Přejít na obsah

Prim MIG-15


Chegi

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 185
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jelikož přenechání rezervace nelze, pouze zrušení a tím pádem na moje místo přiřadí jiného zájemce v pořadí Eltonu ( 60 lidí čeká v pořadníku), nechám rezervaci a koupi na sebe. Až budou  MiG 15 LE vyrobeny tak je pravděpodobně nabidnu zájemcům zdejšího fora. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V hodinkách MiG-15 LE je kalibr 95.00. Ten ale nemá (pokud vím) komplikaci GMT, byť zjednodušenou jako u těchto hodinek, kde je doplněna čtvrtá centrální ručička. Mně ta úprava laicky tak jednoduchá nepřijde, 4. ručička potřebuje vloženou hřídel, která se musí otočit jednou za 24 hodin, musí tam být tedy nejspíš vložené další soukolí. Můžete mi to prosím konstrukčně popsat? Nebo je to nějaká relativně jednoduchá úprava, když Elton uvádí stejný typ kalibru jako bez 4. ručičky? Proč nemá kalibr s touto úpravou vlastní číslo, třeba 95.01? Díky a přeji pěknou středu všem fandům hodinek z Eltonu.

aton_file_000000000088065_2B2E120BCB5F8F4D9A061EF1679D53D6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potěšils 🙂 Ale teď vážně. Pokud při komunikaci podle ICAO 9432 (ano, přiznávám, číslo jsem si našel) plácneš blbě čas, a TWR se Tě zeptá, a odpověď bude obsahovat slovo GMT, tak jsi nepotvrdil čas .... Slůvko GMT se totiž v ICAO MoR nevyskytuje. Oba ale naštěstí víme, jak moc málo (čas stanovený rotací Země versus atomový čas) se GMT a UTC liší. :cheers:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou zeme kde GMT porad funguje stejne jako ZULU ale ICAO zna pouze UTC to mas pravdu. Ale osobne s tim zkusenost nemam . V Americe jsem narazil na ZULU time. Taky je pekna legrace datumova cara ale to jsme uz mimo tema hodinky. I kdyz s casem to ma hodne spolecne. Ona spousta veci v letectvi je rozdilna vezmi jednotky vahy, objemu, tlaku, teploty , diky bohu ze alespon ten cas je pro vsechny spolecny.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Také mi přišel minulý týden balíček. Nejde vůbec o hodnotu modelu a navíc, stejně ho nebudu skládat, protože éra mého plastikového modelářství dávno minula. Možná bych model mohl nechat sestavit odborníkem, ale již mám kovový model MiG-15 ve stejném měřítku a tenhle nejspíš zůstane tak jak je a bude součástí pro mne fascinujícího příběhu nejen vzniku těchhle krásných hodinek, ale i jak jsem se k nim dostal (teda snad dostanu).

IMG_20220121_172059~01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...