Přejít na obsah

Prim MIG-15


Chegi

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 185
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Poprosím o zastavení politických výměšků. Hodinky se vážou k historickému a velmi povedenému létajícímu stroji, který využívala i ČSLA. Politiku sem, prosím, netahejte. Prozatím vlákno ponechám, ale jestli politizace bude pokračovat, tak jednak promažu a druhak zamknu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 4. 2022 v 22:39, Piplík napsal:

Sorry. Ale jen proto že jsem na čarodějnice vypil pár piv, tak se vyjádřím.

Rusáky a jejich imperiální manýry nesnáším úplně stejně jako mnozí tady, to svinstvo co se děje teď je mi k blití. Válka je hnus a když bude stát putler za hranicemi, tak se obleču do maskáčů a jdu.

Ale proboha, bavíme se tady o hodinkách, které vyrobil český hodinář, v české fabrice, s českou značkou. Jen ji marketingově spojil s letadlem, na kterém lítají český kluci a oživují starou leteckou techniku. Když půjdeš na leteckou show do Roudnice nebo do Pardubic, tak taky zavíráš oči a bleješ, když kolem letí zrenovovaný Lavočkin nebo  Messerschmitt, který během války zabíjel lidi.

Chlapi sorrry, ale to je druhá strana přehnané politické korektnosti. Sorry, ale tu politiku do tohoto vlákna taháte Vy. Tohle vlákno je o českých hodinkách, které dle mého názoru jsou to nejlepší co zatím Elton vyrobil. A teď prosí Berta o nějaký dočasný ban.

Souhlasím, i podle mne je to to nejlepší co v Eltonu vyrobili. Ale možná to není úplně přesné. přijde mi to spíš jako takový vstup do neprobádaných vod. Jasně, strojek je jejich, i s GMT ručkou už něco vyrobili ale spojení titanového pouzdra se dvěma otočnými lunetami je nové, vroubkovaná titanová luneta také, lunety jsou oboustranně otočné, vtipný je i nápad s vloženým dílem v designu přední části letounu, tvar pouzdra je také zajímavý. Každému se ty hodinky líbit nemusí, ale tak je to v hodinařině se vším a tohle byla evidentně trefa do černého.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
před 9 hodinami, Hardslimer napsal:

Opět jedny od Eltonu, kvůli kterým bych zhřešil. 👍

Já už několik let uvažoval nad novými PRIMkami s inhouse kalibrem, ale stále jsem si nemohl vybrat. Diplomat, Traktor? Nejblíž byly některé Orlíky. Tehdejší přítelkyně si koupila dvoje, nejdřív Sport, poté Diplomat a oboje jsou skvělé.  Koukal jsem na ně denně, což mou touhu posilovalo, navíc bydlím nedaleko NM, takže jsem se tam občas stavil. Ale stále to nebylo ono, nedostal jsem žádný definitivní impuls, u žádných hodinek to nebyla láska na první pohled, takové to intenzivní jiskření a pocit, že "tuhle holku (pardon, hodinky) musím mít". To jsem měl u některých mých Fortisů, TH Monaco, Hamilton Murph nebo pískový Hamilton X-wind Chrono (ty mají dokonce 3 otočné lunety) a popravdě, ani bez toho už hodinky nekupuji a tím pádem ani moc neprodávám, protože jde obvykle o dlouhodobý vztah. U PRIM to přišlo až s MIG-15..

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsíci...
V 4. 7. 2022 v 20:16, Dzos napsal:

Jedny jsou na prodej v klenotech Buran v Olomouci. Cena dve kila.

20220626_115451_HDR.thumb.jpg.3b27381ab8b2ba31d69ec82137cde007.jpg

Pěkné bazarovky..:-). Zajímal by mne důvod prodeje - kupoval je někdo už s tímto spekulativním cílem? S MIGy si nesedli? Nebo potřebuje peníze ale pere se to v něm, ve skrytu duše doufá, že je nikdo nekoupí a pokud ano, nebude to bolet? V každém případě myslím, že MIGy mají velký potenciál pro výrazný růst ceny, byť jsem to nečekal tak brzo. Škoda že se nedozvíme, jestli se prodaly a za kolik...    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Jan_Jan_2006 napsal:

Osobně si myslím, že Klenoty Buráň je zakoupily přímo v Eltonu s cílem je nabídnout ve svém obchodě...

Je to možné, ale netušil jsem, že hodinky mohly rezervovat i obchody, které je pak se ziskem prodají. Když jsem získal rezervaci já, dost nestandardním způsobem, za který jsem pár lidem opravdu vděčný, volali mi jednou z Eltonu, že prý někdo od nich někde zahlédl inzerci na hodinky se stejným číslem jako jsem měl rezervované já a jestli je to pravda. Vyloučil jsem to a vše bylo v pořádku. Chápu rozdíl mezi spekulativním nákupem jednotlivce a nákupem obchodníka, ale v tom případě bych skoro očekával, že obchod dostane velkoobchodní slevu aby měl prostor hodinky prodat se ziskem za běžnou cenu (v tomto případě 129.000,-) nebo pokud na ní výrobce netrvá, tak přiměřeně vyšší. Na druhou stranu mi to může být fuk, vlastně spíš naopak, jen ať cena MIGů roste...:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 5 týdnech...

Nehodí se vždy a ke všemu, ale jsou opravdu skvělé. Snažím se je šetřit a beru si je na ruku jen při zvláštních příležitostech. Dnes je jedna taková, kvůli které jsem si navíc koupil originální doplněk (fotky bundy jsou převzaté z webu Elton)..

aton_file_000000000114326_C94E44ABCECC8D46995E8C923F161940_b.jpg

aton_file_000000000114325_63F3B3FA73E47542A6AC6AD98D518CB1_b.jpg

aton_file_000000000114323_9ACFFF3E9211C446AFEEA09B5F180CA4_b.jpg

IMG_20220908_074232~01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...