal jsem správně? A tam se zase vracím do toho obchodu a připomenu si, jak velkou radost mám z těch hodinek a jak rád je nosím (a hlavně kvůli čemu jsem si je vybral :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

podobné DS Podium v čiernom prevedení mám od roku 2014. už sú trochu otlčené a ošúchané. ale rád ich nosím. sú naozaj pekné a ani po dlhej dobe sa neopozerajú. síce im už nefungujú stopky, ale kedže ich nepotrebujem, neriešim. striedam ťah, kožu, kaučuk a stále bavia..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...