Přejít na obsah

Chilli a škytání


papun

Doporučené příspěvky

Mám strašně rád ostré věci. Huba toho probere hodně, ale dost brzy začnu škytat, což mi absolutně pokazí zážitek. 

Zhruba vím, co to způsobuje, ale mě spíš zajímá jestli se to dá nejak zabavit, nebo vytrénovat tělo, aby si zvyklo a nereagovalo tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ten samý problém, pusa vydrží, ale žaludek ne. Jednak mi je zle, a po druhé, okamžitě začínám škytat. 


Vypozoroval jsem, že mi problém dělají  jen syrové papričky nebo jen při dochucování.

Když pálivé dám do jídla, které se ještě tepelně upraví, žádný problém nemám.
A taky lehce přechazím na pepř , tak mám vyřešeno 🙂.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

To jsem rád, že v tom nejsem sám. Po letech chilli mlsani, pestovani papricek, delani marmelad jsem se propalil a ted at varene ci syrove, susene nebo tekute nasleduje skytavka. Synatoruv obvykly komentar byva zase sis dal vic nez dve. Musim opatrne a dost me to stve...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Honza.manta napsal:

Nevím. Chili miluju a škytání jsem nikdy neměl. Pravda dávám si hlavně pasty a sušené mleté, ale jim i čerstvé.

Kámo sem na tom naštěstí stejně a to si nedáváme Chilli snad jen do bábovky. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škytání se u mě dostavuje až od určitě pálivosti 😁 Třeba Jalapeño příjemně pálí, kdežto po Carolina Reaper už i škytám 😭🌡️🔥

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...