Přejít na obsah

Tudor Pelagos FXD - novinka 11/2021


moralles

Doporučené příspěvky

Novinka  listopadu 2021

"Od 50. let 20. století, kdy TUDOR vytvořil jedny z prvních moderních profesionálních potápěčských hodinek, až do 80. let 20. století je značka oficiálním dodavatelem francouzského námořnictva (Marine nationale). S modelem Pelagos FXD, kde FXD odkazuje na extra robustní FiXeD řemínkové tyče pouzdra, TUDOR oživuje tuto historickou spolupráci."

ofiko webovky:  https://www.tudorwatch.com/en/watches/pelagos/m25707b-0001

cena: 3680 eur  = cca 93.000 czk

vodotestnost: 200m

case: Titanium case, prumer 42 m, tloustka 12.75 mm , 52 mm from lug to lug

rezerva: 70h 

strojek: MT5602 (COSC)

"Model Pelagos FXD byl vyvinut podle jedinečných specifikací vytvořených ve spolupráci se specializovanou jednotkou francouzského námořnictva a je určen pro podvodní navigaci a optimalizován pro profesionální použití."

Podvodní navigace spočívá v dosažení přesného místa na moři bez vynoření po pečlivě naplánované trase. Potápěči provádějí tuto podvodní navigaci ve dvojicích, které jsou navzájem spojeny popruhem známým jako "záchranné lano", a absolvují řadu přímých plaveb vedených magnetickým kompasem. V každém úseku plavou konstantní rychlostí po stanovenou dobu a absolvují tolik úseků, kolik je třeba, přičemž každý z nich přesně načasují.

Jak to fungeje: Podvodní navigace znamená, že při každé změně kurzu se znovu spustí odpočítávání. Odstupňování proti směru hodinových ručiček a luminiscence rámečku tohoto modelu usnadňují nastavení a sledování každého odpočítávání tím, že se čas nastavený pro úsek, který má být pokryt, zarovná na rámečku s minutovou ručičkou.

Jakmile minutová ručička dorazí naproti trojúhelníku, tým změní kurz a potápěč pověřený měřením času zahájí další odpočítávání. Hodinky Pelagos FXD byly také vybaveny velkým prstencem lunety, který přesahuje průměr pouzdra pro optimální úchop i v neoprenových rukavicích a s rukama znecitlivělýma z dlouhých ponorů ve studené vodě.

 

Snímek obrazovky 2021-11-10 v 22.07.45.png

Snímek obrazovky 2021-11-10 v 22.07.59.png

Snímek obrazovky 2021-11-10 v 22.08.09.png

Snímek obrazovky 2021-11-10 v 22.08.28.png

Snímek obrazovky 2021-11-10 v 22.08.37.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 263
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Desitka dostala dva indexy navic, ne? Kamose, ktere ostatní cisla nedostala.. :-)

Jako je mi jasny, ze typograficky je jednicka hubená a ze tam asi zbyvalo misto, ale je to fuj..

.. a budu hnusnej, mel jsem mizernej den.. odnese to ta luneta... vypada jak spatna cinska noname kopie.. tak a je to.. :-o)


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem teda taky od predstaveni cekal trosku neco jineho. Navic tohle predstavit na podzim mi nedava smysl. I kdyz doba dodani asi stejne driv jak pristi leto nebude.

Kazdopadne klasicke Pelagosy se mi libily hlavne tim malym detailem jak jsou indexy vykousnute do toho armovaku. Tady je cifr flat a celkove mi to prijde takove nijake. Jako neexistovat klasicke Pelagosy, tak je tohle dobry doplnek do portfolia. Ale za sebe bych zustal u aktualniho modelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

Tak neuniverzální hodinky jsem dlouho neviděl. Ty hrnečkový ouška možná vypadají zajímavě, ale pro většinu kancldivers naprosto nevyužitelná a dost limitující. 

