Přejít na obsah

hodinky Balmain stare 4 roky


Doporučené příspěvky

Vítej na foru,

K odpovědi na tvůj dotaz jsi dodal(a) moc málo informací, především to chce přesný typ hodinek, aby šlo dohledat co v tom je za strojek.

Co jsem se díval, tak je to módní swiss made značka patřící pod Swatch group, mají převážně dámské hodinky, všechno v nabídce jsou baterkáče. Má to fancy příběh a s pojení s módním domem.

Nechci být za škarohlída, ale budu upřímný. V rámci hodinek to je jen další šmuk z kategorie dalších módních značek co začala s oblečením a pak svoje logo začala lepit na kde co (parfemy, nabytek, atd.) typu hugo boss, vesace, guess a podobných. Protože to patří pod swatch, je v nich aspoň strojek ETA a to je asi největší pozitivum, jinak je to "odpad" hodinářského průmyslu v ceně pár eur za kus. 

To, že to je módní značka pro hejly dokazuje i aktuální slevová akce z 12k na 4,5k není běžná sleva ;) Většina servisů podobných hodinek jsou převážně "měniči baterek", takže nastřelené ceně se nedivím, nicméně 6000,- je krádež za bílého dne, stejně jako cena hodinek samotných. Nový strojek do toho unikátu bude běžně dostupný kolem 10-30 EUR dle modelu hodinek (cena se dá ověřit na ebay, ale v ČR třeba Mavex)

Napiš ze kterého kraje/města jsi a napiš víc detailů k hodinkám, pak se dá poslat za někým rozumným, jestli je potřeba opravdu měnit strojek, nebo to jde opravit. Díly na ty strojky jsou běžně dostupné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vše důležité je na dýnku....jedná se o model 4370

Prodává je třeba Bechyně a opravdu to skoro nemá cenu opravovat - nové stojí pod 4k. 6K za servis je opravdu nesmysl.

https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-balmain-balmain-classica-lady-ii-b43703286/

Dá se s nimi jít právě k Bechyněmu, ale tam bych čekal právě vyšší cenu, možná raději Helveti, které je má v nabídce taky. Klidně ale Pražské hodinářsví - najdeš je i tady na foru.

Je v nich ETA E63.031, ale to ti může být jedno, není špatný, je sehnatelný, stejně jako díly do něj. Není jasný, proč nejedou, ale kdyby to měl být novej strojek tak i tam jsou díly do litru a práce do hodiny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dalsi smutny pribeh jak vypada uroven servisu tady. Podobny s podobnou historii jsem vyresil minuly tyden. Tam kolegove odmitli resit problem i vymenou strojku pac jej nemaji a jim se jej nechtelo objednavat... Strojek se nakonec menit vubec nemusel.  Poslal jsem vam SZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Znalci z fotografie jiste poznaji ze hodinky jsou zpatky v risi tikajicich 😄.

Ke strojku: Vyse zaznelo ze se navyplati a koupit novy a taky koupit nove hodinky atd. Ma osobni zkusenost je: Strojek je konstruovan vyborne a k servisovatelne. Materialy vyborne, zpracovani taky. Prevody kovove ulozene v loziskach takze budou vyzadovat stejnou peci jako hodinky mechanicke. Ale vse paradni.

Zaver: Servis vypada ze se zadaril, vecer vyskladam do krasy a hodinky s timto strojkem kdykoli doporucim ke koupi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...