Absence data mi neva, pro vyznavače symetrie asi slastná hudba pro oči. Luneta... no okej. Počítat pivo se s tím dá taky. :)

Ještě že Tudor dal ujištění, že od nového roku bude na dýnku místo M. N. 21 nápis M. N. 22. Málem jsem z toho nespal.

 

Za mě promarněná příležitost, dali přednost fanfárovosti před reálnou využitelností. Nato může člověk dát i na normální stěžejky, plus má možnost tahu. Jasně, chápu ten argument o větší robustnosti tohohle řešení, ale... Kolik z lidí, co si to reálně koupí, se bude potápět? A nejsou dneska už spíš při potápění využívaný digitální kompjůtery na ruku?

 

Ale fakt je, že asi lepší, jak další barevná verze BB58. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já na nich nevidím ani jedno "plus" oproti klasickým Pelagosům. A u těch je navíc velmi povedený titanový tah. Veškeré podstatné postřehy byly již napsány přede mnou... Nevím, co od toho Tudor očekává?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, a me od vcerejska prestavaji srat. Jako slibovanych 39-40mm je skoda. .. ..Ale je pravda, ze to by nedavalo smysl s tim konceptem ultimatnich robustnich potapek pro namorniky. A naopak - zacinam v nich videt uplne jine hodinky nez moje LHDecka. Tenhle rok jsem Uz Uz.. skoro.. koupil ( byl jsem je i vyzvednout ) ty modraky. Ale pak jsem si rikal, hergot dvoje stejne Pelagosy, jen rozdil v barve a korunce😂.. Ale tady zacinam zase uvazovat! 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě jsou naprosto v pohodě. Líbí se mi výrazné snížení výšky, oversized luneta i fixed řešení stěžejek.

Co se mi nelíbí je zakomponování té desítky na lunetě

před 2 hodinami, ondrejm napsal:

Osobně třeba nevidím důvod do nich jít na úkor klasických Pelagosů. Rozměry stejné, cena cca stejná a pro klasiku hraje tah. 

Jak už tady zaznělo, škoda těch rozměrů.

Rozměry stejné nejsou (liší se výškou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych řekl, že tyhle modely (P01, FXD, LHD) vůbec nejsou dělaný jako mainstream. Pár kupců si určitě najdou, ale hlavně se o značce se mluví a píše, obrázků je všude plno. Tudor má punc originality a určité odvahy. Marketingově geniální. A přijde mi to bezva, tenhle způsob zviditelnění, je mi ohromě sympatickej. Za mě 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tudor hodinky mám moc rád. Dokonce Pelagos v modré jsou u mě na seznamu, že jednou snad...🙂

Ale FXDéčka to nebudou. Mám totiž rád "oblékání" hodinek, a tyhle tah zřejmě neobléknou. Jinak se mi líbí, jsou to podle mě krásné potápky i pro ostatní sportovce, co třeba neumí dýchat pod vodou 🤷🏼‍♂️😎

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, Dokusan napsal:

Za mě jsou naprosto v pohodě. Líbí se mi výrazné snížení výšky, oversized luneta i fixed řešení stěžejek.

Co se mi nelíbí je zakomponování té desítky na lunetě

Rozměry stejné nejsou (liší se výškou)

Špatně jsem to napsal, myslel jsem průměr, když někdo neunosí 42mm, tak to ani menší výška nezachrání. A teď mě ještě do oka praštila ta desítka.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si nemyslim. 42mm prumer je urcity ukazatel, ale nemusi to nic znamenat. Vyska je taky dulezita, protoze muzes mit 42mm placate pohodlne hodinky nebo 40mm vysoke mrchy, ktere ti na ruce budou odstredivou silou vic litat. A dulezity je taky lug to lug rozmer. Pouzdra bez nozek jako treba zelvy nebo Doxy se nosi pohodlne i ve vetsim rozmeru.
Verim, ze nove Pelagosy budou pohodlne diky mensi vysce, ale stejne bych si vybral ty stare.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...